Банята - 37 тема

• 55 803
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Моля спешно за помощ!
Как се осъществява връзката на банята с коридора когато замазката на банята е около 6 см (за да се скрият тръбите за сифоните) и свършва отвътре на зида (от към банята). Правите ли праг ,  вратата на банята се отваря навътре и касата до прага ли стига ако има праг или до пода на коридора ако е без праг, а крилото е до пода на банята. Някак ми се вижда, че крилото все едно е във въздуха.
Ох, дано сте ми разбрали въпроса и ми се иска някакви снимки да видя.
Предварително благодаря!
Касата на вратата трябва да си стига до пода на коридора, прави се малък праг и вратата стига до прага и нивото на банята. Не стои грозно, няма да се спъвате в него, защото е нисък праг. Може да си съобразите прага с цвета на вратата или с настилката в коридора.

# 376
ЧС, благодаря за мнението, не съм се замисляла за този вариант, но не е ли "опасно" когато  евентуално се намокри пода и да отиде в коридора? Аз си мисля дали ако има праг облицован с плочките на коридора ще изглежда добре. Ако няма праг няма ли да се получи като ниша навътре от коридора, търсих снимки някъде да видя вариантите, но не откривам  Sad
Аria, аз си мисля , че прагът трябва да застъпва касата на вратата явно, ако правилно съм те разбрала.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:33 от tonbon

# 377
Моля спешно за помощ!
Как се осъществява връзката на банята с коридора когато замазката на банята е около 6 см (за да се скрият тръбите за сифоните) и свършва отвътре на зида (от към банята). Правите ли праг ,  вратата на банята се отваря навътре и касата до прага ли стига ако има праг или до пода на коридора ако е без праг, а крилото е до пода на банята. Някак ми се вижда, че крилото все едно е във въздуха.
Ох, дано сте ми разбрали въпроса и ми се иска някакви снимки да видя.
Предварително благодаря!
Проблема е стар. Аз лично предпочитам да няма праг и за това слагам лазерен хоризонт преди полагане на замазката и с много разправии с фаянсяджиите, става. Но когато е вече късно за това вадя нивото на банята до коридора, за да ми е ок вратата.

# 378
Ако си мокриш чак до вратата ще вземаш мерки, при мен нищо не се мокри.

# 379
Масово майсторите казват,че не може без праг, но  често е въпрос на прецизност и предварително планиране (височина на сифони, път на канала, наклон.)

# 380
Atanas Stolinchev 690153, за съжаление замазката в банята е около 6 см, което никак не е малко, не мога да си представя как ще се получи такъв нисък праг . За мокренето ще се внимава естествено, но не ми се иска врата да се отваря навън (въпреки изискванията за безопасност)

# 381
Atanas Stolinchev 690153, за съжаление замазката в банята е около 6 см, което никак не е малко, не мога да си представя как ще се получи такъв нисък праг . За мокренето ще се внимава естествено, но не ми се иска врата да се отваря навън (въпреки изискванията за безопасност)
Ще потърся из снимките ми, мисля че имам и случай с горе доло толкова.

Намерих....

Снимката е от монтажа на вратите, за това не е много "угледна" Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:57 от Atanas Stolinchev 690153

# 382
Atanas Stolinchev 690153, много ще съм благодарна, ако отговаря на представите ми, веднага ще го препратя за инфо да видят майсторите.

# 383
Atanas Stolinchev 690153, много ще съм благодарна, ако отговаря на представите ми, веднага ще го препратя за инфо да видят майсторите.
Дано да съм от полза! Wink Виж предишния пост. Ааа за съжаление тук настилката на коридора не беше гранитогрес, та нямаше как да стане прага с външната настилка.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:36 от Atanas Stolinchev 690153

# 384
Te новото строителство си го предават с праг, така им е по-лесно - леят една плоча, върху нея правят разводка на каналите и после замазват и така става този 6 см праг. Единственият начин да се махне е да се вдигне нивото на целия апартамент с 6 см, което според мен не е опция, защото смалява височината. Иначе може да стане с 5 см фибран и 1 см замазка отгоре.

# 385
Te новото строителство си го предават с праг, така им е по-лесно - леят една плоча, върху нея правят разводка на каналите и после замазват и така става този 6 см праг. Единственият начин да се махне е да се вдигне нивото на целия апартамент с 6 см, което според мен не е опция, защото смалява височината. Иначе може да стане с 5 см фибран и 1 см замазка отгоре.
Така е, но замазка има и в банята и извън нея. Ако се съберат сифоните с малко почукване по плочата, канала им е ф50, а може и ф40. тоест всичко влиза в 6-7см, които са толкова и в коридора. 1см. замазка може да е само саморазливна изравнителна. Замазка се прави над 4см. по спецификация.

# 386
Точно така ги правят новите апартаменти, за съжаление, но снимката ще ми помогне много предполагам, Atanas Stolinchev 690153 много благодаря!

# 387
Така е, но замазка има и в банята и извън нея. Ако се съберат сифоните с малко почукване по плочата, канала им е ф50, а може и ф40. тоест всичко влиза в 6-7см, които са толкова и в коридора.

Не знам, защото и с двете замазки си имах баш 6 см прагче. Сега, ако разбиеш замазката в банята, после поразбиеш плочата за да вкопаеш сифони и тръби, може и да стане с по-малък праг, ама за мен и 1 см праг е гадно. Или никакъв, или все едно колко.

# 388
Така е, но замазка има и в банята и извън нея. Ако се съберат сифоните с малко почукване по плочата, канала им е ф50, а може и ф40. тоест всичко влиза в 6-7см, които са толкова и в коридора.

Не знам, защото и с двете замазки си имах баш 6 см прагче. Сега, ако разбиеш замазката в банята, после поразбиеш плочата за да вкопаеш сифони и тръби, може и да стане с по-малък праг, ама за мен и 1 см праг е гадно. Или никакъв, или все едно колко.
Става без, но се иска прецизност и планиране. За целта на всеки обект слагам общ хоризонт на 1м. от бъдещия под. Купих си само заради този праг лазерен ротационен нивелир.

# 389
И как избягваш натрупването на замазка? То освен планиране се иска и материал, за да се вдигне нивото на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт