Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Най-после и аз бях на преглед. Малката дама е пораснала, вече е около 320 грама, отговаря по замервания на 19г.с+2 дни. Много сладко си смучеше палеца докато я гледахме. Лекарката каза, че няма забележки. Единствено трябва да внимавам за кръвната захар и да обсъдя с ендокринолога ниските стойности на Tsh. Имах 2 кошмарни дни на работа, с много напрежение и работа. Надявам се да успея да си почина малко, пожелавам ви приятен уикенд 😉

# 616
  • София
Когато правя упражненията на Кегел като че ли получавам леки контракции - или наистина леко ми се стяга коремът, или бебето се размърдва. Само при мен ли го има този ефект?

# 617
  • София
Прекрасни, и особено тези с тромбофилия, на втората фетална морфология с коремен или вагинален ехограф ви преглеждаха. Питам да знам кога да си записвам час за кола маска 🤣 Благодаря!

# 618
Мен ме гледаха с коремен и вагинален(главно заради шийката).

Прекрасни, и особено тези с тромбофилия, на втората фетална морфология с коремен или вагинален ехограф ви преглеждаха. Питам да знам кога да си записвам час за кола маска 🤣 Благодаря!

# 619
При мен целият преглед е с коремен и накрая просто набързо мерим шийката с вагинален. Аз обаче винаги се готвя за втория вариант, защото ако едното бебе се скрие зад другото и понякога ползват вагиналния да ги видят по-хубаво.

# 620
Винаги и с вагинален, точно заради шийката. По-точен е от коремни за това измерване.

# 621
Винаги съм готова и за вагинален, да няма изненади, после и пот да бърша! 😂😂😂

# 622
Момичета аз съм от юнските мамчета 2020. Включвам се, защото видях че сте коментирали фетални доплери. Искам да ви кажа, че цяла бременност изкарах с такъв, който хващаше пулса още от 10та седмица. Това беше най-смислената ми инвестиция, защото спокойствието е безценно!
Пожелавам на всички една лека и безпроблемна бременност ❤ Чувството юни ще бъде неописуемо 🍀 Бъдете здрави!

# 623
Момичета, а тези доплери как ги ползвате- от къде и какъв гел сте закупили или с нещо друго сте го заменили?

# 624
Поръчах си гел за ултразвук от онлайн аптека за 6 лв., но може и с мазен крем.

# 625
Момичета, може би е рано, но аз започвам да се чудя на какви колички сте се спрели. Имам приятелки, които ме съветват, че за юнски бебе не ми е нужна голяма количка, а някоя лятна с пълно легнало и такива, които казват, че задължително ми трябва количка с кош за новородено и всичко. Какво мислите вие

# 626
За мен коша за новородено също е задължителен. Летните колички с пълно легнало нито ще са толкова безопасни, нито толкова удобни за новороденото.

# 627
Според мен нито едно легнало положение на летния кош не може да замени удобството на коша за новородено. А и не мога да си представя как ще вържа бебе на няма и месец с коланите на летния кош. В крайна сметка те за това са измислени Simple Smile

# 628
Летните колички са за проходили деца. Аз смених стандартната с лятна когато дъщеря ми беше на 1г5м, ходеше от 10 месечна. Еми лятната за новородено не става, вози доста твърдо, има колани, които ще пречат на лежащо малко бебче. Отделно новородено лесно може да се изхлузи. Летните са много по-леки и компактни, просто са за по-големи дечица.
Вярно, че бебетата ще са летни, но все пак лятото още ще са доста малки. Не може да се излагат на пряка слънчева светлина, вятър, в коша за новородено си е супер. Като малко легълце е, горе се разкопчава сенника и има мрежа за проветрение при по-топли дни.

# 629
"Зимния" кош не е зимен, а за новородено! Това отговаря на всички въпроси! 🍒

Общи условия

Активация на акаунт