Скандинавски филми и сериали - Тема 3

• 90 476
  • 813
  •   1
Отговори
# 705
Нещо ново -крими .....? или поне трети сезон на Karppi

# 706
Трети сезон на Deadwind/Karppi в момента се превежда. Има налични бг субтитри за 1-ви епизод.

# 707
"Последният клиент" гледахте ли?
https://www.imdb.com/title/tt17595262/

На мен много ми хареса. Доста е ...внезапен Blush

# 708
  • Germany
"Последният клиент" гледахте ли?
https://www.imdb.com/title/tt17595262/

На мен много ми хареса. Доста е ...внезапен Blush
Много ноар, една седмица ходих като болна след него.
Аз гледам  Хамилтън, има го с български дублаж във филми суб, като поредността на сериите е малко объркана. Приятен е за гледане, но не ми е уау, поне засега. Може би ми е малко закъснял, на фона на световните политически събития в момента. Но е приятен за гледане.

# 709
  • Свети Влас
Момичета и момчета, здравейте !
Не знам дали сте обсъждали филма " Човек на име Уве " по книгата на Фредрик Бакман. Много хубав филм, страхотна игра на актьорите. До самият край ми беше интересен. Препоръчвам го ! Американската версия също е много интересна !

# 710
Много ми хареса шведската версия на "Човек на име Уве". Въпреки че съм голям фен на Том Ханкс, шведският актьор изигра циничния мърморко Уве много по-добре.

По Бакман има един нелош мини-сериал в Нетфликс, който наскоро гледах - "Тревожни хора". В 6 серии.

# 711
Много ми хареса шведската версия на "Човек на име Уве". Въпреки че съм голям фен на Том Ханкс, шведският актьор изигра циничния мърморко Уве много по-добре.

^^^ Подкрепям! Американската версия е много приятна, дори ММ, който недолюбва този жанр го призна, но шведската беше великолепна! Когато за пръв път попаднах на нея преди години посред нощ продължение на 2 часа гледах и плаках (абе направо си ревах със сълзи и сополи Grinning ) и впечатлението от филма ме държа седмици. Книгата за мен не беше на нивото на шведската версия.

# 712
Книгата не струва, а филмът - бива. Много ми е прехвален тоя Бакман.
Щом ви се гледа чепат характер,
пуснете си "Ябълките на Адам" - "Adams æbler" - шедьовър с Мадс Микелсен.

# 713
Прочела съм всичко от Бакман, което е преведено. И ако е прехвален, то е основателно. Според мен. А филмът за Уве /шведският/беше сред номинациите за Оскар за чуждоезичен филм преди няколко години. Не че е кой знае какъв критерий след тазгодишното наградено недоразумение.
Ябълките на Адам е хубав филм също. Но необяснимо защо Мадс Микелсен ми е несимпатичен, за разлика от брат му.

# 714
Благодаря за препоръката, Mary!  Мадс ми е съвършен и ще го гледам във всичко Simple Smile

# 715
Книгата не струва, а филмът - бива. Много ми е прехвален тоя Бакман.
Щом ви се гледа чепат характер,
пуснете си "Ябълките на Адам" - "Adams æbler" - шедьовър с Мадс Микелсен.

Не е задължително да е чепат характер Simple Smile споменах играта, защото за мен просто Том Ханкс има много предразполагащо излъчване и при цялото му актьорско майсторство шведският му колега беше по-убедителен в това отношение.

И аз благодаря за препоръката. Мадс Микелсен ми е много любим още от "Ловът" и "Ханибал", засилила съм се да го гледам в Druk, интернационално Another Round, в скоро време.

# 716
Излязъл е 3 сезон на исландския Trapped.
Тия дни смятам да го изгледам, че го пуснаха за Германия в ZDF Mediathek

# 717
Аз гледах Още по едно /Druk/ уикенда. Много ми хареса. Само дето не съм сигурна, че датчаните пият чак толкова много.
От двамата братя Микелсен, баткото харесвам повече, но и малкия ми е изключително симпатичен. 

# 718
Аз ги харесвам като таланти. Малкият слага големия в малкия джоб Grinning
Но не може да им се отрече, че са симпатяги.

# 719
И двамата ми харесват!
Супер са!

Общи условия

Активация на акаунт