И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 216
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
  • Между гори и планини
Моли, тя не му е викала. Да ти се скарат може и много възпитано и тихо.
Имах такъв шеф в мебелния бизнес.  Понеже си ме отгледаха в неговата фирма и той ме научи на всичко, един път бях пратила непълен чертеж на бюфет, един елемент, до фабриката. От Велинград, този човек тихо и с бавен тон , така ми се накара, че аз се скриха под бюрото си във Варна 🙄

# 736
  • София
Вижте какво, родителите може и понякога са си изпуснем нервите и да се развикаме, но не, добрите учители не правят така. Редно е да забележат, че ученикът насреща точно в този момент поради някаква причина е гроги и да отреагират подобаващо, а не с викане.
В контекста на последните ни писания и понеже сме на 50. страница, тържествено предлагам за заглавие на следващата тема страхотната идея на Аманда:

Осмокласникът се мръщи,
тясно му е вече вкъщи.

Моля Аманда да ме поправи, ако съм сбъркала някъде, понеже цитирам по памет. 😊

# 737
  • у дома

Как учих в правилните времена без задължителна матура, голям късмет.

А аз не съм учила в правилното време и си държах ДЗИ по бел/беше задължително,независимо от оценките/,та даже имам и 6.00 без да ходя на уроци-нямам никакви спомени как съм се готвила и дали въобще съм се готвила,но помня,че темата беше за Гераците.
Наборът ми пили нервите,защото 2ри час преписва дом по мат,което трябва да изпрати-да не помислите,че  са един куп задачи-нееее само 8 квадратни уравнения са...
И аз не бих се карала за неразбран материал-по-скоро за ненаписано домашно постоянно викам-не знам що не претръпнах вече-явно пиенето ми е малко.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 23:06 от svetlaem

# 738
  • Между гори и планини
И аз имам късмет да съм учила само до 11.клас. Матура имаха тези, които в 9,10,11 имаха средно аритметично по малко от 5 по български и матура по избор. И не съм карала матура .
А майка ми е карала по всички предмети, ужас. Учила толкова много години и заради матура по физика и химия ѝ пада успеха.

# 739
Понеже стана дума за това дали е необходима всичкологията на децата - тази вечер определено бих казала Да, след като гледахме с детето Game Change. Препоръчвам, хареса ми. Доста приятен филм по истинската история за кампанията на Маккейн. Повече няма да издавам, че е кофти ако някой ще го гледа после.
И за мен подходящата дума днес е Баланс. Той си трябва във всичко Simple Smile

# 740
  • у дома
Доня.сигурно си учила в техникум-там  можеха да се освобождават .В гимназиите ДЗИ бел си се държеше задължително -аз си имам 6ци всичките год,явно съм си имала и знания де,а сега ми е съвсем далечно и чуждо и идея нямам как съм си писала темите
Иначе по спомени в техникумите се държеше матура и по мат и по бел,но можеше да се освобождаваш с успех.В гимназиите пък нямаше матура по мат независимо какви оценки имаш,но по бел пък се държеше задължително пак независимо от оценките-не можеш да се освобождаваш.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 23:20 от svetlaem

# 741
А тоя успех за какво й е трябвал? Едно време май никой не е питал каква е дипломата. На мен балообразуващи ми бяха мат и физика и те не са бяха кой знае колко важни като изпита по мат се умножаваше по 3 или по 4 не помня вече.

# 742
  • Между гори и планини
Доня.сигурно си учила в техникум-там  можеха да се освобождават .В гимназиите ДЗИ бел си се държеше задължително -аз си имам 6ци всичките год,явно съм си имара и знания де,а сега ми е съвсем далечно и чуждо и идея нямам как съм си писала темите
Гимназия бях, випуск 97

# 743
Доня, препоръчвам ти една книга. "Замъкът на шапкаря" Арчибалд Кронин.
Има какво да се научи от нея.

# 744
  • у дома
Е значи си била като Мария с късмет-гимназия,випуск 89 и съм си държала матура бел.Аз съм си старичка-след 2 месеца имам юбилей-то се е видяло,че няма да го празнувам май-големият каза,че и да има не иска бал/12сл е/,въобще ще вземем да забогатеем от толкова спестени пари.

# 745
  • Между гори и планини
Миналото лято едни абитуриенти 3 момичета и 3 момчета наеха къщата за гости до нас и там си направиха "бал". Направиха си скара, изкараха китара и цялата вечер пяха. Много мило ми стана, пяха песни на Тоника, Хотел Калифорния, вечния шлагер от "Вчера". И това е вариант. Без фамозни рокли, куверти, коли.

