Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 510
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Шели, и аз не съм имала прокървяване, но моята плацента не е била превия, а предна ниска. Стискам палци да се вдигне и твоята. 🍀
Ziggy, и за теб палчета всичко да е наред с резултатите! 🍀 Кога ще бъдат готови?

# 136
Ziggy, много стиснати палци всичко да е наред! ТИ си герой!
Мими, неприятно е, но по-добре да те гледат отколкото да трепериш вкъщи, така че си мисли как си там където трябва да си и се надявам вече всичко да върви по вода.
пумпалче, бой на лисици ми звучи много смешно, но на вас сигурно не ви е смешно посред нощ.  В Германия се случваше със зайци. Въпреки че не издават звуци събарят всичко което намерят и пак шумят. Тогава ставах да ги гледам колко са шантави, въпреки че много пъти като съм се прибирала по тъмно и ми изскочи някой заек на пътя, докато разбера какво е бях пред инфаркт.

# 137
  • София
Ziggy, и за теб палчета всичко да е наред с резултатите! 🍀 Кога ще бъдат готови?

До 10 дни, Mrs. Cherry, тоест до 16-и. Благодаря 🌼

# 138
Момичета да ви попитам да ми препоръчате някоя полезна литература,която да прочета.
Вече съм в 5ти месец и имам чувството,че колкото и да се образовам от интернет, се чувствам неподготвена и почвам да се плаша,че няма да се справя,а времето лети неусетно.
Аз не знам кога да почвам да пазарувам. Първо бебче ни е. Попринцип усилено търсим жилище,така като в момента живеем с моят баща и ММ не иска да оставаме там ,така като е на 4ти етаж без асансьор и други причини. Но аз се притеснявам,че няма да успеем,а и пазара сега не е най-добър. И трябва да почнем да подготвяме сегашното жилище така като не е пригодено за бебче. Трябва да се направи ремонт и тн. Абеее много съм се притеснила,за всичко и втората ФМ ми е чак края на месеца и там се притеснявам какви ще са резултатите. Голяма паника съм Grinning

# 139
Зиги, стискам палци всичко да е ок.

Аз вчера официално съобщих на работа, че съм бременна и планирам да съм на работа до края на Април, ако живот и здраве всичко е наред. За момента са ми разрешили home office, защото ме притеснява Короната, а на работа сме много хора, в тези модерните сгради без отваряеми прозорци. Докогато мога, предпочитам да остана вкъщи.
Моят термин е за края на юни и ми е ужасно рано за пазаруване. Няколко месеца да стоят складирани дрехи и разни вещи, не виждам смисъл, а и сега нямам време за това. Като се освободя от работа, с кеф ще накупя дрешки. Разбираемо е при първо дете силното вълнение, да искаш всичко от рано, да видиш да разгледаш. Помня, аз даже и памперси бях купила 2 месеца предварително 😂 Сега някак ми е по-спокойно, да е живо и здраво, няма да остане голо и гладно. Този път мисля да наблегна и на себе си, защото миналия се бях пренебрегнала. Да си купя удобни за кърмене дрехи, сутиени и една хубава помпа. Че предния път, с бебе на ръце вече, разбрах по трудния начин какво ще ми трябва и набързо купих каквото ми попадна, без да избирам, а имаше и по-добри опции. Пазете се, момичета 😊

# 140
пумпалче, би ли споделила на лично английския форум, който следиш?
Би ми било интересно да надникна.

# 141
Радвам се, че не съм единствената луда, която си спи с детето. Ама изобщо не си го представях по друг начин, много добре ни беше. А и сега, когато не рита много, обичам да се сгуша в него. При нас, колкото и да говорим, че му е време да спи в неговото легло и т. н., той просто отказва и това е. А сега последните месеци, така се е лепнал за мен, че вече и при нашите или баща му не иска да остане да пренощува, прави ги луди и или не спят по цяла нощ (като е при нашите) , или по нощите ме викат да си го взема (като е при баща му).

С първото и аз купих някви малоумни неща, които никога не ползвах, ама заради многото популярни списъци в нета.... Бях си купила шишета и стерилизатор, пълната глупост. Той моя син нищо изкуствено не си сложи в устата. Сега освен някоя друга дрешка и евентуално обмислям от тия легълца, които се прикрепят към спалнята, изобщо не мисля да пазарувам. А и ринг слинг искам, имам тъкан, еластичен и раница, но ринг нямам, пък ми е мерак да опитам.

# 142
  • Замък сред облаците
Девойки, аз се включвам да споделя само, че ми излязоха днес резултатите от генетичните. Явно съм с нискорискова тромбофилия (PAI 4G/4G), мутации на MTHFR хетерозиготен C/T, MTRR хомозиготен G/G. Честно казано, подейства ми успокояващо. Знам, че сега трябва да търся хематолог/хемостазиолог и че е от значение правилната терапия, макар че на половината нискорискови не им препоръчват нищо. Радвам се, че открих причината за спонтанния аборт и съжалявам, че тези изследвания не са част от някаква превантивна медицина. В такъв случай на много от нас щяха да са спестени загубите. Но поне знам в коя посока да тръгна и знам, че и сред вас има предостатъчно успешни примери със сходни проблеми. Прегръщам ви всички, желая ви всичко най-хубаво до юни месец. Дано повечете ви премеждия са свързани с това дали да купите дадено обзавеждане веднага или да чакате промоция Smile За Мими и Шели специално - дръжте се, момичета, и това ще мине благополучно! Половината път мина!

