Изпитани сайтове за парфюми - януари 2021

• 102 544
  • 1 421
  •   1
Отговори
# 765
За себе си съм решила - От Parfimo,  само парфюми!
Да, аз бих го върнала, но ще е доста трудно!

# 766
Здравейте, знам, че тук обсъждате парфюми, но понеже става дума за ПАРФИМО реших да питам тук. Поръчах си козметика на Payot. Днес като ги проверих в checkcosmetic излезе, че единия крем е произведен преди 3 години, т.е на 28.12.2017г. Писах им и ми върнаха отговор, че нищо му нямало на крема, че срока му на годност започвал да тече след отварянето му и "Този крем и с този код ще се продава в следващите 10 години."
Това нормално ли е? Да им го връщам ли? Някой имал ли е подобен случай?

Наскоро връщах околоочен + крем за лице Ланком, произведени съответно май и ноември 2017г. Писаха ми да ги върна за тяхна сметка, след седмица върнаха парите по картата.
Четох, че при дермо козметиката, когато не е посочен докога продуктът е годен, се приема, че той е между 3 и 5 години от датата на производство. Твърде смело ми се струва.
Успех с рекламацията!

# 767
  • In transit
Благодаря ви много! Писах на производителя, ще видя те какво ще кажат за този срок, но много се ядосах за тъпия отговор на парфимо...май ще спра да купувам козметика от тях.

# 768
Бяла козметика купувам само от Дъглас и Нотино. Проблеми досега не съм имала никога. От Parfimo - само парфюми и тестери на изгодна цена. Проблем до момента не съм имала.
Друг е въпросът, че често ми се случва да отворя продукт поне 6 месеца след покупка, защото има други преди него. Все пак, на развален и негоден не съм попадала. Онлайн обикновено купувам само добре познати ми продукти.

# 769
Благодаря ви много! Писах на производителя, ще видя те какво ще кажат за този срок, но много се ядосах за тъпия отговор на парфимо...май ще спра да купувам козметика от тях.

Каквото и да отговори производителят, за мен над три години е прекалено. Да не говорим, че кремът не се отвяря веднага след покупката, а като се начене, може да се използва и половин година, дори и повече, според навиците и т.н..И  тогава срокът наближава 4 години!
За Коледа 2020 получих крем на EL, произведен ноември 2020. На това му викам пресен-пресен:)

# 770
На козметиката пише след отваряне срокът. Преди това са затворени фабрично и няма как да проникнат бактерии или да се развали. Затова имат и консерванти. Дори в Лили да отидете, който и продукт да хванете пише срокът след отваряне.

# 771
Не е точно така. В една аптека исках да си купя един крем на А-дерма с пшеничен зародиш или нещо такова. Фармацевтката тръгна да ми го дава, но го погледна и каза, че е с изтекъл срок и според правилата трябва да го бракуват, затова, ако го искам, ми го подарява. А кой би искал крем с изтекъл срок, дори и да му го подаряват...

# 772
На козметиката пише след отваряне срокът. Преди това са затворени фабрично и няма как да проникнат бактерии или да се развали. Затова имат и консерванти. Дори в Лили да отидете, който и продукт да хванете пише срокът след отваряне.
Съгласна съм. Дори този срок обикновено е по-дълъг от тези три години. Аз не се притеснявам от тези срокове. Важно е да не е бил отварян, след това има значение за колко време ще се използва. Дори в аптеки съм купувала кремове с така наречен изтекъл срок, и там ми обясниха, че няма нужда от притеснение. Е, стига да не е с години, но няколко месеца не са фатални Simple Smile.

# 773
  • До сърцето...
На козметиката пише след отваряне срокът.
Това не е точно така, не подвеждай.
Козметичните продуктите (в по-голямата си степен) имат два срока на годност.