# 746
  • София
Само набързо ви почерпвам , че вчера добавих годинка към календара:

Ние също си чакаме оценката на есето по БЕЛ. По МАт на трапец има 5ца при 14/16 точки.

# 747
  • Между гори и планини
Честит рожден ден, макар със закъснение! Само здраве, радост и успехи!

# 748
  • Някъде в Европа...
Доня.сигурно си учила в техникум-там  можеха да се освобождават .В гимназиите ДЗИ бел си се държеше задължително -аз си имам 6ци всичките год,явно съм си имала и знания де,а сега ми е съвсем далечно и чуждо и идея нямам как съм си писала темите
Иначе по спомени в техникумите се държеше матура и по мат и по бел,но можеше да се освобождаваш с успех.В гимназиите пък нямаше матура по мат независимо какви оценки имаш,но по бел пък се държеше задължително пак независимо от оценките-не можеш да се освобождаваш.
Випуск 98, езикова гимназия, матури не съм държала по нищо, по същата причина като Доня..
Честито на имениците и рождениците!

Тези дни ви чета по диагонал..Доста работа имам на работа. Вкъщи интересното - водя преговори, да подбия малко цената на колелото (много е шантаво, когато хал-хабер си нямаш от нещото, на което смъкваш цената), засега съм на - 6%...днес с продавача сме в изчакваща позиция 😃 - стигнахме до ниво разликата между негова и моя оферта да е 100 лв...
Ученикът едва ли е много съсредоточен в училището тези дни впредвид, че очаква колелото..Само ме информира тази вечер, че остава класното по МАТ, учителката била казала, че засега изчаква...Не споменава разбира ли, не разбира ли задачите..Винаги думите му за училище са - "споко, мамо! Няма за какво да се притесняваш". И аз хич не съм се запретеснила 😁. Има днес 3 по философия 😁 - "ми колко да имам - като решила да ме изпитва устно, че и с камера; нали ти казах, че това не е предмет за мен" 😁. Как да му се скарам като се сетя колко аз мразех философията и психологията ( при все, че майка ми е психолог)  като предмети и смятах, че само ни губят времето с тях...
По информатика ще си имаме най-вероятно ядове. Не харесва учителката (в старото училище беше възхитен от тамошната), а той не хареса ли учител обикновено го игнорира, предметът също..Споменавала съм ви за музиката и рисуването в старото училище. Така беше и с АЕ до 4 клас..не съществуваше този предмет за него, не си вадеше дори учебниците и тетрадките от чантата и коронните му думи бяха "ще хвърля атомна бомба над Англия да изчезне народа им и езика им"..Доста е горд и не дай си боже някой учител да го настъпи по гордостта - способен е (и го е правил със стария си клас, но и там беше неформалния лидер - дори класната търсеше съдействие от него чрез мен, когато не можеше да повлияе тя на класа в дадена посока, аз да говоря с него, защото класът слуша него) да увлече целия клас да бойкотират часовете..Хем му се радвам, че е такъв - държи си на егото, умее да увлича да го следват, хем съм наясно, че това може да му изиграе много лоша шега...
Но каквото, такова..Както бяхте казали, нашата роля е да ги възпитаме, да сме им опора и да ги предпазваме от фатални грешки, доколкото е възможно...

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 00:49 от AIR

# 749
Да споделя какво и как се случи, ако информацията не е стигнала до теб.
Правиха един тест за откриване на грешки - 28 въпроса за 30 минути. Това Господ да си, няма как да го направиш... Учителката видя, че децата масово не се справиха и реши да го анулира. Правиха втори тест - въпроси 20, нелеки - изискват време за прочитане, откриване на грешка, пак 35 минути. На втория тест децата масово преписваха, защото не искаха да имат двойки. Няма как да им стигне времето. Просто тези с ниските оценки са децата, които се осмелиха да не преписват...

Да, времето е малко. Тестове ги видях
- много са засукании, интересни, трудни... Но, трябва да се направят. Каквото за всички, това и за него.
Надявам се, че няма да се изкуши да преписва. Не ми е опция. Колкото, толкова. Не оценката е важна. Трябва да намерим начин да научи материала, Иначе детето се тормози...

Зед, Честит рожден Ден! Бъди здрава щастлива и търпелива (това последното е за осмокласника Simple Smile )!

Ред, харесва ми това заглавие! Пасва точно!
(Когато Бисето показваше джуджета, имаше едно в черно-бяло рае. Първата ми мисъл беше "Милото, и то е затворник, като нашите деца!" - луда работа)

Общи условия

Активация на акаунт