Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 007
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • In transit
Ала Бала, върна ме в детските години! Този сладкиш баба ми го правеше всеки път като ходя при нея заедно с бухтичките. Много го обичам!

Турска разядка маслини, печени чушки и орехи в компанията на царевична багета.

Сиренца в бекон

и едни бюреци със сирене и магданоз

# 676
Икономични бухти по Бени

Сигурно ви омръзна да ви ги показвам, но са много любими на малката ми дъщеря и ѝ ги приготвям почти всяка седмица. Simple Smile
Спокойна нощ и успешен нов месец! 🌹

# 677
  • София
За вечеря - телешко яхнийка с гъби, селъри, зелена и червена чушка и картофи, малко измислена работа , или обери зеленчуците в хладилник  и едни бисквитки - Портокалови бискити

# 678
# 679
Здравейте,  много е вкусно при всички както винаги.
Речната  риба,  която показах е  Скобар. Направихме вече кайма. Горе долу равни части риба и свинско и малко сланина.  Няма костици след смилането й,  но мен ме притесняваш да не се усеща миризма на риба.
Ето едни кюфтета от тази кайма

Харесаха се, не се усеща рибата. Аз може би защото съм предубедена, че има риба не ги харесвам много Joy , но всички останали ги харесват.
И още

Рибена чорба, която също много се хареса

Чорба от патешко месо

Хубав ден на всички Hug

# 680
  • там където има винаги вятър
Най-обикновени кюфтета, с маринована чушка.

Солени мъфини. Дъщеря ми ги видяла някъде и ги пробва/аз този път не участвах/. Ами не са кой знае какво Thinking По-добри са ония мъфини със сирене, салам...

Това бялото е пилешки гърди/сварени/ + маслини + кашкавал.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 12:37 от mama iasi

# 681
През уикенда у дома: салата моркови, соеви кълнове и копър, цигара бюрек, плоско хлебче, рулца по чешки с домашна снежанка.

Хубав и вкусен февруари пожелавам на всички!

# 682
  • Bарна, морето, сините вълни
Реших през уикенда да си почина от интернет, а вие сте напълнили 5 страници с вкусотии. Heart

Безглутенов ябълков сладкиш с орехи

Панирана бяла риба със сметанов сос

Скир с манго

Пилешка супа

Палачинки от сладки картофи, банан и овесено брашно

Свински джолан с чеснови картофи

Домати с моцарела и магданоз

Бъркана пица от жълтъци, лютеница, кашкавал, сирене, моцарела, чедър, пушен свински врат, риган, босилек и маслини

Протеинов кекс с извара

# 683
Despicable моля за рецептата за протеиновия кекс Simple Smile

# 684
  • Bарна, морето, сините вълни
Протеинов кекс, който видях в beardgainz.com
Скрит текст:
Предупреждавам, че не е най-вкусното нещо, което съм яла и става малко сух, но според мен, ако се пробва с други брашна и подсладители ще бъде по-добре. В оригиналната рецпета и але стафиди и течен подсладител, а грамажоте на продуктите бяха двойни. 75гр. овесено брашно
35гр. кокосово брашно
1 яйце-(50гр.)
175гр. белтъци
250гр. извара
5гр. бакпулвер
50гр. фурми
5гр.Канела

Пасирах яйцата с фурмите, добавих изварата, бакпулвера, канелата и брашната. Разбъркх добре и изсипах в тава с размери 15х30см, застлана с хартия за печене. Пекох в предварително загрята на 200° фурна за 45 минути.
1137Kcal
68,67гр. протеин
102,115гр. въглехидрати
31,4,гр. Мазнини

# 685
  • София
Шепичка останала кайма запекох с пипер и сол, и любимите яйца на внука. Мариновах крилца, но още не съм решила как ще ги правя.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 19:24 от Тайна

# 686
  • Някъде Там
и аз ви желая вкусен февруари, изпълнен с вино, шоколад и любов
и ние го започнахме със сладичко въпреки че е без шоколад

чийзкейк

ориз с месо

# 687
Момичета, машини сте! Имам усещането, че готвите денонощно. Hands Clap
Джаста Праста, mama iasi, DespicableMe, благодаря за милите думи! Последно време не ми е до готвенето, та гледам нещо простичко и бързичко да правя. Уикенда разчиствах хладилника от разни остатъци и едни грозни домати. Така че, имам и повторки.
Хот дог.

Пица с кренвирши/кайма, домати, лук, моцарела и кашкавал върху лаваш.

Яйца с домати и лук.

Италианска супа с пилешко, фусили и зеленчуци.

Пак Искендер кебап с карфиол на Refika.

Пилешки дюнер по рецепта на Refika https://www.youtube.com/watch?v=NkfUg6ZB-So. Вкусно! При мен плънката е друга и има чеснов сос. Чака да му сложа соса и да го навия.

Скрит текст:
Пържен лаврак  със салата винегрет (картофи, моркови, лук, цвекло, кисели краставици и зехтин).

Правих и лаврак на фурна с ноазети, за по-бързо.

# 688
Вчера брат ми ми беше на гости с приятелката му, та менюто беше: пиле с кисело зеле, цигара бюрек, салата от ряпа и морков.

И една бисквитена торта.

# 689
Свинско с картофи

Баницата със зеле

Общи условия

Активация на акаунт