Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Кегел Мими, кегел. Наистина помагат, въпреки че са ми досадни.

P.S.
Ако имате идеи за заглавие на следващата тема, моля, споделете! Може да е нещо за месеца на любовта и виното например.

# 601
И аз мисля да пробвам Кегел. Прикачам и информацията от книгата, която чета. Може да е полезна.

Скрит текст:

# 602
  • Замък сред облаците
И аз мисля да пробвам Кегел. Прикачам и информацията от книгата, която чета. Може да е полезна.

Скрит текст:

Коя е книжката? Изглежда ми много полезна. Докато бях бременна гледах някакви в Ориндж и нищо не ми допадна. Впрочем, дадоха ми зелена светлина да подновим опитите, май няма да нацелим овуто този месец, но аз и не бързам - няма да си го слагам като самоцел, а като стане.

# 603
Андреева, ето тази е книжката. Наистина ми е интересна на мен. Описано е подробно по седмици. (сега видях, че е изчерпана в Озон, но предполагам може да се намери на друго място)
https://www.ozone.bg/product/az-sam-bremenna-vsichko-za-badeshta … obnoveno-izdanie/
Също така съм си взела и тази и мисля скоро да я почвам. За нея има доста добри отзиви
https://www.ozone.bg/product/az-sam-bremenna-vsichko-za-badeshta … obnoveno-izdanie/

Пожелавам ти да видите 2те чертички скоро и всичко да е наред този път и да имате пухкаво бебче на финал Heartpulse

# 604
  • варна
Момичета, сега се връщам от ФМ - всичко с беба е наред!!! Оказа се , че това не са околоплодни води 🙂Сутринта така се уплаших , че цял ден ме стягаше сърцето ! Онова отлепване дето го имах преди месец и то се е оправило 🙂Бяха ме уплашили , че е намален кръвотока , оказа се, че и той е в норма 🙂Гледах си я половин час и не мога да ви опиша как се чувствам 🙂Дано всичко е наред до края и да нямам повече проблеми , че последният месец и половина много преживях ....Пожелавам и на вас момичета всичко до края да е безпроблемно ❤❤❤

# 605
  • София
Vikim, желязото ти е паднало именно заради Б12- когато се пие този витамин, винаги се добавя и желязо иначе води до дефицит. Аз пия малтофер /имай предвид, че съдържа и фолиева киселина/.
Доплерът си го ползвам всяка сутрин за по 1 мин. Simple Smile
Аз мисля да го ползвам вечер, но ми се струва, че тези дни започнах да усещам и аз някакво движение. Обаче все е, когато съм в крачка и се чудя въобразявам ли си или не, а ако спра, спира и то 🤣

vikim, дано не се стига до там. По принцип Б12 е много необходимо в третия триместър, но както са казали момичетата дърпа желязото. Ти приемаш ли нещо? Аз трябваше да мина един курс с ижекции и приемах билкова кръв и малтофер, но казаха да си продължа с последните две.
Не. Бях на хематолог на 1 декември, дадох кръв на 3-ти, после се заразих с ковид и успях да си запиша час чак за 29 декември. Отидох аз в Токуда и се оказа, че ми дали час при друга лекарка с тази фамилия - нефролог 🤦🏻♀ Следователно направлвнието и вторичния ми изгърмяха, и АГ ми даде направление на 12 януари.....Та съвсем се изложих този път с хематоложката, предния бях много стриктна. При мен лошото е, че съм с таласемия и реално желязото не се препоръчва, защото не се усвоява, обаче като тръгне да пада съм на системи. Поне са бързи и ефективни, но преди ме следяха в Св. Иван Рилски, не знам каква е практиката в Токуда. Предполагам, че и аз ще мина на Малтофер, а б12 го спрях и в събота ще пусна кръв(5 дена след спирането) да видя какви са нивата. На 4 януари б12 ми беше 547, а на 3 декември 1078(нещо такова). Обаче началото на ноември беше 299 и затова ми изписа АГ да го пия.
Лошото е, че при моята АГ съм на 23 февруари, а при Вецев на 18....а последните кръвни с Аптт са от началото на този месец. Даже гледам, че няма д-Димер, май ше трябва да си пусна по-рано сама...

# 606
  • Германия
Ехо! Записвам се официално с розови гащииииии 🎀♀️ Сбъдна ми се мечтата за момиче след двете момчета 🥳 Доста си поплаках, беше емоционален ден. Помолих докторката да ми напише пола на листче, после приятелка напълни балон, беше голяма изненада 😄Направихме парти за пола.

Всичко е наред с бебка, върви си с една седмица напред, шийката и тя е добре. Сега чакам и ФМ другата седмица

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:39 от foley

# 607
  • София / Виена
Честито малка госпожица, foley!! Изключително сладко се получава с балоните-изненада! Надявам се и ние да успеем да направим baby shower поне за нашите приятели и близки през пролетта.

# 608
  • София
Ехо! Записвам се официално с розови гащииииии 🎀♀ Сбъдна ми се мечтата за момиче след двете момчета 🥳 Доста си поплаках, беше емоционален ден. Помолих докторката да ми напише пола на листче, после приятелка напълни балон, беше голяма изненада 😄Направихме парти за пола.

Всичко е наред с бебка, върви си с една седмица напред, шийката и тя е добре. Сега чакам и ФМ другата седмица

Скрит текст:

Много готино! И аз исках да правя, ама казах на повечето ми близки, че засега виждат момиче, макар че много се крие. Но на 3-ти съм на морфология и ако кажат момче, ще направя някаква яка изненада за таткото, че той няма да повярва милия 🤣

# 609
И аз съм подготвила такъв балон. Все още на никого от нашите приятели не сме казали, че чакаме бебе, така че живи и здрави ще ги изненадаме. 😀 Само всичко да е наред и след прегледа февруари мисля да им съобщим / то и не остана за кога да крием/ 😀😀

# 610
Вики, не знам дали си приемала Малтофер преди, но боядисва страшно много зъбите. После разбрах че единственият начин е да се пие със сламка. Вече почти са се махнали петната, но 1 месец ме беше срам да си отварям устата пред хора.

# 611
  • Германия
Благодаря!

https://9meseca.bg/novini/paket-rodilna-grizha-podaryk-za-budeshta-maika тук попаднах на това

# 612
Дами, имам въпрос 🤔
В болничен съм от 2ри месец и 180дни (които се полагат от НОИ) изтичат април месец. Ще имам около 2-3 оставащи седмици до полагащия ми се 45-дневен болничен до термина.
Как се процедира в тази ситуация? Ако  взема болничен до 45дневния и надхвърля тези 180 дни, предполагам, че няма да бъдат изплатени от НОИ 🙄

# 613
Вкарват ви в болница и от там взимате.

Дами, имам въпрос 🤔
В болничен съм от 2ри месец и 180дни (които се полагат от НОИ) изтичат април месец. Ще имам около 2-3 оставащи седмици до полагащия ми се 45-дневен болничен до термина.
Как се процедира в тази ситуация? Ако  взема болничен до 45дневния и надхвърля тези 180 дни, предполагам, че няма да бъдат изплатени от НОИ 🙄

# 614
Цялата предходна бременност бях в болничен и то в една календарна година. От ЖК като наближаваше да изтичат всички 180 дни ме изпратиха на ТЕЛК и от там ми дадоха до края. Сега се сещам, че в тези 180 дни трябва да влязат и 45 преди раждане, т. е. след 135-тия ден беше от ТЕЛК-а. Говори с д-ра си от ЖК и той ще ти измисли вариант.

Общи условия

Активация на акаунт