?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 161
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 655
  • София
То па, чудо невиждано, нали.
Толкова смесени семейства има, дето си живеят в мир и сговор.

# 8 656
Има голяма разлика дали детето е родено, след като са се събрали или е доведено отначало от единия партньор. В първия случай ревност има винаги, защото се появява нов член изискващ вниманието на майката. Във втория напасването започва отначало. И с времето всички свикват.
    Говорим за нормални семейства с всеотдайни мъж и жена, към чуждите деца. При липса на любов, дърпане между моето и твоето - тогава нещата са съвсем различни.

# 8 657
Познавам семейство в което живее дете на бащата от предишният му брак. Няма никаква ревност в семейството от никой към никого. Настоящите деца даже приемат детето от бившият брак на бащата като равноправен член на семейството и са готови да убият човек за него.
Хора всякакви. Аз изглежда познавам по-човечни. Yum
Ти да не си Ирина Тенчева Simple Smile
Тя е толкова "всекомпетентна" и категорична Joy

Само употребата на думичката "даже" в горния пост вече говори за проблем!

ПП. 512, не е към теб! Бързо пишете, затова изостанах с 1-2 поста Simple Smile
Редактирала съм се.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 14:20 от птица

# 8 658
Ти да не си Ирина Тенчева Simple Smile
Само тя е толкова "всекомпетентна" и категорична Joy

Това към мен ли? Не съм Ирина и не искам да съм категорична, но да се твърди, че обичаните деца не ревнуват - е това вече ми звучи абсурдно.

# 8 659
Нямам собственическо чувство, нито към деца, нито към мъже. Ако дъщеря ми искаше да живее с баща си не бих имала нищо против. Това вкопчване в децата ми е чуждо и съвсем неразбираемо.

# 8 660
Ако помня правилно, твоята е голяма отдавна и със собствено семейство. Човек по един начин възприема подобен избор от голямо дете, по друг от малко.
А и какво му е хубавото детето ти да отиде при чужда жена! Всички приказки за зли и лоши мащехи не са измислени на празна поляна. Възможно е новата да се окаже свястна, грижовна и обичлива жена с широко сърце, но доста по-често е точно обратното. Жената ревнува от детето на бившия, дразни му се, всяка негова грешка или непослушание се превръщат в драма на драмите. Ние на собствените се ядосваме, какво остава за чуждите! И самите деца са по-чувствителни към всяко скарване или наказание. А има ли (появи ли се) и свое дете, нещата вече стават доста тъжни за доведеното.

# 8 661
Като се разведох беше на 5 години дъщеря ми. Да се отглежда от баща си никога не е стояло на дневен ред. Разсъждавам си просто. Трудно ми беше доста. Сега сме всички в добри приятелски отношения. С цената на компромиси, разбира се

# 8 662
  • Пловдив
Децата проявяват ревност и към родните си братя и сестри от едни и същи родители.
О, определено проявяват. Както не веднъж съм казвала - имам три деца с малка разлика от един баща, горе-долу не помнят какво е да са един без друг и пак има ревност.

# 8 663
  • Пловдив
Нашите отношения с БНД са същите като на авторката от преди делото. С разликата, че той още няма нова жена, а бившата свекърва толкова ме обича, че поне веднъж седмично ми звъни просто така да ме чуе. Не сме се съдили и издръжка никога не ми е плащал, но всеки уикенд детето е при тях, винаги се връща с негови парички, които си събира. Купува му се всичко, каквото е необходимо. Аз зимно яке и ботуши на детето не съм купувала от години, винаги ме изпреварват. Ходи на море веднъж с нас, веднъж с баща си и отделно с баба си и дядо си. Отделно по планини и спа го водим всички по отделно. Преценила съм, че по този начин детето ми харчи повече пари отколкото мизерната издръжка и сме си спестили всички циркове в съда. Детето е щастливо, че е глезено от всички. Не знам как бих реагирала, ако някой започне да му говори против мен и започне да го настройва. Това най- много би ме притеснило. Иначе, ако изяви сам желание да живее с баща си, бих го пуснала без никакви драми. Ще го уверя, че винаги е свободен да се върне. Той е вече доста голям, на почти 9 години е, но явно не достатъчно да се отдели от мама. Тази история малко ме стресна, дано не съжалявам и аз един ден, че не сме минали през съда

# 8 664
Според вас защо сегашната на бившия ми предлага приятелство във Фейсбук? Не се познаваме лично, става дума за хора на 40+.

# 8 665
А вие приятелки ли сте иначе?

# 8 666
А вие приятелки ли сте иначе?
Не се познаваме, живеем в различни градове даже.

# 8 667
Фейсбук е много бъгав и често си прави шеги. Понякога докато съм разглеждала някой профил и искам да върна назад, той всъщност си е натискал "прати покана". 😂

В твоя случай, по-добре питай сегашната директно.  😁

# 8 668
  • София
Вероятно не искаш да знаеш защо (вероятно причината е шашава) Joy Не бих приела.

# 8 669
Или е някаква откачалка, на мен ми се е случвало обратното, бившата да иска да се сприятелим, пресрещна ме на улицата. И аз не бих приела.

Общи условия

Активация на акаунт