Единият показва датата, до която продуктът може да бъде употребяван.
Другият срок е обозначен със специален знак показва периода, до който продуктът може да бъде използван след датата на първоначалното му отваряне. Има такъв вид:
Скрит текст:

# 774
На мен в аптеки - наши и в Гърция също са ми отказвали да ми продадат крем или са ме предупреждавали, че срокът изтича след два месеца, примерно и няма проблем да го ползвам до 6 след това, но просто да го имам предвид.
От селективната козметика, кремовете които съм си правила труда да проверявам, обикновено са били произведени няколко месеца преди покупката. Може да е било чиста случайност. Все пак, последните ми няколко купувани продукта са в коледни комплекти 2020. Не съм ги проверявала, но не са престарели предполагам.  Стар продукт си личи със самото отваряне.

# 775
# 776
На козметиката пише след отваряне срокът.
Това не е точно така, не подвеждай.
Козметичните продуктите (в по-голямата си степен) имат два срока на годност.

Единият показва датата, до която продуктът може да бъде употребяван.
Другият срок е обозначен със специален знак показва периода, до който продуктът може да бъде използван след датата на първоначалното му отваряне. Има такъв вид:
Скрит текст:
Не подвеждам, а споделям личен опит. Преди малко обиколих и цялата козметика из вкъщи, нито един крем/шампоан/кутия/декоративна козметика няма срок на годност в дати.
Може да има партиден номер или дата на производство, но няма дата, до която да го използваш, освен бурканчето с месеци.
Всеки си преценя✌🏻
И солта вече има срок на годност от няколко години...

Edit: https://www.google.com/amp/s/www.obelis.net/blog/expiration-date … or-cosmetics/amp/

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 23:14 от Lollaa*

# 777
  • София
Здравейте, знам, че тук обсъждате парфюми, но понеже става дума за ПАРФИМО реших да питам тук. Поръчах си козметика на Payot. Днес като ги проверих в checkcosmetic излезе, че единия крем е произведен преди 3 години, т.е на 28.12.2017г. Писах им и ми върнаха отговор, че нищо му нямало на крема, че срока му на годност започвал да тече след отварянето му и "Този крем и с този код ще се продава в следващите 10 години."
Това нормално ли е? Да им го връщам ли? Някой имал ли е подобен случай?

Преди години бяхме поръчали няколко човека от форума слънцезащитен крем на Герлен на някаква невероятна цена от Парфимо. Кремът на всички ни беше с изтекъл година по-рано тригодишен срок от датата на производство, т.е. беше на 4 години. Някои го върнаха, други го изхвърлиха - зависи от гледната точка. От тогава не поръчвам бяла козметика от Парфимо и не смятам, че "са затворени фабрично и няма как да проникнат бактерии или да се развали", независимо дали има или няма консерванти. Все пак не се знае как и къде са съхранявани, при какви температури и т.н.
В тази тема често се пише за тестери и за отворени парфюми, което някои четящи разбират, че когато си разпечатал целофана на парфюма и си го извадил от кутията, то той е вече съхраняван отворен и развален. Наскоро ми писаха подобно съобщение, че видиш ли като парфюма ми "е без кутия е отворен и вече е развален" и съм се объркала в преценката за стойността му Smiley.  Чудех се, дали да не отговоря на въпросната потребителка, че имам тестер на парфюм на 20 години, съхраняван без кутия, в отлично състояние. Парфюмите обаче не са кремове, разликата е огромна.

# 778
Бяла козметика на 4 години не бих ползвала, но поначало сроковете са дадени с известен толеранс и не мисля, че продуктите стават опасни в деня на изтичане на срока. Плюс това зависи за какъв продукт говорим - кремове, тоалетни млека, червила, балсами, които съдържат мазнини са едно, лак за коса или сенки на прах - друго.

# 779
Brasty.bg имат 5 % отсъпка на парфюми.
Код: AF-PER5BG  - валиден само до 22.1.2021. Важи за парфюми, които не са в акция или разпродажба.

+

Изгодни парфюми в Makeup:

Zadig & Voltaire This is Him -  (тестер с капачка)

Serge Lutens Nuit de Cellophane 2017

И когато цените отново са заспали и няма кой да гледа - 100 мл. по-евтин от 50 мл. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Serge Lutens Le Participe Passe

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 09:35 от Milen™

Общи условия

Активация на акаунт