Професионални серии за коса 144

• 52 376
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Следя темата с интерес от скоро, но има толкова много информация, че направо се изгубих Sweat Smile Затова реших все пак да направя пост с молба за препоръка.

Косата ми се омазнява лесно в горната част и скалпът ми е склонен към белене, а крайщата ми са сухи и склонни към цъфтеж. Напоследък сякаш ми падат много косми, доста повече от обикновено. Никога не съм си боядисвала косата, но често се изправям и къдря. Не съм с права коса, но същевременно не е и типично къдрава, просто крайщата се начупват. Стои ужасно frizzy. Не съм сигурна дали се водя с тънък или дебел косъм, не знам как точно се разбира това.

Търся нещо, с което ще изглежда жизнена и състоянието ѝ ще се подобри. За момента разглеждам продуктите на Kerastase и съм се спряла на ето тези. Според Вас ще задоволят ли нуждите на косата ми? Също така съм си обещала да взема и коприната на Chi впоследствие, защото много суперлативи четох за нея. Може би ще ми трябва и някаква топлинна защита, но за нея вече нямам идея. Ще се радвам на всякакви предложение за продукти, независимо от марката, ако избраните от мен според Вас не са подходящи за моята коса. Благодаря Ви предварително!

Щом си със небоядисвана коса, само топлинно третирана, този шампоан според мен ще ти е силен и ще ти утежнява. Също така щом си с белещ се скалп шанса от Керастас да се влоши беленето е много голям, защото са агресивни шампоани. Бих те посъветвала да вземеш една маска на Керастас, да речем от серията Архитект (светло зелената) или Екстеншънист; един шампоан който да е нежен към скалпа (погледни Mediceuticals в златна рибка); хубава термозащита - термичните млека на Керастаз са хубави, този от серията Екстеншънист е най-универсален, ползва се на влажна коса преди сешоара. Преди къдрене/изправяне ти трябва още една термозащите (за нанасяне на суха коса) тук обаче не мога да препоръчам, може би само CHI Iron Guard 44 спрей. Ако косата много цъфти е хубаво да вземеш продукт за крайчетата против накъсване като : Бондер за цъфтящи крайчета на Phillip Kingsley или Marrakesh Endz (и двете ги има в златна рибка). Ако можеш да споделиш снимка на косата си ще можем по-добре да преценим състоянието и и ще получиш по-точни съвети.

Много благодаря за изчерпателното мнение и за отделеното време, наистина ми бе от полза! Серумът за цъфтящи краища на Marrakesh Endz изглежда супер, но в момента не е в наличност в zlatnaribka и ще направя поръчка с всички продукти щом го получат и него. Simple Smile Разрових се из вкъщи и намерих една термозащита, която се ползва преди изправяне, но не знам дали е качествена (ще прикача отдолу снимка). Ще си взема отделно и една за влажна коса, която да ползвам преди сешоара, защото тази предполагам не върши двойна работа. Ще се насоча и към шампоаните на Mediceuticals, щом са подходящи. Още веднъж много благодаря за изчерпателните препоръки!

# 496
Здравейте! Говорих с мой приятел представител на Лореал за ароматите на Керастаз. Имало си човек,които ги създава специално за тях. Тоест за жалост не са взаимствани от парфюми или нещо друго. За фризьорски салони предлагали ароматизатори със същите аромати (от тези с клечките).

Аз съм се чудила от къде може да се купи такъв ароматизатор с клечки.

# 497
Здравейте! Говорих с мой приятел представител на Лореал за ароматите на Керастаз. Имало си човек,които ги създава специално за тях. Тоест за жалост не са взаимствани от парфюми или нещо друго. За фризьорски салони предлагали ароматизатори със същите аромати (от тези с клечките).

Дори не съм виждала аз, ама в моя град няма салон,който да работи с Керастаз. Ще го питам.

