Избор на сушилня - Тема 17

• 27 684
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Велики Преслав
Е ся ще почне едно увъртане. Ето моя кондензатор за две години. има малко прашинки, но това е нормално.
 Ето филтрите

А след като извадя прането и е още топла след около 15 минути в тея намирам и това.

# 481
# 482
  • Велики Преслав
Миелето е много добро и на хубава цена.

# 483
Нов съм тук и след като изчетох всички теми си купих това. https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw855h0by
Доволен съм 2 седмици я ползвам ползвам само микс програмата с две слънца и гардероб, за 1. 25 мин ги вади топли и сухички леко пухени все едно. Много съм доволен и от програмата за памук за чаршафи и завивки. Относно самопочистващия се филтър. На вратата има а другия се почиства сам. Има клип в тубата как се чисти допълнително с натискане на бутони, но това смятам да го правя на 6 месеца. Взел съм си и топка на доктор бекман, сигорно и тя помага. Но надмина очакванията ми сушилнята

# 484
Василе, за мен ли беше този коментар с увъртането?
Няма нужда да ми показваш филтъра за АЕГ, имам си такъв в нас... и вярвай ми,всеки път преди да го отворя, се напрягам все едно съм направила нещо нередно на пътя, а ме спира полиция:smiles:

Петя,благодаря! Ще погледна и двете, въпреки,че не съм сигурна з апералните на тези марки, а искам да бъде комплект. В крайна сметка усещам,че пак ще е АЕГ, дано този път извадя повече късмет и да не давам 100 лв 2 пъти годишно за почистване Simple Smile

Редактирам се: Сега видях Милето, предложено от Петя. Разликата между това и предното са повечето програми,нали? Нещо друго съществено изпускам ли?

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 15:15 от Goldeva

# 485
  • Велики Преслав
Не бе аз даже те подкрепих за това с филтрите.

# 486
Няма как на Миле което има дунапренен филтър долу почистването да е по-лесно от това на АЕГ което въобще няма филтър долу. То просто няма дунапрен долу. По бързина и лекота на почистване АЕГ все ще е по-бързо и по-лесно. 
Тук е показано как се чисти сушилнята на 1 минута и 20 секунди показват самото чистене

https://youtu.be/8E0RPMfy26E

Мен лично като човек изхвърлил една сушилня със забит кондензатор снимката която постна ВасилВасилев на прашния кондензатор не ми е ОК. Нашата беше така на 2рата година, на 4тата я хвърлих.  И вече "парен каша духа".

# 487
Нов съм тук и след като изчетох всички теми си купих това. https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw855h0by
Доволен съм 2 седмици я ползвам ползвам само микс програмата с две слънца и гардероб, за 1. 25 мин ги вади топли и сухички леко пухени все едно. Много съм доволен и от програмата за памук за чаршафи и завивки. Относно самопочистващия се филтър. На вратата има а другия се почиства сам. Има клип в тубата как се чисти допълнително с натискане на бутони, но това смятам да го правя на 6 месеца. Взел съм си и топка на доктор бекман, сигорно и тя помага. Но надмина очакванията ми сушилнята

Това е точно моя модел, но преди да се хвърлят на Auto clean технологията.
Може ли да попитам колко гореща става докато изсуши една пълна сушилня. След няколко опита мога да кажа с увереност, че Боша вдига доста по-висока температура от Панасоника. То верно аз исках, ама исках и да го контролирам. Като ще суша хавлии, кърпи и чорапи да пускам на програмата за алергии и да са горещи, като ще суша по-деликатни дрехи - да си пускам на деликатни и да не ми се свиват.

В неделя пуснах програма на деликатни - ами тя пак ги опече. Няма никаква разлика в температурата между различните програми. Яко горещина на всички. Тази за алергиите дори не смея да я тествам.
Бяхме я оставили да суши, излезнахме на разходка, като се върнахме кухнята беше станала осезаемо по-топла. Докато суши и я пипнеш отвън усещането е все едно бая топъл радиатор.
Не знам на кофти бройка ли съм попаднала, или всички са така.

# 488
Не съм тествал колко гореща става. Пипнах я в началото като я купих нямам спомени да е била гореща. Суша на две слънца и съм доволен... Четох че за алергии ги пече повече и не съм я пускал. Стои в мокрото помещение което е метър на метър. над пералнята(без свързващо нещо) и не се усеща там да е горещо. Просто  използвам я без да експериментирам с програми и неща и съм доволен.

# 489

Ето филтъра на Miele, според мен е по-лесен за чистене от варианта с 2 кошнички една в друга, както на Vasilev. Преди съм ползвал сушилня Самсунг тя беше с 2 кошнички за филтър и нямаше гъба долу пред кондензатора. Настоящото ми Miele е на 2 години и се ползва всеки ден  даже и по два пъти и самият кондензатор е чист без видим мъх.
 А тези които са без гъба филтър долу много по-бързо се замърсяват и почистването е по-тегаво с прахосмукачката.
На Miele гъбата я миеш хубаво на чешмата, оставяш я да изсъхне и я слагаш, да и това е играчка, но самия кондензатор вътре се запазва по-чист за по-дълго време без нужда от сервиз за почистването му.

# 490
Не съм тествал колко гореща става. Пипнах я в началото като я купих нямам спомени да е била гореща. Суша на две слънца и съм доволен... Четох че за алергии ги пече повече и не съм я пускал. Стои в мокрото помещение което е метър на метър. над пералнята(без свързващо нещо) и не се усеща там да е горещо. Просто  използвам я без да експериментирам с програми и неща и съм доволен.

Благодаря, ако не ви затруднявам, моля да я пипнете по време на работа следващия път, без значение на коя програма. Голямото затопляне се случва при мен около 20-30 минути преди края. Преди това явно постепенно загрява. При мен се случва на всички програми, памук, микс, деликатни, кърпи, завивки - тези съм ползвала досега.
Суша на средното за гардероб (не гардероб +) и едно слънце, т.е. даже по-ниско ниво от вас.

# 491
  • Велики Преслав
Филтъра на тази наистина е хубав, сега се сетих за една жена дето си перялна гъбата на сушилнята ама я слагала и веднага почвала да суши. На въпроса ми защо отговора беше че то нали и без друго е вътре в сушилнята.

# 492
  • Варна

На Miele гъбата я миеш хубаво на чешмата, оставяш я да изсъхне и я слагаш, да и това е играчка, но самия кондензатор вътре се запазва по-чист за по-дълго време без нужда от сервиз за почистването му.

Защо не пробваш вместо да я переш гъбата да я изсмукваш с прахосмукачката? При мен (gorenje) се получава отлично и гъбата на кондензатора никога не е прана,а няма грам прашинка по него.

# 493
  • Велики Преслав
Мъж с пушка, наистина и аз прадих като теб, но един злощастен ден, без да исках го засмуках, а той се накъса. Така че по добре пране.

# 494
  • Варна
Е,трябва да се внимава естествено.За мен това е по-добрия начин за почистване.Само с пране остават власинки вътре в самата гъба,които нямат изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт