Да се оплачем... 2021

• 2 085 162
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 31 455
Фроузен, съболезнования...

Vicky_P, да разбирам ли, че твоята позната е временно в София (на гости, примерно), чупи крак и ѝ се налага да остане в града докато оздравее. През това време и трябват направления за рентген веднъж седмично поне за месец. (това ми е малко странно, но не съм лекар). При това положение мисля, че не е нужно да си сменя ЛЛ, а може да поиска направление от всеки джипи в кварталната поликлиника. Има право и на безплатен вторичен преглед. Абе защо не звъннете на НЗОК, така само хипотези се развиват

# 31 456
Направление се взима веднъж и важи 30дни, а рентген всяка седмица е прекалено често.

# 31 457
То в 22 ДКЦ никъде не приемат. Дори и мойто хипер некадърно Джи пи. Слава богу се виждаме с нея веднъж на пет години.

# 31 458
Фроузен, съболезнования...

Vicky_P, да разбирам ли, че твоята позната е временно в София (на гости, примерно), чупи крак и ѝ се налага да остане в града докато оздравее. През това време и трябват направления за рентген веднъж седмично поне за месец. (това ми е малко странно, но не съм лекар). При това положение мисля, че не е нужно да си сменя ЛЛ, а може да поиска направление от всеки джипи в кварталната поликлиника. Има право и на безплатен вторичен преглед. Абе защо не звъннете на НЗОК, така само хипотези се развиват
Благодаря за идеята. Това също е вариант. Дано да има наистина такава възможност. Утре ще се обадя да разпитам. Иначе, не е на гости за празници, а за по-дълъг период от време. Това е друга неприятна история, но сега далеч не ми е до нея 😞
Иначе счупването е на кост в ходилото и трябвало на всеки 7 дни да се ходи на ренген за да се потвърди, че всичко е точно - не зараства на криво, не се досчупва и т.н. от този род неща. Така ми каза преглеждащият лекар 😔

# 31 459
  • София
Мисля, че трябва да си носи здравноосигурителната книжка, за да вземе направление по ЗК, иначе трябва да плаща.

# 31 460
  • София
Вики, питай в кварталната ФБ група - може да знаят кой ЛЛ още приема нови. А като я запише трябва да дава направление за ортопед, а той за рентген - дълга и широка. И дали ще се съгласи...
Да си намери пари и да си плаща.

# 31 461
Е той точно лекуващият лекар, който в обяснил, че трябва да ѝ се прави рентген всяка седмица, трябва да даде направлението за това. (Освен ако не е лекар в спешен кабинет.)
Но и аз съм на мнение, че ще ѝ е по-лесно да си плати снимките. Особено щом няма кола и се разхожда с таксита.... Рентген на стъпало е 20-25 лв. Тя докато намери нов ЛЛ, пък той да я насочи към ортопед, пък после с направлението от ортопеда да ходи на рентген...ще даде същите пари, но ще се разкарва залудо.

# 31 462
И ние сме недоспали.Малкото заспива около 20.30 вечер и докъм 1 всичко е наред.От там почва будене с плач и така до около 3-4 се буди няколко пъти и проплаква.Редуваме се кой да я утешава.Днес обаче от сутринта е крива,иска само да я носим .Два зъба й растат и от това ще е,досега почти не разбрахме кога расте зъб,ма ей го на.Пратих баща ми да купува мазила,не сме ползвали от една година понеже почти няма ефект,освен едно гръцко.

# 31 463
Ами да де,  говоря за лекар в спешен кабинет.

# 31 464
Ами да де,  говоря за лекар в спешен кабинет.
оуу, а случайно да е казал в кои дни точно трябва да дойде, тоест кога ще е на смяна, за да я преглежда и снима точно той...
        Нищо повече няма да кажа, освен че когато водих мама на преглед след едно падане, установиха, че няма счупено, но, видиш ли, трябва непременно да смени двете тазобедрени стави... Още на следващия ден можела да постъпи при него.

# 31 465
В спешното ми казаха,че кракът ми е изкълчен и да лежа 14 дни .След 10 отидох на ортопед и ми каза,че е счупен и ме гипсира.
Мина време ,свекърва ми отиде след като падна и й гипсираха здрава ръка .

# 31 466
Нали първото, което се прави, е рентгенова снимка?

# 31 467
  • Страната на чудесата
Бобче, може да пробвате с Камилия, хомеопатични дози са, на моя син те му помагаха като малък при растеж на зъбче

# 31 468
Нали първото, което се прави, е рентгенова снимка?
Правиха ми,казаха че не е счупен.Свекървата я води мъжа ми,казали им че ще я гипсират за всеки случай.
Лъки,Камилия и Калгел взехме и дано се успокои милата .

# 31 469
Аз давам осадент за зъбките

Общи условия

Активация на акаунт