Да се оплачем... 2021

• 2 080 868
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 500
  • София
Скрит текст:
Не знам какво да мисля по въпроса
Щом си болен взимаш болничен, нали ?
Щом си с ковид вкъши
Но разбирам и всички останали.
Как да се лекуваш като нямаш пари.
Разбитате ли . Положението е доста зле.

А помощи няма , за никой не е помислено.
Скрит текст:
В България това.
Доста познати , които вече са бедни едва събират пари за лекарства.
А колко самотни майки, дето се чудят да си купят лекарства или на децата да дадат.

В момента има някаква тенденция, хора които са си запазили работните места и хора, за които буквално работа няма.
Така е, гледам Благотворителния, първа страница се е напълнила с молби за храна. Има едно момиче от Варна с дете на две годинки мисля беше, още при първото затваряне на заведенията молеше за храна, сега гледам, че ще останат с детето на улицата и моли за стая... Много лошо с това затваряне, много.

# 4 501
На цялата тази мизерия, излязъл Начев пред ТВ (шефа на болница "Св.Екатерина" , с няколко десетки хил. месечна заплата) ,да обяснява какво реват хората, като "никой не бил останал гладен или гол и бос".

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 15:27 от red_violet

# 4 502
Аз виждам, че работа има. Вероятно такава ми е средата, но никой не е останал без работа. Никой. Не знам. В същото време болните нарочно ходят насам натам. Дали ще го изкараш като грипче или ще умреш, досега никой не може да предвиди. Но такива сме си.

# 4 503
  • София
За някои работа има, да, други ги затварят, защото те пазят здравната система, докато първите си работят.

# 4 504
Оплаквам се, че и мен ме тръшна нещо. Повръщане, температура и кашлица. Овладяхме засега първите 2, стоя си в къщи. Взеха ми някакъв бърз тест, засега отрицателен имам още един , казаха ми след 5 дена пак да повторя

# 4 505
Във форума четох за дама, занимаваща се със концерти например, и че е започнала друга работа. Ми честно казано не вярвам скоро да се върнат концертите, и след цяла година го намирам за нормално да се започне друга работа.
За пазенето на здравната система е една много дълга тема. Логичното беше да се пази здравната система и тя да се модифицира. Това не се случва. Което не значи, че махането на мерките е правилно, а че само мерките не са достатъчни в този им вид.
Прочетох днес, че строителните хипермаркети, които са над 300 кв м са затворени, но са изнесени гишета отпред. Поръчваш и взимаш стоката. Ето начин да не са затворени напълно, но и да няма разходки вътре.

# 4 506
Моята кума ходи на работа ,здрава е,но сина и мъжа й са с корона.Каза "кой ще ни храни?".
Семейство от двама готвачи ,или един работещ в мола какво да кажат?Наши близки имат семейно ресторантче,направо са в батака вече.Много съжалявам тия хора,които не знаят кога и как ще работят и ще вземат пари.

# 4 507
  • Mediterraneo
На 31 декември посрещахме заедно със семейството на сестра ми НГ. На 1 януари пихме кафе заедно. Зет ми вече беше омърлушен, на 2 януари имаше положителен тест. Категорично му казах, че не искам да ни дава като контактни! Не стига, че съм без работа, че и ММ да затворят вкъщи за няма и нищо 15 дни, ми не, благодаря!
Нещата минаха и заминаха и без да сме в карантина за няма и нищо.

# 4 508
  • София
Два пъти бях под карантина като контактно лице в работа И никой не не е питал искам или не.спазват правила.
На мм в работата си ходят болни и заразни,една от големите фирми на балканите.Мизерници пълни.

# 4 509
  • Другата България
На 31 декември посрещахме заедно със семейството на сестра ми НГ. На 1 януари пихме кафе заедно. Зет ми вече беше омърлушен, на 2 януари имаше положителен тест. Категорично му казах, че не искам да ни дава като контактни! Не стига, че съм без работа, че и ММ да затворят вкъщи за няма и нищо 15 дни, ми не, благодаря!
Нещата минаха и заминаха и без да сме в карантина за няма и нищо.
Съвсем хипотетично, ако колега на мъжа ти го беше заразил, защото "за няма и нищо" не е подаден като контактен, мъжа ти го изкара тежко или недай Боже влезе в болница с усложнения, пак ли щеше да разсъждаваш по същия начин?

# 4 510
  • София
Офф, ще пукна от главоболие... хем хапче пих... не е човешко това. От сутринта съм като настъпан охлюв.
Пет аналгина от вчера предиобед, преди няколко часа спря да ме боли и ми просветна. Свършиха ми вълшебните американски хапчета за глава и е страшна мъка като захапе мигрената.

# 4 511
  • тук и там
То май първият ковид не беше чак толкова заразен,защото имаше семейства в които един е болен,другият не се заразява .Но с този новият английски щам-май всички се заразяват.Въпросът е на кой ти си бил контактен-на такъв със силнозаразният щам  или от другият..А това няма как да се знае.

# 4 512
Аз не съдя никой,ако съм на квартира,имаме заеми ,детето ми гладува и тока ми е пред спиране,не знам какво бих направила.
Майка ми е държавен служител,никой не карантинираха когато беше болна тя .

# 4 513
  • София
И реално ковид не се хваща толкова лесно.
В киното работих сред 200 човека, в складове с болни , офиси
И чак Когато се целунах с болен, тогава и ме хвана.

Всички ще го хванем , така си мисля.
Имало е и по лоши бронхити и ангини и т.н

Което не означва, че не трябва да се пазим.

Но да си кажа , безпаричието е много по-брутално от ковид.

# 4 514
  • Варна
То май първият ковид не беше чак толкова заразен,защото имаше семейства в които един е болен,другият не се заразява .Но с този новият английски щам-май всички се заразяват.Въпросът е на кой ти си бил контактен-на такъв със силнозаразният щам  или от другият..А това няма как да се знае.
Принципно никога няма гаранция. Сестра ми боледува в момента, почти ѝ изтече карантината, мъжът ѝ и племенницата не проявяват симптоми, въпреки че не са се изолирали особено. А тя се зарази от колежка на работа. Май ще излезе вярно това, че има хора суперзаразители и такива, които не заразяват особено, но това няма как да се знае предварително. Какъвто ти е късметът. Така че малко предпазливост и грижа за другите не вреди.

Общи условия

Активация на акаунт