?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 096
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 835
  • Пловдив
Определено по-добре сега, докато няма деца. Иначе ще дойде след година-две и ще има тема "свекърва ми дърпа детето от ръцете и не ми дава да го къпя". Справка съседната тема.

# 8 836
Монк, за вбъдеще ( ако имате деца) няма да става по- леко.
Освен ако ти не почнеш да изкарваш повече от него и не поемаш повечето разходи.

# 8 837
  • София
О, тогава ще е оная дето само кариерата ѝ е важна и детето мизерува.

# 8 838
Какво точно означава, че живеят в един апартамент, но не са заедно? Живееш в апартамент на свекървата, нали така, Монк? Който не иска да слуша подмятания не живее със свекърви, нито чака мъжът да я издържа.

# 8 839
Скрит текст:
Проблем нямаш със свекървата, имаш с МЪЖА. Точка. Първо - не иска да се изнесете, първа червена лампа. Второ - по-близък е с майка си отколкото с теб. Втора червена лампа. Трето - казва и всичко, честито - трета червена лампа. Но ти си мислиш все още, че имаш проблем със свекърва си?
Сега си помисли как е положението в момента и искаш ли/можеш ли да живееш така цял живот.
Еее, как й го начерта... само дето не я прати да чете свекървенската TrollfaceTrollface
Да не би да бъркам? Или да я лъжа нещо? Да си направи тя сметката.
Права си. Мисълта ми беше, че направо ще я откажеш от тоя "мъж". Satisfied Иначе по-добре сега, отколкото след 1-2 деца.
А иначе. С едно -две деца напред и поне ме стои изборът на биологичен баща. Мислете и с главите си, и това, което е вътре, смятам, че има. Аман от проекции. Ако в решила да слуша мъжа си, да го слуша, ама и да си плете кошницата, да не чака на вас - всевишните.

# 8 840
Какво точно означава, че живеят в един апартамент, но не са заедно? Живееш в апартамент на свекървата, нали така, Монк? Който не иска да слуша подмятания не живее със свекърви, нито чака мъжът да я издържа.
Доколкото разбирам, живеят в апартамент на свекървата, но не с нея

# 8 841
А има ли някаква причина Монк да не си търси нормална работа на пълен работен ден за повече пари и да допринася повече? Мен това би ме притеснило и като страничен наблюдател, и един ден като свекърва и тъща, ако щете. Не ми се нравят хора, които скатават...Не ми е проблем, че сина ми би я издържал, а че тя мързелува и не си дава зор.

# 8 842
  • София
То сега излезе, че всички, които не работят в офис от 8 до 5, се скатават.
Че то вече цял свят работи дистанционно. Има и хора със свободни професии.
Ако пък свекърва, майка или друг роднина дойде да ми държи сметка защо си стоя вкъщи и мързелувам, ще трябва да й обясня откъде изгрява слънцето.
Единственият проблем на Монк е, че се връзва на приказки, а мъжът и майка му нямат цедка на устата и си падат по клюките.

# 8 843
Ама чакайте малко, никой не е длъжен да издържа друг здрав човек /освен майка в майчинство, ама тя пак има някакъв доход поне за лични нужди/. Бас, че ако беше наобратно /авторката издържа мъжа, който се почесва/ коментарите щяха да са съвсем различни. На мен.не ми харесва такава зависимост. Дори и мтжа да изкарва достатъчно и за двамата, пак не е ОК замен. А също и стаж, осигуровки, те не чакат, гражданския договор няма такива. Ами ако решат да имат дете, тя как ще взема майчинство като не работи на ТД. Ми и моя мъж ми предложи да остана да гледам детето до 3г, ама на мен не ми харесва факта да нямам лични средства и не бих се поставила в подобна позиция. Да, трудно ми е с логистиката, с малкото дете и работата и тн , но такъв е живота, човек трябва да се бори, а не да лежи и да чака от небето. Според мен свекървата с право се дразни, но не е ок да ги клюкари, а по-скоро лично бих попитала защо тя не си търси работа и смята ли да си търси и в какъв срок.

# 8 844
Тя каза "ниски доходи". Ако работи от вкъщи и взема високи, никой не би й подмятал нищо. Няма деца, ако смята да има, трябва да помисли за майчинството. Когато се родят, няма тепърва да се разработи.

Другото е безгранично доверие към съпруга.

# 8 845
  • София
Ако не можете да разграничите в “момента” от “трайно безработна” не знам, не знам.
Дет се вика да не ви случва, че първа ще дойда да ви кажа какви сте лузърки Confused

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:14 от Ms.Gorgeous

# 8 846
Преди децата щом е така, след децата ще е хептен. Сори.

# 8 847
Зависи колко е дълъг тоя "момент". 1-2-5-6 месеца? Не вярвам за месец-два да е имало такива коментари. По-скоро е нещо по-продължително.
А доверието е хубаво нещо, но човек винаги трябва да има едно на ум. Хората се променят, обстоятелствата се променят, не знаеш как ще се завърти живота.

# 8 848
  • София
Коментарът беше за редовна работа.
Не е задължително всеки да работи такава.
Относно ниските и високите доходи - всичко е относително и зависи от личните възприятия.
Дали някой е длъжен или не се решава в семейството. Стига и двамата да са ок с това. Още повече, че тя не е на негова издръжка, а с по-нисък доход. Има разлика.
Пък и не видях Монк да има намерение за цял живот да е на тази работа.
И като върл радетел в миналото ми на тема жената да работи - откакто видях какво е да не работи, съвсем по друг начин проумях нещата. Разбира се, визирам случаите със стабилно семейство, деца, постоянен доход и т.н.
Голям зор жената да е вечната труженичка!

# 8 849
Аз пък като го чуя тва “няма да работя от 8 до 5”…Мъжете ли са ви промили тъй мозъците или сте обладани от идеи за бързи пари и свободно време, ама човек никога не е си е сам господар.

Общи условия

Активация на акаунт