бившия ми мъж е обсебен от мен

• 5 208
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
С такива хора като него трябва да си категорична. Забрави за сантименталността и това, че ти е бил дал много, както и че е баща на детето ти. Режеш до кокал и после като се поосвести може и да се включи в живота на детето като адекватен човек. Но дотогава най-добре и за него самия е да му биеш шута. Обясни му, че докато не се успокои и не почне да се държи нормално няма да има контакт с вас. Докато се опитваш да му "помагаш" той ще се храни от вниманието ти и няма да ви остави намира, защото няма да има мотивацията за промяна. Остави го да се оправя сам както може, няма да се самоубие, споко. Това е манипулацийка, за да те държи близо.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 15:31 от Уейв

# 31
  • Berlin
1. не исках да се карам с него ,защото се страхувам и то много
2. преследва ме постоянно, подслушва ме,инсталирал е на телефона си профила ми,инстаграма ми, пощата ми и програми за следене
3. в какъв ужас живея
4. през първите 5 години, които бяхме заедно от момента ,в който забременях ме тормозеше психически адски много
5. ТОРМОЗА стана ужасен
6. започна да ме блъска ,заплашва постоянно, да вика пред детето,аз започнах за получавам паник атаки ежедневно, спря ми цикъла от стрес

Авторке, психолог е нужен, но за теб. Така си се забатачила с откачения си мъж, че вече не виждаш нещата кавито са. Ако ще си взимаш детето се откачи напълно от него, взимай си родителските права и си си сложи живота в ред.
Ако ще го спасяваш и ще му играеш по свирката, по-добре остави детето на баба му, иначе ще има и трети побъркан в историята ви.

# 32
И като я нападате и обиждате как точно и помагате?
Не нападам. Казвам истината. А обиди няма.
Ако не ѝ харесват фактите е неин проблем.
Тя не е точно жертва, тя съучастник.

# 33
  • София
Дорис, никой не я обижда и напада. Ако просто й кажем колко й съчувстваме, с какво ще й помогнем?
Тя е зависима, а зависимите трябва да се отрезвят първо и да видят, че зависимостта им ги измъчва и им вреди, за да намерят сили да си помогнат сами.
Лесно ще й кажем, че той е афектиран или притеснен и затова е груб, но е прекрасен човек, който с терапията ще се промени, затова да го вика да празнуват заедно и да си затвори очите... до следващия път.
Когато преди повече от 25 г собствената ми сестра имаше проблеми с бившия й мъж, точно така отидох при нея и й представих жестоката истина, защото аз нямаше как да го махна от живота й, докато тя си го прибира и реве, че вината е в нея, а той е просто чувствителен и раним. Благодарение на това, че си отвори очите, се отърва от изневеряващ манипулатор. Той също щеше да я убива, да се самоубива, пък си е жив и здрав вече четвърт век и сестра ми има прекрасно щастливо семейство, изпълнено с любов и уважение.
Всяка жена заслужава любов, уважение и спокойствие. И трябва първо сама да обича себе си, за да бъде обичана и от човека до нея.

# 34
С нищо не можем да помогнем, защото тя ще си го прибере този "адски добър човек и баща", на когото много иска да помогне, затова се държи мило с него и винаги му е насреща. Все пак той е много болен - от ревност, затова за по-сигурно му е изневерила и го е оставила да разбере, че му е изневерила. Сега няма да ѝ харесат отговорите и сигурно повече няма да пише. Дано да е пързалка.

# 35
Преди години ми се случи същото като на авторката.
При нас не е имало физическо насилие, но също имаше силна ревност и по-скоро обсебващо желание за притежание. Ревност от приятели, приятелки, от работата ми, ученето, от всичко, само с него да бъда постоянно.
Роди ни се дете, той абдикира.
Издържах няколко години и взех решение да го напусна.
Последва същото поведение като описаното от авторката (без социалните мрежи), но преследване, търсене, заплахи за самоубийство, обвинения към мен, че съм му отнела живота, смисъла. Опити да вземе детето. Не се поддадох, но наистина беше много трудно. Спрях да вдигам телефони, криех се и избягвах местата, където знам, че мога да го срещна.
След 6 месеца разбрах от познати, че е тръгнал на психолог. След около година се ожени отново.
Та всички заплахи за самоубийство явно бяха с цел манипулации.

