Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 844
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Еее щом нямаш 30 значи си младичка. Ами като за начало си провери хормоните ако искаш, когато имаш възможност. Но щом пък с настъпването на М проблема се решава, не разбирам какъв е проблема. Ако си подута 30 дена, това е за притеснение. Но задържането на вода преди М си е един вид част от ПМС при повечето жени, и за това са ти казали че и няма проблем.

Виж тук една статия, може да ти даде повече яснота: https://bul.thevillagemedicalspa.com/gazy-pered-mesjachnymi.htm Но като цяло нищо не може да се направи, докато не се нормализира всичко по естествен път. Гледам споменават чай от джиндифил. И него пия с литри от сума и години. Не ми е помогнало.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 22:25 от vici75

# 496
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пробвай прим оил. При мен намалява симптомите на ПМС.
Също чай от червена детелина (цветовете) уравновесява хормоните.
За отводняване помага чай от коприва, но не премахва първоизточника.

# 497
Вечерната иглика е пия от много години. Премахва ми болката в гърдите, но корема си е подут. Но пък съм чела че болката в гърдите е именно от задържана вода и там. Аз я пия 2 пъти по 1300гр по 3 месеца, после почивам 2 седмици и пак на ново. Но тя като е млада, може и да усети по-добър ефект.

# 498
  • Г. О.
Опасно ли е кръвно 130/65? Става въпрос за мъж на 70г. Замайва му се главата и е така всеки ден. Докторите не обръщат внимание. Да вземал половин хапче за високо кръвно, заради горната граница.

# 499
До 140 няма нужда от хапчета.

# 500
StrangeRose, за всички оплаквания преди цикъл /ПМС/ аз приемам комбинация от Агнес и Прим ойл. Много ми помагат - цикълът ми настъпва неусетно без нерви, без болезнени гърди, повишен апетит, задържане на вода и т.н.
Нормално е да задържаш вода през втората половина на цикъла и особено непосредствено преди цикъла. С настъпването на М всичко се оправя.

Polly911, най-вероятно е враснал нокът. Не знам и аз дали е позволено да се качват снимки в темата. Може да ми пратиш на лично. Аз няколко пъти съм имала и проблемът се решава единствено хирургично.

НефертитиЯ, кръвно 130/65 не е опасно. Дори не се води високо.
Но твоят познат е добре в рамките на седмица примерно да си проследи кръвното като го мери по 3-4 пъти на ден и записва стойностите. Нищо чудно да вдига и повече с това замайване на главата. Кръвното все пак е променлива височина - след половин час може да е друго.
Аз съм с високо кръвно и точно замайване беше един от симптомите на доста високо кръвно при мен.

# 501
Мисля, че имам алергия към паста за зъби. Преди година забелязах за пръв път. Купих паста за зъби на Хималая, която уж е здравословна. Наистина венците ми се оправиха от нея. Но в ъгълчетата на устните започнах да получавам някаква раздразнение - не е сцепване, а потъмняване на кожата, лек сърбеж, некомфорт, сухота. Точно в зоната, където попада пяната от пастата за зъби при миене.

Смених пастата за зъби и ми мина. Реших, че съм си въобразила и причината е друга. Пак купих на Хималая, защото принципно много ми хареса тяхната паста, взех друг вид. Пак се получи раздразнението.

Сега вече ми се получава непрекъснато, каквато и паста да ползвам...

Някой с подобни оплаквания или съвет?
Моята лекарка нарича тези проблеми в ъгълчетата на устните липса на витамини от групата Б. Възможно е да не е от пастата изобщо, а да е период с липса на такива витамини.

# 502
  • Г. О.
Благодаря. Мери си кръвното по три пъти всеки ден от година и е така. Замайва се. Има постоянно течащ нос, който според лекарите не е от синузит, имал чисти синуси. Никакви капки не помагат, какво ли не пробва. Може от носа да идва замайването и болките в главата, нали? Боли го над очите.

# 503
Такова кръвно е супер за възрастен човек. Дали замайването не е от проблеми с вестибуларен апарат? Или години наред да е бил с по- високо кръвно и сега с това "ниско" да му е некомфортно.

# 504
Малко тъп въпрос, ама как се дава обикновена урина ? Ще си купя стерилно контейнерче, сутрин на гладно първа урина ли ? След тоалет ?

# 505
  • Оптимист по принуда
Някой знае ли какво означава Ръо в епикриза

# 506
  • Mediterraneo
Рьо.графия, рентгена.

# 507
  • Оптимист по принуда
Мерси, Тарти Hug

# 508
Ставаш, правиш тоалет, почваш да уринираш и събираш средна порция урина. После бързо караш в лабораторията.

# 509
Скрит текст:
Мисля, че имам алергия към паста за зъби. Преди година забелязах за пръв път. Купих паста за зъби на Хималая, която уж е здравословна. Наистина венците ми се оправиха от нея. Но в ъгълчетата на устните започнах да получавам някаква раздразнение - не е сцепване, а потъмняване на кожата, лек сърбеж, некомфорт, сухота. Точно в зоната, където попада пяната от пастата за зъби при миене.

Смених пастата за зъби и ми мина. Реших, че съм си въобразила и причината е друга. Пак купих на Хималая, защото принципно много ми хареса тяхната паста, взех друг вид. Пак се получи раздразнението.

Сега вече ми се получава непрекъснато, каквато и паста да ползвам...

Някой с подобни оплаквания или съвет?
Моята лекарка нарича тези проблеми в ъгълчетата на устните липса на витамини от групата Б. Възможно е да не е от пастата изобщо, а да е период с липса на такива витамини.

И аз така съм чувала за сцепване в ъгълчетата, но това не е сцепване, по-различно е.

Нищо не ми пречи да взема малко витамини.

Общи условия

Активация на акаунт