?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 166
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 640
Детето надали е на 5 години, родителите са разделени от толкова. Така че то със сигурност е по-голямо.

За това, как така уж бащата не се бил интересувал от детето досега, пък то предпочита баща си - напълно е възможно 4-5 години таткото да не се е сещал и да се е активирал само последните няколко месеца. Според вас колко време е необходимо да се промие мозъчето на едно дете при желание. Според мен и два-три месеца стигат! Изведнъж мощно взимане, мощно глезотене, мощни забавления, мощни подаръци - играчки и гаджети и детето е готово.

За какви подписани ок майката документи говорите? Доколкото я разбрах, жената вижда причина за сегашните си проблеми, точно в липсата на споразумение в съда за родителските права (или както там се казва). Явно навремето е искала да избегне циркове и разправии и е оставила нещата да вървят на добра воля. И е постъпила разумно, не е нужно да се укорява сега. И със съдебно решение и без, при силно желание от отсрещната страна, всичко може да се оспори.

Що се отнася до недоумението й относно мотивите за изведнъж изригналата любов на кандидатката за нова майка, аз я разбирам. То вярно си е за чудене Simple Smile Макар колежките тук да са прави - няма под вола теле! Има една жена, която е длъжна да подкрепя мъжа си, иска или не.

# 8 641
  • Варна
Длъжна? Мисля, че това е било при други поколения и условия.
Джулиана Гани има ли качества да бъде пълноценна майка? Слушах някои записи. Не съм изненадана от вулгарния и речник, а от примитивизма и егоизма и. Там се губи чистото и сакрално понятие майка.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 10:28 от Viviana91

# 8 642
  • София
Не знам каква жена ще подкрепи такива действия и изобщо ще стои при такъв мъж. А утре може тя да е от другата страна. Освен историята да й е представена по съвсем друг начин, но определено и този вариант изисква сериозна липса на критичност.

# 8 643
В една такава ситуация поколенията и условията нямат никакво значение! Определящо е отношението към човека до теб. И защо си с него!
Ти ако си с един мъж и държиш на него и той се тръшне, че си иска детето, какво правиш!? Казваш му: "няма пък" и "глей си работата, твоето дете не ме интересува и не ми трябва да ми разваля спокойствието", или го подкрепяш? Ако е първото, значи просто нямаш работа при този човек. Събираш си багажчето и си заминаваш. Или той ти го събира и те заминава 😉 Зависи от конфигурацията.
Ако обаче държиш на връзката ви, заставаш до него и го подкрепяш.
Освен това нали знаете, че мъжете са видни манипулатори. Колко съм ги слушала от познати и колеги как бившите ги тормозят и не им дават децата, а истината е, че по-често те сами се скатават и се сещат за тях, само когато нямат по-интересни занимания. И издръжка не им се плаща, и парите си крият, да би случайно бившата да поиска повече! Щото тя за себе си ги иска, нали!

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 00:21 от птица

# 8 644
  • София
Ако мъжът до мен изведнъж се сети, че иска да взема детето си от майка му и започне да го настройва срещу нея, определено няма да го подкрепя и определено ще си събера багажа. Нали един ден, ако имаме деца и се разделим, може да направи същото с нашето дете? Човек, който действа по този начин спрямо майката на детето си и самото дете, не ми трябва.

Изключая разбира се случаи на насилие и тормоз, но дори при такива, това поведение и използване на детето няма оправдание. Не е това начинът да отделиш дете от токсичен родител, а частта, в която го караш да нарича новата ти половинка "мама" изобщо няма да я коментирам.

# 8 645
  • Варна
Не бих подкрепила вреди към детето му. Напротив, бих го разколебала и коригирала намеренията му. Детето не е вещ и каприз. Не вярвам и в безкористната любов на жена към непознато дете. Дори да няма шанса да има свое. Конкретното дете е отглеждано предимно от майката и новия и съпруг. Всеки нов фактор и персона, са шокиращи в детския му свят.
Моралните и интелектуални нива в обществото ни са различни, уви.

# 8 646
Ама защо и как настоящата се навира в цялата схема не мога да разбера?!
E какво толкова има да се разбира. "Другата" жена подкрепя хората в новото си семейство, хората се държат задружно, както подобава. Тя явно не те познава отблизо и всичките й впечатления са от това което са й казали съпругът ти/й и там свекървата и прочее. След като си обича мъжа естествено че ще му вярва и ще му се доверява. Пък може и сама да е видяла някои неща. Все пак картината представяна от теб е едностранна и непълна Wink

# 8 647
На мен ми се ще да попитам детето има ли проблем с новия мъж и/или новото дете? Да е показвало дори малко ревност, недоволство?

# 8 648
Децата проявяват ревност и към родните си братя и сестри от едни и същи родители.

Аз в момента, с този си акъл, ако мое дете иска да живее с баща си, веднага го пускам. Не бих хабила нерви да убеждавам тийнейджър колко съм добра и грижлива, ако не го вижда сам. Но моят опит сочи това, а е натрупан с години. Най-важното е къде иска да живее самото дете и на каква възраст е. Всичко друго е тра-ла-ла, а  на съд и социални работници нямам и 5% доверие.

# 8 649
Детето проявява ревност само когато родителят му го игнорира. Или мрази. Да,точно така - има родители,които мразят децата си.
Тоест,"контрата" е у родителя,а не у детето.

# 8 650
Детето проявява ревност само когато родителят му го игнорира. Или мрази. Да,точно така - има родители,които мразят децата си.
Тоест,"контрата" е у родителя,а не у детето.

Това е абсолютна глупост(справка - психолози).  Детето си ревнува от новопоявилия се член семейство(това може и нов мъж да е). Ролята на родителя е да отработи, покаже и научи детето как да овладее тази ревност. А не да я потиска, крие или отрича.

# 8 651
Ако родителят обича детето си,то няма да прояви ревност,ако ще в семейството да има още десет деца или бащата/майката да сменя интимните си партньори като носни кърпички,(ако са разведени и живее при единият родител).

# 8 652
Ако родителят обича детето си,то няма да прояви ревност,ако ще в семейството да има още десет деца или бащата/майката да сменя интимните си партньори като носни кърпички,(ако са разведени и живее при единият родител).

Не е вярно Simple Smile

# 8 653
  • France
Не хранете трола, няма смисъл. Hands V

# 8 654
Познавам семейство в което живее дете на бащата от предишният му брак. Няма никаква ревност в семейството от никой към никого. Настоящите деца даже приемат детето от бившият брак на бащата като равноправен член на семейството и са готови да убият човек за него.
Хора всякакви. Аз изглежда познавам по-човечни. Yum

Общи условия

Активация на акаунт