# 498
Здравейте. От година и нещо се боря със следродилен косопад. Коса има много за падане, но ме дразни вече, че пада с шепи.
Към момента редувам серията за блясък на олиосета и лореал инфорсер.
Насочих се към Меди Шампоан за косопад, но идея си нямам след измиването как да процедирам. Хвърлила съм око и на ампули те аминексил. Но не знам след тези продукти какво е ок да слагам. 🤔

Също така хипотетично ако косата не цъфти има ли смисъл от олио за връхчета? 🤔

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 14:57 от pavlina_hrist0va

# 499
Пак аз с въпрос:)
Напоследък никоя боя (дрогерийина) не ми покрива белите коси около слепоочията.
Искам да ползвам профи, но идея си нямам към коя да се насоча.
Цветът ми е кестен, топлокафяв, тъмен шоколад, но не студен, а лек червеникав отенък.Имате ли препоръка?

# 500
Момичета, някоя от вас има ли наблюдение върху термозащитата на CHI total protect и тази на Керастаз Екстеншънист?
Чудя се дали са сравними или близки като ефект?
Скрит текст:

Lalence, аз имам и двата продукта. ЧИ според мен дава по-лека хидратация и малко памет, но не ме приемай за авторитет по въпроса, отдавна не съм ползвала Керастаза, но днес ще измия с тяхна серия и ще си направя косата с термото на Ектеншънист. Имам спомен, че концентрирам това термо по краищата основно, че тънката ми коса поувисва, ако се озове в повече по дължините. С ЧИ това не ми се случва и си го харесвам много, за капак при мен е поне 2 до 3 пъти по-евтино от Керастазския термик, зависи на какво промоция или разпродажба съм го уцелила.

Все пак нека ги сравним на хартия:
CHI Total Protect
Скрит текст:
Benefits:
Ionic and cationic hydration interlink technology
CHI 44 Ceramic thermal styling helps strengthen and protect the hair from daily use of thermal tools
Positively charged silk molecules interlock into hair's natural structure to build strength and resilience and to improve moisture and shine
Lightweight lotion that shields and moistens hair
This rich formula locks in moisture and protects the hair from thermal styling, sunlight exposure, and color-fading
Suitable for all hair types

Key ingredients:
Silk: Locks in moisture; conditioning agent; provides unparalleled shine
Vitamin E: Antioxidant; prevents color fading; prevents damage to natural hair color
Dimethicone: Seals the hair to prevent frizzy hair
Polyacrylates: Thermal protector
UV Absorbers: UV protection; prevents color from fading; prevents damage to natural hair color
Ingredients
Aqua/Water/Eau, Dimethicone, Cyclotetrasiloxane, Glycerin, Polysilicone-15, Polysilicone-19, Fragrance (Parfum), Hydrolyzed Silk, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Symphytum Officinale Leaf Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Salvia Sclarea (Clary) Extract, Dimethiconol, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-8, Cyclopentasiloxane, Panthenyl Hydroxypropyl, Steardimonium Chloride, Sodium Polyacrylate, Trideth-6, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Linalool, Coumarin, Limonene.

Kerastase Extentioniste Thermique Blow Dry Primer
Скрит текст:
What it is: A strengthening, heat-protecting blow-dry primer for healthy-looking lengths.

Hair Type: Straight, Wavy, Curly, and Coily

Hair Texture: Fine, Medium, and Thick

Key Benefits: Repairs, Holds, and Protects from Heat

Formulation: Lightweight Cream

Highlighted Ingredients:
- Glaçage Thermo-Seal: Seals lengths and split ends.
- Creatine R and Taurine: Reinforce the hair fiber.

What Else You Need to Know: The latest innovation in the Kérastase Thermique collection, this unique blow-dry primer cares for healthy lengths. Perfectly designed to seal lengths and split ends, this must-have formula helps to create smooth, healthy-looking hair while protecting against heat up to 450°F.
Aqua / Water / Eau • Isopropyl Myristate • Dimethicone • Triethanolamine • Amodimethicone • Phenoxyethanol • Carbomer • Polyquaternium-4 • Potato Starch Modified • Hydroxypropyl Guar • Behentrimonium Chloride • Trideceth-6 • Amyl Cinnamal • Hexyl Cinnamal • Isopropyl Alcohol • Benzyl Alcohol • Linalool • Hydroxycitronellal • Cetrimonium Chloride • Citronellol • Limonene • Benzyl Cinnamate • Creatine • 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol • Taurine • Parfum / Fragrance.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 16:45 от Agent Provocateur

# 501

От салона на Мърфи например.
Измислят за тях друг път, копират Шанел постоянно. Можем да го наречем и вдъхновяват се от Шанел.

