Да се оплачем... 2021

• 2 080 338
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 830
Да се оплача, вдигам кръвно напоследък и бях сега на кардиолог, каза, че нищо ми няма и е на психоемоционална почва. Е може ли да съм такава психарка, та чак кръвно да вдигам! То бива откачалка, бива...

# 4 831
  • тук и там
Аз знам за доста глупави хора които са завършили и висше даже..Или умни в едно,ама глупави в друго..
Просто това как не знаете за  'умните деца" ,незавршили средно звучи обидно. Усещайте се малко..Няма никакво значение дали си мислите че сте прави или не,просто има неща,които не са приемливи. Едно от тях е да наричаш дете глупаво..
При незавършилите  основно или средно образование  деца,проблемите идват от  другаде..

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 11:46 от Kaisia

# 4 832
  • Mediterraneo
Определено не са проблем учителите при деца, незавършили средно образование! И то в последните 15 години, когато парите следват ученика, т.е. все в някое училище ще го вземат да завърши. Направо не си представям да оставя детето си незавършило средно образование, би било срам за самата мен.

# 4 833
  • тук и там
Не казвам че проблем са учителите..Обикновено семейството е проблемно. И пак зависи..

Аз още помня униженията от учители. Ама аз съм живяла в "онези" времена,където имаше и добри учители,ама по-важното беше да си член на партията. Другарят Станчев по математика ще го помня цял живот аз лично.Да не говоря за такива,които спокойно ни щипеха,наричаха"говеда" ,имам спомен и за подстригване от страна на учител ,заради невързана коса и др. "педагогически" методи.Общо взето доста такива неща имаше тогава  в училищата. И това в стандартно,съвсем обикновено основно  училище в провинцията. (даже се водеше едно от най-добрите в града).Та зависи и в кои времена е завършило  детето. В днешно време може да уволнят учител за обида или физ.насилие върху дете,ама по мое време,като се обърна назад- и имам и потресаващи случаи на  обиди,  тормоз и принизяващи достойнството   поведение  от страна на някои "учители". По професия бяха учители,ама  по призвание..
Имаше и страхотни учители и тогава,ама и доста лоши хора които преподаваха в училищата (даже не мога да ги нарека учители).

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 12:54 от Kaisia

# 4 834
И аз вдигам ,че и детето

# 4 835
  • София
Аз съм 92 набор и съм имала ужасяващи учители с отвратително поведение. Много случки имам, сега на първо четене се сещам в 5 клас,  бях дежурна, влиза учителката по математика( която по прницип си беше много зла) тръгва да сяда на стола и вижда, че имало тебешир на него. Казва, че след работа щяла да пътува за София и ако случайно се била изцапала, не съм знаела какво ме чака... 😐

# 4 836
Влизам в темата да благодаря за палците и подкрепата! Успях да се свържа с родителското тяло, високата температура ги унася, спят и не отговарят на телефона.  Започнаха да вдигат температура на 7-8 ден след първите симптоми, засега предимно в края на деня.  Имат назначено лечение и снимка🙏
Оплаквам се, че при 39С + са се обадили на бърза помощ, но директно са ги отрязали, че и без това нямат места и коли, камо ли пък за
 температура (всъщност коментарът е бил доста по-грозен, ще ви го спестя - явно се дължи на напрежението, на което е подложена системата и всички в нея). За София става въпрос, не ми се мисли какво е по- другите градове...

# 4 837
Сега също се отиде в една крайност, при която се внушава, че учениците имат повече права от задължения. Изобщо, крайностите не са хубаво нещо. В "онези" времена не беше изключение учител да залепи шамар или да обиди ученик. Аз също имам лоши спомени от учители, като че ли по математика почти всички бяха такива.

# 4 838
Кайсия, коментарът ми изглежда по-остър, тъй като е в отговор на потребителя, където той обиждаше на тъпи и умни. Разбира се, това е изтрито и моят виси.
И все пак в кръга на завършване на средно обсъждаме 17-18 годишни, не деца.

