Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 033
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
натуся милинките на деспи с оризово брашно ли са ?ако да може ли рецептата може и на лични

# 196
# 197
Тайна, супер баклавичка🤗 Тази година никой не приготви за празниците, та съм решила да пробвам аз (никога не съм правила) 🤤
Лабрекс, и аз мога да ям грах до пръсване и на всичко, а вкъщи никой не обича 😁

Закуски Корона по В.Джорджевич

Пици с гръцки питки, според вкуса на всеки

Мързеливи сарми, с повечко ориз

Ориз със масло и варено пиле за 👧

Свекървата прати печена гъска, ама я преработих и стана чудна яхнийка

Домашна Снежанка

# 198
  • ВАРНА
Маклюбе

# 199
  • Mediterraneo
неделните палачинки

Спагети Карбонара

# 200
  • там където има винаги вятър
Деспи, отдавна им се каня, но ме спираше млякото. Т.е. купуваме рядко, за "топчетата" както им казвам на People Girl /закуската на Nesquik/. Яде няколко дни и то се вкисне и го изхвърлям. Този път си оставих от домашното за квасене, време в неделя - бол. Чудни са - мекички...

Ducet0, сега пък закуска корона. Разпечатах я, със следващото купено мляко ще се пробва Wink

И да не спамя - печен паламуд, изяден миналата година.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 14:29 от mama iasi

# 201
stelmo, благодаря!
Салата с червен ориз и портокали. Мнооого се хареса вкъщи! YumYum

Рецепта
Скрит текст:
Нямах цикория и вместо него сложих салатка, добавих и скариди.
Искам да похваля и Пиле с тиква и сос от горчица https://www.edimdoma.ru/retsepty/141552-kuritsa-s-tykvoy-pod-gorchichnym-sousom. YumYumYum Съставки: пиле, тиква, бекон, праз, гъби, течна сметана, бяло вино, червен и черен пипер, риган, бульон, горчица на зърна и обикновена, сол.

Скрит текст:
Свински шницели на тиган. Този път ябълките в салатата потъмняха, въпреки че ги полях обилно с лимон.

Пак шницели, но с друсани картофки с масло, чесън и копър. Забравих да сложа лук в салатата, та после слагах допълнително. Relaxed

# 202
Скариди с масло и бяло вино. Много вкусни станаха

Снежковци от яйца

Мезенца  - филе Елена, едър боб със запръжка, праз и червен пипер,  рулца от бекончета със сиренце, кашкавал.

# 203
  • София
Тайна, супер баклавичка🤗 Тази година никой не приготви за празниците, та съм решила да пробвам аз (никога не съм правила) 🤤
И аз, до миналата година, мислех, че е страшно сложно, а то...! Но малко промених технологията, препичам баклавата и слагам сиропа горещ, горещо върху горещо. Като изстине става хем сочна, хем хрупкава.

Аз пекох пържолки на грила, но докато се сетя да щракна, само ароматът им остана.И хляб се меси в момента. Ако се сетя да щракна вечерята, ще я кача.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 19:50 от Тайна

# 204
Зеленчукова крем супа със сирене

Плоско хлебче със сусам

# 205
Гофрети

Пилешка супа

Картофени кюфтета с чеснов сос

Скара и свински хапки с лук

Торта

Домашни фунийки

# 206
Днес ми се хапваше нещо постно и набързо спретнах един спанак с ориз, а Джастев ще дояжда кебапа от вчера Grinning:

Скрит текст:

# 207
В понеделник приготвих много вкусен джолан с картофи и сини сливи по рецепта на Светла Иванова. 😋🍲☺️
http://---shoretner923-2MJ5Nfl

# 208
След красивата снимка на Бени,аз се включвам с не много фотогенични пържоли

Картофи соте

Кекс

Запеканка с печени червени чушки

Мезета

# 209
  • Once there was a Hushpuppy...
Пържена пъстърва от онзи ден

Телешко варено

Лимонови мъфини от преди малко са❤️ вкъщи обожаваме лимонови кексове и сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт