Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 950
  • 755
  •   1
Отговори
# 195

Момичета, трябва ми 1 опоковка!
Ако някой е в Истанбул в момента ще повмоля за това лекарство.

# 196
От 15.01.21г. няма да може да се ползва градския транспорт вкл.метрото в Истанбул ако не е въведен ХЕС код в Истанбулкарт. От къде ще го вземем този код някой знае ли нещо по въпроса? За местните е ясно, но за чужденци?

# 197
Някой ще трябва да ви съдейства, защото се получава с турски номер - може координаторите, може от хотела.
Означава ли това, че всеки трябва да има негова карта, че до сега ползваме една и съща?

# 198
Все по-затегнато става...
За хес кода не мога да кажа нищо. Остава варианта да се резервира хотел на пеша разстояние и ако се налага превоз (примерно от летище, автогара) да бъде с такси.

# 199
Здравейте, от естрофема дали е възможно да се получи леко кървене?

# 200
Здравейте, в случай, че ви се налага да използвате такси, може да си инсталирате приложението Uber. В Истанбул можете чрез него да извикате такси и е по-малка вероятността да бъдете измамени. Ние винаги използвахме таксита, извикани чрез Uber, когато сме били без кола в Истанбул. Не сме се възползвали от градския транспорт, понеже ходихме по доста километри пеша. Цените на такситата на мен ми се струваха приемливи. Мисля, че от старата част на града (квартал Фатих) до Мемориал плащахме около 30-40 TL. Дано информацията да ви е полезна Simple Smile

ПС Не знам, дали и как работят такситата там, предвид Ковид. Моят опит е от 2019 и началото на 2020г.

# 201
За жалост лятото uber вече не беше достъпен в Истанбул.
ок, поправка: сега чета, че явно от декември тази година отново е достъпен.Това би бил много удобрен начин за транспорт в този град, тъй като предварително знаеш цената и няма нужда от ръкомахане и жестомимики за да се разбереш със шофьора, който говори единствено турски

# 202
А тези таксита как ги викате от приложението. Мобилни данни необходими ли са?

За кървене от естрофем -  не ми се е случвало, но нищо чудно да е някакъв страничен ефект.

# 203
Аз съм имала кървене с естрофем и трансфера се отложи за следващ цикъл като и дозата на естрофема беше с 1 хапче по-висока.

# 204
Аз съм имала кървене с естрофем и трансфера се отложи за следващ цикъл като и дозата на естрофема беше с 1 хапче по-висока.

Благодаря много! Аз в момента пия по 3 хапчета на ден естрофем. На вас каква ви беше дозата?

# 205
Трябва да имате интернет - мобилен или WiFi.

А тези таксита как ги викате от приложението. Мобилни данни необходими ли са?

За кървене от естрофем -  не ми се е случвало, но нищо чудно да е някакъв страничен ефект.

# 206
До 9ти ден 3×1  след това  три дни 2×2 и после пак съм намалила до трасфер на 3×1. Само че незнам дали доктор така ми е казал че аз малко си ги коригирам. Съответно трансфера беше успешен ако не броим раждането в 24 г.с.

# 207
До 9ти ден 3×1  след това  три дни 2×2 и после пак съм намалила до трасфер на 3×1. Само че незнам дали доктор така ми е казал че аз малко си ги коригирам. Съответно трансфера беше успешен ако не броим раждането в 24 г.с.

Много ви благодаря за информацията! Радвам се, че трансфера ви е бил успешен!

# 208
Да,наистина това е най-доброто решение.Следващата седмица,живот и здраве заминаваме и реших да бъда искрена с едната от шефките,като и разказах за какво иде реч и си поисках 15 дена отпуск.Тя веднага,каза че няма проблем,че ще направи всичко възможно,но като дойде време да прави графика ми даде само 5 дена отпуск и ми заяви,че нямало кой да работи.
Та извода ми от цялата ситуация е,че понякога е по-добре да се излъже,не като мен да се постъпи,да си разкажа всичко с надеждата за разбиране уж.Така,че сега щом са дали 5 дена само,ще ги удължа и с един дълъггггг 14 дневен билничен от личният.
За болничните най-лесния вариант е от личен лекар две седмици с друга диагноза. Просто да обясниш ситуацията си и да се разберете.
по закон имаме право на допълнителен платен годишен отпуск за инвитро процедури😉

# 209
по закон имаме право на допълнителен платен годишен отпуск за инвитро процедури😉
[/quote]
Не е точно отпуск , а и е ограничен във времето от пункция до трансфер Wink

Общи условия

Активация на акаунт