# 4 839
  • тук и там
Да,съгласна съм,Фроузън. .Но може пък и това да е една от причините.При положение,че много от нас помнят обидите от учители по онова време,същите тези  ученици са станали родители ..Аз лично,никога не бих допуснала да унижават и обиждат детето ми по този начин,по който някои от учителите тогава си позволяваха да се държат с нас. Мен само двама учители са ме тормозили,ама като си помисля на какво съм ставала свидетел към съученици(момчета предимно)...Да не говорим,че си беше в реда на нещата да се порицава публично(пред класа) някой за нещо си. Та щипането и дърпането за ушите си беше най-малкото..Имаше си учители ,които определено са си били за лечение  сега като се замисля..Всъщност ме е срам и на какъв тормоз сме се подлагали помежду си-за външен вид,за затруднения с материал ,етнос и т.н. Имахме две момчета ,очевидно с проблем с обучението,които после ги преместиха в специализирани училища..Ама какви подигравки отнасяха от всички през първите години.Да не говорим,че никой не се замисляше дали случайно не са със дислексия примерно..(не че някой беше чувал за това). Имахме едно ромче в класа-Йордан се казваше.То май беше единственото в училище.  Още  го по помня,така го тормозеха момчетата..Май до 3 или 4 клас успя да изтърпи всичко..
Бе сбъркани времена бяха..Не че сега е китка,ама...

hoaxy, потребителят не го коментирам,няма и  да го коментирам..Не случайно!  По принцип говоря.И пак съм на мнение,че другаде трябва да се търсят проблемите-не в децата..

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 14:03 от Kaisia

# 4 840
  • ново
Явно напрежението се отразява дори на продавачката в хранителния магазин. Днес такова отношение видях от нея към клиенти, че ако не беше доброто ми възпитание ушите ѝ щяха да заглъхнат. Нищо не оправдава подобно поведение. Аз също работя с хора, но каквито и лични проблеми да имам, никога не си позволявам да ги пренеса на работното място.

# 4 841
  • София
Аз така веднъж на една жена, на която работим на доста сходни позиции, но на различни места и казах, че ако си позволявам да се държа така с хората, както тя с мен отдавна нямаше да съм на работа. За добро или лошо хич не мога да си мълча.

# 4 842
  • Варна
Аз така веднъж на една жена, на която работим на доста сходни позиции, но на различни места и казах, че ако си позволявам да се държа така с хората, както тя с мен отдавна нямаше да съм на работа. За добро или лошо хич не мога да си мълча.

Това е едно от най-ценните качества, поздравления.
Аз съм продавачка в собствения си магазин за хранителни стоки , трябва да ви кажа, че и от обратната страна не се съобразяват. Много, много е трудно да се работи с хора.

# 4 843
Давам си сметка, че явно съм имала голям късмет с училищата си. Била съм в две. В нито едно от нях не се е случвало нещо дори малко подобно на това, за което се пише в последните постове. Учител да щипе, да дърпа уши... Знаех, че има такива, но само съм чувала, малко като градски фолклор. Но пък и учителите ни не позволяваха тормоз помежду ни. Някак контролираха нещата. Сега осъзнавам, че са били от онези, с призванието, нищо, че ние тогава определено не бяхме на това мнение.
За протокола, на 40+ съм.

# 4 844
  • София
Ех, аз колко истории имам...
А имаше преди време един голям скандал с преподавател в СУ, имах "честта" да съм и негова студентка и на лекции да влиза въоръжена охрана. А бе думи нямам... 🤣
Така е, трудно се работи с хора, но на мен наистина ми доставя голямо удоволствие контакта с много и различни хора ( за съжаление не в тази обстановка де). И на живо и по телефона какви ли случаи не съм имала. И с популярни хора съм имала досег, едни са супер възпитани, други не можеш да повярваш на очите си как се държат. Пък са  ни и заплашвали и какво ли още не, но въпреки всичко мога да кажа, че си върша с кеф работата.

Общи условия

Активация на акаунт