Да се оплачем... 2021

• 2 085 302
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 31 230
Да оздравяват всички дечица! 🍀🙏

# 31 231
  • Точно където трябва
Ще е добре да се напише заболяването. Поне да знам за какво да следя. Да не дава Господ! Явно на официална информация не може да се разчита.
Да се оправят дечицата!

# 31 232
Честита Коледа, момичета! Да сме всички живи и здрави, другото ще се нареди.
Славка, много лингвистично вашето семейство, чак съмнително.
Да се оправя болното дете, ама коя е тая болест все пак?

# 31 233
  • София
Славче, да ти имам проблемите! Ти защо не хвана да си говориш с детето, а свека с мъжа ти да се оправят? Чак ще си разваляш вечерта, че някой се прави на интересен. Не си заслужава.

Баща ми не говори български, ММ не говори неговия език. И двамата говорят английски, колкото да се разберат и по малко думи на другите два езика. Дъщеря ми ѝ е по-удобно нищо да не говори, и български понякога. Та всеки си говори с всеки на какъвто език подхване, ако някой друг не разбира, пита и се превежда. Голям качамак е, ама е весело.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 16:56 от бъръльо-бъръльо

# 31 234
   Доста встрани от темата, но ще споделя как действам с езиците.

Когато бях млада, смятах, че трябва да говориш много добре един език, за да си позволиш да контактуваш. Добре, че се отървах от тези предразсъдъци. Хората винаги оценяват, когато полагаш усилия да говориш езика им. Добре или зле, няма значение. Разбират те. Представете си чужденец, който се старае да говори български, с много грешки. Ще му се подигравате ли? Напротив, похвално и приятно е, че човекът си е направил труда да научи нещо.
   Говоря няколко езика, но само един почти като роден. Останалите - къде по-добре, къде много зле. Просто спрях да се притеснявам и проговорих. Никой не ми се е подигравал, напротив.
   С руснаци сме изкарвали много вечери с мъжа ми. Ясно ми е, че че руския ми е не е много добър, но имам богат речников запас и се разбираме за всичко. Падежите ги уцелвам частично, интуитивно. Граматически, никога не ги разбрах. С руснаците с алкохола трудно насмогваме... но езикът не е проблем.
   През последните три години проговорихме (с мъжът ми) италиански. Много ниско ниво. Като на сирийски бежанци. Нямаме време да ходим на курсове и да учим наистина, не е и необходимо. Но ходим в Италия по работа и си е за нас. Оправяме се навсякъде, без проблем.
   Просто притеснение не трябва да има. Говориш колкото можеш и толкова. И питаш, за каквото не знаеш.
   Най-забавно ми беше, когато се запознах с един съквартирант на голямата дъщеря, индиец. Само той от къщата им беше пушач и редовно си говорехме в беседката на двора, докато пушим. Много се сдушихме. Извиних се за лошия английски, а Нашид-чо каза: "Не говорите лош английски, аз всичко ви разбирам. Говорите като майка ми." Много сладко хлапе Simple Smile

# 31 235
ЧРД, Почти безобиднa! Почнахме с Козирозите Bowtie

Честити рождени и именни дни, Честита Коледа! Много здраве, усмивки и сбъднати мечти!

Славе, силна жена си да успяваш да изтърпиш всичката тази прелест дълги години. Гуш!
Другият път ги подпукай на руски и ти Simple Smile И мъжа ти, че и бабата да не се ослушват, а да научат малката русокоска на руски.

Пред снахата на английски ли? Нали бяха в Германия сина и снахата? Интернационал семейство ще сте Hearts

Добри, настръхнах! Прегръдки и дано чудото на Коледа да излекува всички болни деца и възрастни.

Оплаквам се, че ми е тежко- оядено и въобще преяло. Толкова да обичам Бъдни вечер с постните неща, че днес ми е тежко. И руската салата днес ( претеглих я - 6кг...)ме чака. Другите семейства ще носят баница, точен тиквеник, домашна пита и домашен десерт- ще се оплаквам. От януари пак на сух режим и диета Simple Smile

Парата се падна на мм и у нас, и при свекърите.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 17:28 от Анонимен

# 31 236
Аз винаги съм си яла нормално по празници, не го разбирам преяждането. Ей сега си пия кафе с меденки, домашни правихме с дъщеря ми и после отиваме на гости при нашите на салатка поне за мен.
Оплаквам се,че вчера се чух с моя близка приятелка и много ми липсва, толкова се зарадвах!!!

# 31 237
Честито на рождениците! И аз имам козирог у дома, след НГ е, ех, трудни хора, ама любими Simple Smile
Добри, не знам какъв е проблема, прегръдка от мен.
Аз онзи ден научих много лоша диагноза за познато дете, у дома бяхме като попарени, в момента пак ми тръгнаха сълзите, надявам се от сърце да можем да помогнем с нещо, да се пребори. Живот, лошото бързо става. Ще го борим.

# 31 238
На един дъх изгледах бенефиса на златните момичета по бтв, и в новините им- новина за прегазено куче на Бъдни вечер. Много важно. Дано " Българската  Коледа" им е на ниво.

# 31 239
Нарочно ли го правиш или толкова си можеш?  Съжалявам, че баш по Коледа трябва да съм добра. Ма ти направо не ми даваш шанс. Важно е. Щом е живо, значи е важно.

# 31 240
  • Страната на чудесата
Почти Безобидна, честит рожден ден! Здравето да ти е пръв приятел, да си обичано, обичаща и щастлива!

# 31 241
  • София
Честита Коледа момичета! Бъдете много здрави. Желая здраве и на вашите семейства и близки.
Гледам Българската Коледа. Винаги ми е много тежко, когато гледам. Защо трябва да има толкова болни деца? Cry

# 31 242
  • София
Честито Рождество, момичета. От здраве да не се отървете, както и семействата ви. Да сте много успешни и само хубави моменти да предстоят на всички нас! Болните да оздравяват Hug

На мен ми е леко минорно тези дни. Засякох се с някого, с когото не сме се чували близо половин година и според мен постъпи тъпо. Казах си всичко право куме в очи и сега от снизхождение (според мен) получих честитка. Криво ми става да минеш на честитки с хора, с които си бил близък. Затова пък от стари приятели получих много съобщения. Хубаво е това. Като цяло имам сантимент към миналите мигове.

# 31 243
  • ново
Нашата семейна вечер мина почти благополучно 🙂 Тръгнахме си по-рано от предвиденото, защото всяка минута закъснение предвещаваше скандал. Размина се, де. Не се изненадах. Някои неща не се променят никога. Прибрахме се, сипахме си винце и благодарих на Господ, че мъжът ми по нищо не прилича на роднините си.
Весела Коледа!

# 31 244
  • UK
Весела Коледа момичета!

Ние тази година се отдадохме на лежане пред телевизира, вместо готвене сервиране и ядене.
Двцата са доволни от подаръците, ние с ММ сме  доволни от нищоправенето.

И аз от свекър и свелърва ми се оплаквам. Не може един нормален разговор да св проведе с тях. Все са недоволни, все акъл дават. А как ми липсва мама да ми се обади,  да ме пита как съм, как ми мина деня, да поговорим за времето или някоя клюка от новините. При свекъра се обсъждат глобално сериозни проблеми, най-любимата тема е как при вероятна световна война нашите деца(в Англия) и децата на брата на ММ (САЩ) ще св бият един срещу друг. Вие ми кажете как може баща да говори такива глупости на децата си.

Общи условия

Активация на акаунт