# 502
Агентче аз точно само по крайщата искам да нанасям Екстеншънист.
Понеже започнах да се уча да си правя букли с кръглата четка, виждам че без термо няма да стане, защото след 3 пъти проба косата ми стана като изгоряла. Имах последни капки от олиото на Макадамия за да оправя поражението, но сега ще трябва да се заема сериозно с избора на термо. Това на Чи съм го купувала няколко пъти и точно това се чудех, дали Ексъеншънист е слаб колкото него, защото ако е, то няма смисъл да плащам тази цена. Не че това на Чи е лошо, напротив. Но аз искам нещо креместо и по-силно (така да се каже)
Ще чакам после да напишеш отзив 🌺🌺🌺
Благодаря ти предварително ❤️

# 503
Принцесо кой ФК шампоан за руси коси коментираше че много ти допада ? Не знаех че има 2 серии https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/pure-blonde-booster- … ektsiya-za-tsveta  https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/philip-kingsley-pure … silver-tonirashti

Бондера с какъв друг продукт бихте го сравнили ?
https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/bond-builder-za-tsaf … -end-remedy-50-ml

има ли някакъв код за намаление на Oway в Arlen ?
Ако не е късно, моля опитай с това.
JAN15

# 504
  • Пловдив
Момичета, набелязала съм 3 продукта, какво ви е мнението за тях?
 - Серум за супер гладкост при изсушаване на непокорна коса 50 мл Moroccanoil Blow dry
 - Плодово мляко за коса с 12 действия milk shake
 - Серум за сухи и цъфтящи краища OWay

От години ползвам серума за връхчета на Маракеш, но ми се иска да го сменя - като че ли ми ги изсушава една идея повече.
От кои други продукти на Oway сте доволни?

# 505
lili_78,
Серумът на Moroccanoil е прекрасен. Прави каквото обещава. Освен помощ при издухване, може да се нанася и на суха коса и да замени този, който ползваш. Дори е по-хубав.

# 506
От трите продукта мога само за Oway да дам мнение, другите не съм ги ползвала.
Та серумът е много хубав, всичко попива в косата, не оставя мазен филм, има термозащита, може да се слага, както на мокра, така и на суха коса. Определено няма да ти втвърди косата. И според мен наистина има лечебно действие относно цъфтежа Simple Smile

# 507
  • Пловдив
Чудесно, точно такъв серум ми трябва. От години се боря с цъфтеж, подстригвам на всеки 3-4-5 месеца и пак цъфти.

Сега остава да реша, дали ми трябва хидратиращата серия или тази за изглаждане.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 20:31 от lili_78

# 508
Момичета, идвам да питам тези, които си купиха от Ултразвуковата преса Keratin Iron Repair от Нотино как се държат техните преси.
Аз през лятото на миналата година взех една, ултразвукът не работеше, върнах я и понеже нямало налични, ми дадоха ваучер за парите. Дотук добре, но Декември поръчах втора и направо не повярвах на очите си, че и тя беше с повреден ултразвук. Върнах я и миналата семица си я получавам все така неработеща - не изпарява капка от  плочата и никакъв звук не издава. Сега пак ще я връщам, но малко ме изнервя цялата ситуация, че точно аз не мога да улуча свястна преса, при положение, че много искам да имам такъв уред.
А да, преди 3 години някъде, от OЛХ купих първата си студена ултразвукова преса , която също беше с такъв дефект.
Та аз ли съм огромен карък или тези уреди са си така - много капризни и "кекави"?
Иначе имам друг уред с ултразвук и той си работи, но не е преса.

# 509
  • Пловдив
Си*, аз /след като прочетох тук, че върши същата работа Blush/ взех моята от Али експрес. Когато сложа капка вода, я изпарява, но когато "минавам" през косата - не. Не знам дали точно така трябва да работи, но съм доволна от ефекта, засега

Общи условия

Активация на акаунт