Професионални серии за коса 144

• 52 461
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Доста сме спорили по въпроса с шампоана след боя...... В общи линии аз винаги мия с шампоан след боядисване,но с малка уговорка...Понеже ползвам Олаплекс системата  често ако разполагам с време изплаквам боята,нанасям втората стъпка и изкарвам с нея часове/понякога дори спя с нея/. Мия на другия ден с кисел шампоан. Лятото няколко пъти понеже бързах просто изсуших косата с втората стъпка на нея и си ходих така ден два.

# 376
  • Бургас/Пз
Това е супер, Принцеса, но не върши работа за такива като мен, които не ползват олаплекс. Имах предвид в общия случаи "боядисване - миене". Твоето е по скоро изключение

# 377
Вече не съм от редовно боядисващите се, но никога не ми се е случвало да не ползвам шампоан след боя. Откакто чета темата започнах да ползвам специален шампоан за боядисана коса след боядисване, за да запечатам косъма, преди това съм миела с каквото ми падне. Идеята да ми остане от химията (боята) по скалпа или по косата, неизмита, ме е влудявала винаги. Чувала съм, че има бои, които в състава си имат и "шампоан" в състава си и можело при отмиването да не ползваш отделен шампоан, но честно казано не съм срещала такива.

# 378
  • Бургас/Пз
Вече не съм от редовно боядисващите се, но никога не ми се е случвало да не ползвам шампоан след боя. Откакто чета темата започнах да ползвам специален шампоан за боядисана коса след боядисване, за да запечатам косъма....
Кой специален шампоан ползваш??

# 379
  • Пловдив
Аз се боядисвам при фризьор и винаги ме мият с шампоан. За пръв път чувам, че има опция да не се мие боята с шампоан.

# 380
По време на боядисване,  т.к. и боята, и оксиданта са с ph в диапазона на 10, кутикулите на косъма се отварят. Това именно отваряне дава възможност за осъществяване на търсения резултат - дали ще е потъмняване на косата или изсветляване - кутикулите все са отворени. Затова е необходимо след приключване на определеното от производителя на боята време на престой,  да се затворят кутикулите на косъма. Това се случва с използването на шампоан с ниско ph - в диапазон от 3 до 5 ph, или т.нар. #кисел шампоан. Използването на маска с ниско ph е препоръчително. След кисел шампоан, взависимост от състоянието на косата, тя може да е твърда и сплетена.  Затова спокойно може да бъде нанесен подходящ продукт, улесняващ разресването. Както и да бъдат нанесени обичайните финиши. Важното е, че след боядисване- боята е премахната от косата и скалпа и косъма е затворен с шампоан с ниско ph. Вече в периода между боядисванията е препоръчително да се използва шампоан #за боядисана коса, на любима марка, който ще поддържа цвета от избледняване, но е различен от #киселия шампоан. В случай, че косата е и изсветлена, то тогава се прибавят и много други терапии. Hands V

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 18:31 от Anelia Dimitrova 649961

# 381
Не съм се изразила съвсем правилно, но след боя винаги ползвам серия за боядисана коса, в момента Хрома на Керастас. Има и шампоани изцяло предназначени за измиване след боя - https://www.arlen.bg/product/5514/profesionalen-kiselinen-shampo … color-100-ml.html

# 382
Моля ви да ми помогнете с мнение какъв е цветът на тази госпожа....
Мисля да е 8.11 + 8.01 и 7.11
bronde е това Simple Smile
На моят екран на всички снимки косата е различен цвят. И изглежда ниво 7-8 ( зависимост от марката )
Имай предвид че на Компанията 8цата ми се получи по-светла от тази на Вела Колестон

# 383
  • София
Viktoriai, как нанасяш лилавата топка на Тиги на мокра или на суха коса и сушиш ли я с дифузер или я оставяш да изсъхне сама?

# 384
На мокра коса сложих 2 помпи, като преди това бях нанесла малко от серума на Oway за връхчета. Изсуших я с дифузер. При мен опцията да изсъхне сама не е добра.

# 385
Не сьм сигурна дали вьпросьт ми е за тук, но ..
Ще си мацам косата с рициново и бадемово масло в корените, а по дьлжините смятам кокосово да сложа. С какьв шампоан да измия според вас? 🙄

# 386
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Периодично следя мненията ви за различни продукти. Чудесно е че има такава тема!
В последните няколко месеца се сдобих с Ш и М на Лалга, пробвах и ампулите от серията, 2 мин.реконструктор и реконструктора без отмиване на Афоджи, еластисайзър на Кингсли, спрей за обем на К Стайл. От последните 2 продукта не останах особено доволна, може би не са моите. Определено Лалга и 2мин.р-р са ми фаворити. Косата ми си върна блясъка, но сега имам друг проблем. Косата ми изтъня и търся ефективно средство срещу косопад. Да уточня че е изсветлявана/обезцветявана с блондор,  но преди повече от година. Като преди това в рамките на 3 години претърпя 3-4 такива процедури. Оказа се много неподатлива. Търсеният ефект беше омбре. В момента почти не личи, защото отдавна прекратих. Въпреки това пада като луда. Косъмът е тънък, мазен скалп и сухи краища. Лалга и реконструктора пооправиха щетите, но косопада си остава.
Колебая се за Ш и М Mediceuticals.
Също така съм в размисли с кой шампоан мога да редувам Лалга? В очакване съм да свърши и е ясно че пак ще взема, но ок ли е само с него да си мия косата? Моля за съвет People Information Desk Person

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:52 от ♥¸.•*´¯)Petrova♥¸.•*´¯)

# 387
Петрова, аз мога да съм ти полезна само за Mediceuticals . Добър избор е за косопад според мен. Но за най- добър ефект според мен съчетай шампоан с лосиона за скалп и го ползвай 1-2 на ден в комбинация с масаж докато не овладееш косопада.

# 388
  • Sofia, Bulgaria
Пинки, кой лосион? Мислех за маска

# 389
Аз имам предвид Cellagen или Numinox лосионите, те са под формата на спрей. Имат силно загряващо действие и активни съставки, аз съм много доволна, а и мисля че повечето момичета тук имат добри отзиви.
Маската също харесвам, но не мисля че тя би се справила с косопад.

Общи условия

Активация на акаунт