Банята - 37 тема

• 55 638
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Да се похваля, намерих перфектната декорация за банята ни. Връзва се с аксесоарите. Ще ги залепя на празна бяла стена с двойнолепяща лента, леки са.

# 571
Ще чакам снимчици после Wink

# 572
  • пловдив
Да се похваля, намерих перфектната декорация за банята ни. Връзва се с аксесоарите. Ще ги залепя на празна бяла стена с двойнолепяща лента, леки са.

Много е красиво.
Ако не е тайна да споделите от къде са ?
Благодаря предварително!

# 573
Здравейте, избрали сме плочки за банята имитация на дърво. Имат обаче лек релеф, който ме притеснява. Някой, който има релефни плочки би ли споделил дали се почиства лесно, притеснява ме да не се събира и да остава вода и тн

# 574

Много е красиво.
Ако не е тайна да споделите от къде са ?
Благодаря предварително!
Благодаря. То е малко тип,, направи си сам,,. От Пепко са материалите, черни рамки за снимки и видях подложки за хранене в перфектният за банята ми дизайн. Отрязах от подложките два правоъгълника с размера на рамката и рамкирах. И хубавото е, че е водоустойчив материал😁

# 575
Така... отказваме се от баня с мраморен ефект,  много скъпо.
Идеи за баня я тези цветове

Светло дърво и тази разновидност на зелено ( идеята тръгна от преди 10 мин когато приятеля ми видя цвета на опаковката на шампоан от мароканойл)

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 20:50 от payla777

# 576
Здравейте, избрали сме плочки за банята имитация на дърво. Имат обаче лек релеф, който ме притеснява. Някой, който има релефни плочки би ли споделил дали се почиства лесно, притеснява ме да не се събира и да остава вода и тн

Вкъщи сме с релефен гранитогрес, имитация на дърво - много лесно се почиства, но има една малка подробност - водата ни е мека.
След душ почистваме банята с перо, отнема 2 - 3 минути.

# 577
Нещо такова?

# 578
Не, това ми идва тъмно.
Цвят между мента и аквамарин.

# 579
Светлозелени, светлосини и подобни нюанси са трудни за намиране. Светлорозово-също.
Можете да направите стените с бели плочки, има голям избор, а плочки в някакъв цвят (или пано с тези цветове) да сложите някъде като акцент.
Подът с дървесни плочки, включително светло/избелено/състарено дърво има.

# 580
  • Varna
Понеже на Мароканойл е доста тюркоазен цвета,предполагам,че минт ще е най-добре с дърво и бяло.Предлагам нещо такова цветово

# 581
Да, търсете цвят тюркоаз, има известен избор от него, включително по-евтини.

# 582
# 583
Здравейте, предстои ни основен ремонт на банята и много ще се радвам ако някой тук може да ми помогне. Досега не ми се е налагало да правя ремонти и много неща не са ми ясни. Става въпрос за баня около 3,5-4 квадрата с висок таван (3 метра), която е в лошо състояние (със стари плочки и санитария) и общо взето трябва да се изкърти цялата и да се започне от нулата. Извикахме 2 фирми за оглед, първата така и не ни даде оферта, а от втората ни поискаха 3900 лв за къртене, извозване и труд, като ние отделно трябва да си купим плочки, санитария и обзавеждане за банята (което по мои груби сметки ще излезе между 1500-2000) лв. Уточнявам, че става въпрос за София. Искам да попитам тези от вас, които са правили такива ремонти, дали тази сума е адекватна или е завишена? Ремонтът грубо казано всключва - къртене, извозване, замазки и тем подобни, окачен таван, ВиК и Ел услуги, обличане на тръбите с кутии от гибсокартон, преместване на мивката на съседната стена, лепене на плочки (1 цвят с размер до 30х60) и монтаж на всички принадлежности за банята, които купим. Също така, трябва да купим нова врата за банята, за което лично аз си мислех, че няма да е особена философия, но след като почнах да търся врата, не видях да има избор в големите магазини като бриколаж, практикер и т.н. Може ли да ми обясните какви са спецификите, фирма ли трябва да извикаме, за да ни изработи врата и от какви материали е препоръчително да е тя (аз мислех, че обикновените дървени врати вършат работа, но не намерих такива, за които да пише, че са подходящи за баня)? Стана малко дълго, но ще съм много благодарна ако някой сподели мнението си!

# 584
mnml, за вратата на банята най-важна е боята. Едно време вратите на баните си бяха най-обикновени, но здраво боядисани с блажно и бяха на практика вечни, въпреки че се мокреха непрекъснато. В този смисъл, въобще не е философия врата на баня.

Общи условия

Активация на акаунт