# 143
Девойки, аз се включвам да споделя само, че ми излязоха днес резултатите от генетичните. Явно съм с нискорискова тромбофилия (PAI 4G/4G), мутации на MTHFR хетерозиготен C/T, MTRR хомозиготен G/G. Честно казано, подейства ми успокояващо. Знам, че сега трябва да търся хематолог/хемостазиолог и че е от значение правилната терапия, макар че на половината нискорискови не им препоръчват нищо. Радвам се, че открих причината за спонтанния аборт и съжалявам, че тези изследвания не са част от някаква превантивна медицина. В такъв случай на много от нас щяха да са спестени загубите. Но поне знам в коя посока да тръгна и знам, че и сред вас има предостатъчно успешни примери със сходни проблеми. Прегръщам ви всички, желая ви всичко най-хубаво до юни месец. Дано повечете ви премеждия са свързани с това дали да купите дадено обзавеждане веднага или да чакате промоция Smile За Мими и Шели специално - дръжте се, момичета, и това ще мине благополучно! Половината път мина!

Благодаря ти за пожеланята Simple Smile  За мутациите може да се консултираш с доц. Русев- той не ги подценява и ще ти назначи терапия от + тест, като може да ти даде и рецепта, че в момента нищо не можеш да купиш без генетично изследване и рецепта. Стискам палци от сърце скоро пак да се получат нещата и този път да е до финал!

# 144
Момичета,
Искам да попитам тези от вас, които живеят във Варна.
Можете ли да ми препоръчате лекар за фетална морфология? Тази, която следва след ранния скрининг. Аз ходих в София за скрининга, така се получи, че в този период бяхме близо. Имам час пак там за края на януари. Обаче след пътуванията през декември малко почна да ме хваща страх да пътувам. Имам си разни оплаквания. И се чудя кого да избера във Варна.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 15:02 от dimi_

# 145
AAndreeva, абсолютно права си че тези изследвания трябва да са включени и да се говори повече за тях. Моята късна загуба е заради това че не бях на терапия. Хубаво е да знаеш каква ще ти е терапията и кой ще я следи преди забременяване.
Аз съм с 4г5г и съм хетеро за другите ти две, но имам общо 5 хетеро и 1 хомо. На терапия съм от първия ден.
Следващият път всичко ще е наред и ти пожелавам той да е съвсем скоро!

# 146
Андреева, малко по-леко е като намериш причината и знаеш, че следващият път ще вземвш мерки!
Аз съм с 4g/4g и моята АГ изобщо не я смята за ниско рискова. Имам една загуба с мисед и тя ме накара да пусна генетични, защото се съмнява ше за тромбофилия. И. СРусев съм се консултирала и той беше за терапия.
Пожелавам ти скоро да ни се похвалиш отново и да бъде до щастлив финал! Аз само те съветвам да намериш и АГ, което разбира и не подценява тромбофилията.

# 147
  • Замък сред облаците
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Надявам се, че не се сърдите, че продължавам да пиша тук, но много приятна групичка се сформира и се чувствам като сред свои.

Mrs.RN, всъщност Гагова ме насочи към генетични и вярвам, че тя не подценява риска след такъв аборт.

Доста хора хвалят Русев, но и доста го плюят. Малко съм раздвоена, понеже все пак е имунолог, а не хематолог. Чудех се за него и Паскалева, после прочетох и за проф. Лисичков и май клоня натам понеже СБАЛХЗ ми е в съседния квартал.  Но мисля първо да се видя с Гагова идната седмица, имам час за четвъртък, и да изкоментирам нещата с нея, да видя тя какво ще каже и дали няма да препоръча конкретен лекар. Че нали било все пак хубаво да работят в някакъв тандем, а не АГ да не одобрява препоръките на хематолог/имунолог и да дават противоречиви терапии.

Jessito, Sheli, благодаря ви за съветите, момичета, довечера ще цопна в темите за тромбофилиите и ще чета. Та ще се засичаме и там Simple Smile

# 148
Момичета,
Започнах да проучвам въпроса за количките...... и настана каша в главата ми 🤣🤣🤣
Вие на кои модели сте се спряли?
Знам, че има отделна тема, но там сякаш само 2-3 марки се коментират и нищо друго.

# 149
Белс, то зависи най-вече от бюджета ти. Аз с голямо проучване се спрях на пег перего, харесвах си я и още я харесвам, обаче бебето не я хареса. Това моето беше алергични към количка и реално малко я ползвахме, ще я ползвам и сега (евентуално), но ще на легна на бебеносеносебото като цяло май.

Общи условия

Активация на акаунт