Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 130
  • 809
  •   1
Отговори
# 735
И аз съм тройнонегативен.
Не чети нищо!
Категорично ти забранявам.
Трябва да черпиш, няма да имаш хормони Wink

# 736
  • на20 километра от Бургас
Solace,ужасно съжалявам!Не знам какво значи тройно негативен,обаче като си помисля,че ако се беше доверила на първия  резултат,и не го беше махнала, можеше да  си седи още в теб,като бомба със закъснител.Желая ти  много сили и успех и подкрепа. !Мен ме дупчиха днес с дебелата игла,боля ме, а уж не трябвало.В петък ще е и моя резултат .

# 737
  • Варна
И аз съм с тройно негативен. Имам цикъл, имам мустаци, преливам от проклетия по време на овулация(и не само), болят ме гърдите 5 дни в месеца, тайно си мисля за трето дете и всичко това много ми харесва! Защото си е такова, каквото го познавам и към момента не ми се е налагало да се адаптирам към допълнителни промени. Така че трижди негативните си имаме и добри страни. 😉

# 738
И аз имам цикъл, нямам мустаци 😂 ( извинявай, ама ми стана смешно ).
За деца не мисля- имам достатъчно.
1 лично, 1 четирикрако и 60 полудневно 😂
Други не ми трябват 😁
Едно племенниче ако ми донесе щъркела, ще се радвам 😁

# 739
  • Plovdiv, Bulgaria
Много кураж от мен  Solace, Катеринка и Nikola 98 .  Аз съм с  хормонозависим и рецидив, но така от 2009-та  Simple Smile
И аз исках да имам 3 деца, ноооо и две ми стигат-миналия понеделник големият ми син катастрофира, не по негова вина /добре е и благодаря на Бог, че го е спасил/, но тотал щета смятайте какъв удар, онзи ден пък малкия за малко да запали къщата, забравил фурната цял следобед и отишъл на урок... та така .
Аз 2 пъти си вадих шофьорска книжка с комисия, едно чакане и разтакаване, за 5 години само  и без такса. Тази година няма да се "вържа" и ще си платя стига да мина с обикновено медицинско и да не ме засече някакъв регистър, че съм с ТЕЛК.
Момичета, аз трябваше да правя ПЕТ Февруари, но не съм си подала документите в Сити. Имате ли  идея колко се чака , за да ме планират, че съм забравила?

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 20:48 от шушито

# 740
  • В царството на игрите:)
И аз се направих на луда за книжката и им казах да забравят за телка. Пратих си и сега я чакам. До сега не са ми се обадили да има проблем. Хич не им вярвам на масивите, защото аз до сега никога не съм я вадила с ТЕЛК.

# 741
  • Бургас

Имаш 2?  Аз я прежалих моята ... и без това беше по-грозната ... ще се пазаря да я махат цялата.

# 742
Здравейте,
моля ви да ми помогнете да се ориентирам какво да правя. Става въпрос за майка ми, която в момента е на 69 години. Живее в провинцията, а аз съм в София. Поради това и Ковид не се бяхме виждали на живо месеци наред (беше ни забранила да стъпваме у тях, даже се скара с брат ми не си говориха повече от месец, защото той искаше да и иде на гости, а тя не му позволяваше). Междувременно обаче усетила, че нещо става с гърдата и, но не отишла на лекар (донякъде защото е в град с много Ковид случаи, включително лекарите и болницата беше затворена, донякъде според мен от страх от самото образувание, комплексна е причината). Аз разбрах чак края на лятото и докато успея да я накарам да отиде на лекар мина още месец. Наложи се да и вдигна страхотен скандал като на малко дете.
В край сметка я прегледа д-р Бозев (в София практикува в Света София). Веднага я прие за биосия, а след нея и каза да си избере или София, или Пловдив за химиотерапия. Тя избра Пловдив, защото и е по-близо, съответно аз не съм я придружавала и знаех само това, което ми казваше по телефона. Изчете ми епикризата и като се разрових за термините в нея останах с впечатлението, че става въпрос за доброкачествено образувание. В Пловдив и казали, че и вливат най-слабите възможни лекарства с цел изчистване на мястото преди операцията, което много се беше възпалило и подуло. Тя твърдеше, че понася терапията леко - звучи и изглеждаше сравнително добре. Д-р Бозев и беше казал, че най-вероятно ще запазят гърдата. В Пловдив и бяха направили абсолютно всички изследвания наново преди химиотерапията, така че приех това като второ мнение за потвърждаване на диагнозата и че нещата са сравнително добре.
Вчера обаче я оперираха и са отстранили цялата гърда. Пред нея доктора каза, че всичко е минало много добре, но като отидох да говоря с него лично историята вече беше съвсем друга. Положението както той каза е много сериозно, имало разсейки дълбоко в лимфните възли и имало опасност да е преминало зад тях.След операцията следва отново химиотерапия, после лъче и накрая хапчета. Толкова разбрах, защото се разстроих от неочакваната новина, разплаках се и той побърза да прекрати разговора.
Сега ясно ми е, че вече ще трябва да взема нещата в свои ръце и да получа цялата информация, защото очевидно не мога да вярвам на нищо, което са и казали до момента. Въпросът ми е какво да искам като документи и какво да гледам. Опитах се да прочета материали в интернет, но не се ориентирах особено. Задължително ще я заведа и някъде за второ мнение, но искам този път да съм по-подготвена. Още повече, че на мен се пада честта някакси да съобщя това на майка ми и не съм измислила как и каква част. Най-малкото ще се опитам да я убедя да се премести при мен в София и това ще доведе до въпроси. Тя се ужасява от мисълта, че ще ми е в тежест и през цялото време приказва как не трябвало да се оперира в София, как трябвало да остане в Пловдив - въобще опитва се всячески да ме държи на разстояние, а това не води до нищо добре.

# 743

Имаш 2?  Аз я прежалих моята ... и без това беше по-грозната ... ще се пазаря да я махат цялата.

Solace  извинявай, разсмя ме. И моята дето ше я махам цялата е по-грозната и проблемна.

# 744
Аз също първо минах през дебелоиглена биопсия, направена от хирург. Хистологията показа инвазивен дуктален карцином. После, по  съвет и настояване на същия хирург, направих ПЕТ скенер и се организирах за предоперативна химиотерапия като едва след нейното приключване трябваше да ме оперира. Междувременно скенерът показа, че имам разсейки в черния дроб и операцията изобщо отпадна като метод на лечение при мен. Благодарна съм на моя хирург, че не реши първо да реже пък после всичко останало. Вярно, туморът щяхме да го махнем, но разсейките щяха да се развиват на воля още около месец и не се знае какво мазало щеше да стане.
     Да вметна, момичета, че този петък съм на скенер. Уж няма повод, но съм се спекла леко, както винаги преди образно изследване. Стискайте ми палци🙏

Моля ви разяснете ми, защо ако сте направили операция разсейките са щели да се равиват и в последствие тя изобщо е отпаднала. Как са ви лекували без операция? Разсейките само на ПЕТ скенер ли се виждат и как и къде мога да запазя час за такъв?

# 745
Sunlight, аз се забавих с прегледите и диагностиката. На всичкото отгоре преди да се задействам ходих на море за 20 дена, т.е. не само че съм дала време на рака да се развива, а и съм си го подхранвала, така да се каже. И така освен туморът в гърдата съм се сдобила и с множество разсейки в черния дроб, за които само химиотерапията може да помогне. Ако бях се подложила на операция веднага след биопсията, това би забавило химиотерапията с около месец, през което време наличните разсейки вероятно щяха да се намножат и да обхванат и други органи. Освен това лекарите ми обясниха, че щом имам от т.нар. далечни метастази, то значи че има още много туморни клетки, които свободно циркулират в кръвта ми, но скенерът не ги лови. Ако тези клетки не бъдат своевременно третирани с химиотерапия, те също биха се размножили и така за кратко време ще се появят нови метастази и ракът ще се разпространи навсякъде. По тази причина операцията не е подходящ метод при мен , защото за около месец ще трябва да спра другата терапия, която ме пази от образуването на метастази. Затова от две години и половина съм само на медикаментозна терапия - химио и таргетна в различни комбинации, която сравнително бързо доведе до пълно изчистване на всички разсейки, а с времето изчезна и самият тумор.  Идеята е да не я прекъсвам, за да не се случи от някоя нетретирана ракова клетка да се сдобия с нови метастази. Затова операцията и сега не стои на преден план, а пък вече няма и особен  смисъл от нея.  Предстоят ми обаче още дълги години активна медикаментозна терапия, което звучи по- лошо, отколкото е в действителност. Аз отдавна минах онази тежката терапия, от която пада косата и т.н. После близо година и половина бях на химиотерапия под формата на таблетки, от които имах съвсем символично странични ефекти, а сега съм само на таргетна терапия, от която съвсем нищо не усещам.

# 746
  • софия
Момичета, може ли телефон на Дудов за записване на час за консултация.

# 747
  • Русе
На кол центъра на Сити съм звъняла аз. Искам за него конкретно час. Нямам му личен някакъв.

# 748
  • софия
Благодаря. Ще действам и аз така.

# 749
  • София
Момичета, моля за мобилен на проф. Тимчева на ЛС, спешно ми трябва /не е за мен/. Знаете ли дали е на работа тези дни? Нямало часове през февруари на регистратура за нея.

Общи условия

Активация на акаунт