Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 151
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичетаа, аз съм пришълец от юлската тема, чета ви от известно време. Терминът ми е за 1-ви юли, но някак си 6-тото ми чувство крещи, че ще е юнче 👀👀
С тромбофилия съм също, фактор 5 и Пай. Много подкрепям изследването за тези мутации. Най-хубавото нещо е да знаеш, ако ги имаш. Толкова неща ще може да се спестят. Моят съвет е също да си направиш  теста... нищо не губиш.
Надявам се да ме приемете във вашето семейство в тази група 😋 аз си имам няколко познати и мили ника тук, та си ми е уюутно 👀 поздрави от мен ❤

# 586
Скъпа Лиилоо, аз от ден първи те поканих, много се радвам да те видя в нашите редици Hug

# 587
Добре си ни дошла Лиилоо! Ще се съберем ние хаха.

# 588
Хихихи, наканих се най-накрая. Сигурна съм, че ще ми е супер полезно тук ❤ Пък и все едно съм си в една друга тема 😛 голямо щастие ми е, че сме бойна група!

# 589
Благодаря ви ❤️ утре сутринта отивам да го направя.

# 590
Казаха да изчакам. Едната каза, че може АП по 1 хапче. Другата седмица съм на контролен преглед и ще видим какво ще каже. Сигурно на доплер ще ме прати да видим има ли промяна 🙄
Привет. И аз съм с намален кръвоток от доплер - в първия триместър лявата маточна артерия беше по-спастична, а сега във втория тя е добре,
но дясната направи спазъм, т.е. състоянието търпи динамика. От 12 г.с. съм на Аспирин за профилактика на прееклампсия. При това състояние (намален/резистентен кръвоток в едната или двете артерии) трябва да се следи стриктно кръвното и да се приема Аспирин 150 мг дневно. Не знам какво има да се чака за него... А за тромбофилия нито един от тримата ме следящи лекари не е споменавал да се изследва...

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 00:37 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 591
Алиса, повечето лекари назначават тези изследвания след 3 загуби. Има гени свързани с тромбофилията които водят и до прееклаампсия.

Скрит текст:
Ето например ген 936C>T (VEGFA) в който имам мутация и обяснението до какво води тя: Предразположение към ендометриоза, тежка прееклампсия, отклонение при доплер на пъпна артерия, ограничен растеж на плода, преждевременно раждане с по-висок риск от очаквания при всяка бременност

Ако ви е интересно има тема за тромбофилия и бременност във форума и на мен винаги ми е била много полезна.
Не забравяйте и че дори с мутация тя може и да не се прояви и всичко да е наред.

# 592
Някоя правили ФМ в Марковс при др. Павлова? Че ми е интересно за мнения, ако може да сподели.
Благодаря!

# 593
На мен ми се наложи да си отменя часа за днес и сега чааак утре в 16:45 ще видя малкото човече. Последно я видях точно преди 1 месец. 😒 Надявям се всичко да е ок, имаме и да обсъждаме разни неща с АГ-то по повод кофти резултатите ми на някои показатели от кръвните. Дано в края на работния ден и то в петък, не ме претупат.

# 594
  • София
Някоя правили ФМ в Марковс при др. Павлова? Че ми е интересно за мнения, ако може да сподели.
Благодаря!
Аз бях при нея на първата, както и на първата и третата с първото ми дете. Харесвам я Simple Smile Симпатична ми е, обяснява и отговаря на въпроси, разглежда подробно всичко, влиза се на време. След разочарования на първата фетална на най-добрата ми приятелка също й препоръчах Павлова и остана много доволна Simple Smile

На мен хематоложката вчера ми се скара, че пия Вит б 12, не се изписвало просто така, а аз имам дефицит преди това и тя тогава ми изписваше инжекции, обаче не мога да стигна до нея от два месеца, а АГ ми изписа и последно бях стигнала до 1000 при стойност в норма 500, Та го спрях временно, ама ме наплаши малко...отделно ми е паднал хемоглобина, желязото и феритина и предполагам, че пак ще съм на някоя и друга система...не съм фен на месото и се отразява...другия вторник съм на вторичен да ми каже какво да пия и ще правим. С първата бременност си бях на системи желязо, вливаха ми два пъти по 5 дена и родих със 100 хемоглобин, беше паднал на 80. Дано не се стига пак дотам...

Купих си фетален доплер. Не издържам вече да не усещам бебето с тази предна плацента. Няма да прекалявам, но поне временно да се успокоя.

# 595
Джесито, аз по-скоро съм озадачена, че не е изписан директно Аспирин, а се изчаква нещо си. Това е единствената сигурна профилактика на прееклампсия при намален кръвоток в маточните артерии и мислех, че поне тук няма две мнения и лекарите са единодушни.
А намаленият маточен кръвоток и тромбофилията са две отделни възможни причини за развита прееклампсия, т.е. намаленият маточен кръвоток не е следствие от тромбофилия, за да се препоръчва рутинно на всеки да пуска изследвания. Но в крайна сметка всеки е свободен да си прецени какви изследвания да пусне по собствено усмотрение, ако има притеснения. 🌹

# 596
Vikim, желязото ти е паднало именно заради Б12- когато се пие този витамин, винаги се добавя и желязо иначе води до дефицит. Аз пия малтофер /имай предвид, че съдържа и фолиева киселина/.
Доплерът си го ползвам всяка сутрин за по 1 мин. Simple Smile

# 597
Vikim, много благодаря за споделеното мнение!
Аз доплера вече не го ползвам, само ме дразни. Пищи ми в ушите, по 5мин не откривам нищо (реално) или хваща 50-70,после 190. Иди го разбери.
Пък снощи дребната такава игра си спретна по нощите, че стоях будна бая време да ѝ се по радвам. С предна плацента съм и аз, та я усещам в единия край на корема основно. От време на време сменя позицията и е по-високо или по-ниско усещането.

# 598
vikim, дано не се стига до там. По принцип Б12 е много необходимо в третия триместър, но както са казали момичетата дърпа желязото. Ти приемаш ли нещо? Аз трябваше да мина един курс с ижекции и приемах билкова кръв и малтофер, но казаха да си продължа с последните две.
Radeva, успех и после да се похвалиш!
Алиса, така е..АП е необходим за да се оправи кръвотока, но някои лекари са просто на...чакаме да видим докъде ще избутаме.
Иначе тромбофилията не е единствената възможна причина за прееклампсия, но е възможно да я причини и намален маточен кръвоток може да се получи от тромбофилия и това го казвам от много, много горчив опит. Не искам да разводняваме темата с такива спорове. За мен изследването за тромбофилия + мутацията в гените за обработка на витамини трябва да са задължителни за всеки човек и са важни колкото другите при подготовка за бременност като мб, ЩЖ и тн. За съжаление сме много далече от това да е стандарт.

# 599
  • варна
ОФ, все трябва за нещо да се притеснявам ...Днес на обяд седнах да хапна и като станах гледам на стола петно мокро , пипам си бикините целите мокри .... веднага отидох в АГ да проверят дали са околоплодни води - не не са ... По късно днес сцм на ФМ дано всичко е наред ! Сега седя и си мисля дали може да са объркали в АГ- то и това да са водите ....

Общи условия

Активация на акаунт