# 36
Това видео, май,  точно като за теб:  
https://www.youtube.com/watch?v=V1yW5IsnSjo

И още нещо - потърси и почети за манипулация, нарцис и отровни отнощения. Така по-бързо ще ти се отворят очите, с какъв човек си имаш работа. Прочети и това:
https://evolife.bg/spri-da-spasqvash-horata/

Не тИ трябва да му помагаш, а той да осъзнае, че има нужда от промяна. За да си помогне сам.

# 37
Баща ми беше страхотен баща до моята 16 годишнина, всеотдаен, раздаваше се изцяло за семейството ни, всичко беше идеално. Но при силен стрес, последван от удар в главата с бухалка, разви шизофрения. Започна да заплашва мен и майка ми с убийство, постоянно ни преследваше и даже ни е удрял. Въпреки всичко ние с майка ми знаехме, че е от болестта му и не осъзнава какво върши, вкарахме го в психиатрия, бяхме до него през цялото време и сега е същия човек, който беше. Това е доказал се човек с годините, който имаше нужда от помощ, ние му я дадохме като семейство.
 В твоя случай тормоза е от началото, не намирам нищо положително в него, не го виждам и като добър баща. Не мисля, че специализирана помощ би му помогнала, защото е манипулатор и е част от характера му и ти даже подстрекаваш тази му черта. За какви психолози и психиатри става въпрос?!

# 38
Моля те не чети отговорите в тази тема! 90% от пишещите просто не знаят какво е да си имат вземане даване с такъв човек и затова съветите и коментарите не са приложими в случая ти.

Заповядай в темата за невъзможните хора в живота ни. Там сме говороли за подобни случаи.
Бившият ти има личностно разстройство (най-вероятно бордърлайн!), това не е само ревност или характер, а е сериозно психично заболяване. Можеш да ми пишеш лично съобщение.

# 39
Психично заболяване е и затова не трябва да го държи за ръка, а да го ритне да си ходи.

# 40
Аз пък имам опит с физическо и психическо насилие.

# 41
Уейв, много е лесно тука да го напишем това. Доколкото разбирам, авторката вече е предприела такива действия. Проблемът с такива хора е, че не е толкова лесно да се откъснеш от тях. Първият ѝ пост, показва какъв кошмар става, като това ти е на главата. Ще има тормоз от негова страна  много време и това няма да се реши, ако той бъде просто блокиран или тя му тегли една *****.

На авторката ѝ трябва много подкрепа от близки и институции.

Елора, съжалявам, че имаш такъв опит, но това си противоречи с нападателните коментари към авторката в темата, дори и да са добронамерени. В момента тя е с разклатена психика.

# 42
Разбира се, че е трудно за постигане. Но това е редно да се направи. Ако продължи да го играе спасителка той няма да ги остави никога и нещата все по-зле ще стават.

# 43
Няма нападки, има истина, а тя може да боли.

# 44
Оф, тоя филм съм го играла и аз. Бях същата голяма бяла птица и спасителка, дори след като успях да го прогоня. Дори успя да изманипулира един общ приятел и мой учител, доктор по психология, да ме убеди как наистина " ще го изгубим"...
Пълен игнор му е майката, както са ти казали. Е, жив и здрав си е и до ден днешен бившият ми, и се чуди кого да тормози.  Така че споко, много са си добре такива като него, ама гледат да им мине номерът. За детето можеш да поискаш трето лице да присъства на срещите и да го води.  Съветвам също така да събираш всякакви доказателства - смс-и и тн, че е психически нестабилен и насилник, за да няма после изненади в съда или пред социалните, ако реши да се оплаква нещо от теб и да ти прави проблеми с детето за отмъщение. Имай едно наум. Това е следващият ход, като му отрежеш всякакви пътища. Аз имах късмет че го мързеше да гледа и не му се занимаваше с малкия, иначе беше способен на всичко, записвал ме беше като се караме, снимал с чаша в ръка, и какво ли не...

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 23:39 от Roxelane_

Общи условия

Активация на акаунт