?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 728
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 595
Интересно ми е да прочета за Деница от Варна и за случая й.Бихте ли дали линк,ако е обсъждано някъде!?

# 8 596
  • Варна
Насилникът и е арестуван. В сайта на Nova TV има достатъчно информация.

# 8 597
Боряна, няма го с бг субтитри.
Имаше обаче друг френски, забравила съм точно името, беше нещо като "Между 17.00 и 19.00", визирайки часа на любовниците. И там така - уж уговорката ясна, а накрая той хлътна и тя скъса с него.
“От 5 до 7” се казва филмът, често го въртят, който има интерактивна телевизия в архив излиза.

# 8 598
Здравейте, всезнаещи.
Не успях да намеря предишна подобна тема, а главата ми не може да пребори тоя мега-ребус в родителските отношения. Не зная нито как да реагирам, нито какво може да провокира една такава ситуация, а ме гложди ужасно! Ако сте имали подобно изживяване, моля споделете мнението си - и от двете страни. Аз просто не мога да я разбера тая жена ( настоящата), за БНД ми е ясно - той просто се води по команда на свекървището ( бившето) и жена си.
Ситуацията е следната - щастливо разделени сме с БНД от 5 години, комуникирахме покрай детето само с идеята да има нормални отношения с всеки родител и съответно близките му, всеки си има ново семейство, аз имам второ дете, той -не. Въобще идилия - няма разправии за пари, права, грижа, детето в добро състояние и отношение с всички замесени. До един момент! В един момент БНД завежда дело за права, планирано с години явно ( от майка му, с която грам не се долюбваме). Детето започва да говори лошо за мен, втория ми мъж и тн,карано е да нарича втората жена на БНД "мама", да обяснява как го гледат по-добре, как ги обичал тях повече... Насаме  споделя, че " аз обичам най-много мама, ама това трябва да е тайна", "мене Пенка ( примерно) ме обича повече от мама", в същото време Пенка ( която ти е била абсолютно индиферентна до момента фигура, та даже си способствал за нормална връзка с детето ти) започва да се изживява като майка на детето ти, да има претенции, да си позволява да настройва детето срещу собствената му майка, с любезното съдействие на бившата свекърва. БНД подклажда цялата история, в съда започват лъжи и грознотии, претенции за безкрайна любов към детето и желание за грижа, а в същото време той реално нито някога е имал желание да го отглежда това дете, нито възнамерява да се променя в тая посока. Целият цирк спретнат от свекървата. Та за злобата на свекървата и чехловщината на БНД обяснение не ми трябва. Ама защо и как настоящата се навира в цялата схема не мога да разбера?! Деца ли не могат да имат, яд ли я тая жена на нещо, от къде тоя алтруизъм  и желание да отглежда моето дете? Не зная.
Формалните въпроси ще си ги решавам съдебно, с детето си ще трябва бая да работя заради всичката тая омазана психически ситуация, със себе си ще трябва да се помиря, че допуснах да се стигне до тук, ама не намирам ама никакво обяснение за поведението на жената на БНД. А ми е важно, повярвайте. Нямам наоколо никакви примери за подобна ситуация.
Благодаря за отговорите и отделеното време.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 14:38 от Анонимен

# 8 599
Заглавието не съответства на темата. Ти с жената на бившия проблем нямаш, нито с майка му. Проблемът ти е с него. Пробвай с добро според мен. Съдебно може и да не спечелиш.

# 8 600
Заглавието не съответства на темата. Ти с жената на бившия проблем нямаш, нито с майка му. Проблемът ти е с него. Пробвай с добро според мен. Съдебно може и да не спечелиш.
Здравейте и благодаря,че се включихте. Аз като цяло нямах проблем с никой от тримата до скоро. Всеки си гледаше живота и всички уж гледахме детето да е добре. Сега проблем имам с всички - БНД заведе дело, майка му го е подкокоросала -това е бетон ( той никога не е искал да гледа деца и сега включително) , а не разбирам защо жена му участва в тоя цирк и това ме гложди много.
С добро пробвах и продължавам да пробвам, ама аз от добро се докарах до тука и мисля,че е очевидно,че нямам намерение да си дам доброволно детето. Ако бях завела дело овреме при раздялата, нямаше да съм в тая ситуация, но съм била доста наивна явно. И разбира се,че се притеснявам, но това,което ме гложди тук е друго, а именно: Какво и защо може да накара една жена да иска да вземе родното дете на друга и да го отглежда, при положение,че бащата грам не е бащински материал? Ей това не разбирам и питам.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 14:38 от Анонимен

# 8 601
  • София
Пее им бонтон, валидира се, показва, че е на тяхна страна.
Не желае да ти гледа детето, желае да заяви безгранична жертвоготовност пред мама и Муньо, защото е Муня.

# 8 602
Ти какво очакваш? Да застане до теб ли? Чуждата жена, с интереси - несъвпадащи с твоите. По грешен път си тръгнала, да ровиш кой кого подкокоросвал.
Бившият ми ме заплсши с отнемане на права, щото съм имала нов мъж, ти да видиш,
Забравете ги тези добри отношения, оправяй се с детето си и стъпвай много внимателно, дори да се налага да се съгласявш с неща, които не ти хсресват

# 8 603
Сметки, циментиране на статута, особено, ако има проблеми със забременяване, омраза към теб. Голяма грешка, че не си уредила въпроса досега. Бягай на консултация с добър адвокат. Поограничи срещите, щом няма режим на свиждане. Умно, обаче.

# 8 604
  • Варна
Анонимна, не е изцяло достоверна версията ти. Ако не полагаш нужните грижи или вредиш на детето е нормално да заведе дело. Вредите може да са емоционални или с негатинен, личен пример. Квалификациите ти към опонентите са примитивни.
Основно трябва да се замислиш, защо родното ти дете е срещу теб. При любяща и грижовен майка, никоя чужда персона няма шанс. Вариант е и детето да не одобрява избора ти на мъж.

# 8 605
Малко дете лесно се манипулира. Тийн също, там щедрите подаръци се оценят.

# 8 606
Лесно се манипулира дете от този родител, при когото живее.

# 8 607
  • София
Консултирай се с адвокат и терапевт.

Относно мотивите, може да са разнообразни. Може да е нещо дори толкова тривиално като злоба към бившата. Действията обаче говорят за сериозни проблеми с психиката - какъв човек би действал така, с дете, би влязъл доброволно в такава схема? Затова и задължително терапевт, ти и детето. Не се оставяй сама да навигираш такава ситуация, възползвай се от специалист.

# 8 608
Откога новата жена на бившия е с него?
Ако е отскоро, ако не е сигурна в положението си там, ако не може да има деца, а мисли, че се очакват от нея, това е начинът й да се докаже и утвърди пред мъжа и майка му! Да видят те каква е бяла и добра прекрасница!
Сигурно има намесени и финансови съображения - свиди им се издръжката. Смятат, че ти дават (точно на теб!!!) много пари, които ти харчиш за себе си 😉
В никакъв случай не си давай детето! Освен всичко останало, тази жена ще е мила и добра до време, после ще й омръзне, ще се измори да се прави на майка, ще се усети, че се е минала, и ще започне да го мрази и тормози!
Имахме тук една такава преди години, която в злобата си и желанието да се отърве от сина на мъжа си, беше стигнала дотам да му измисля и лепи такива диагнози от сферата на психиатрията, свят да ти се завие!
Много кураж и сили ти пожелавам да защитиш и себе си, и детето си!

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 17:23 от птица

# 8 609
  • France
Трябва ти наистина добър адвокат. Не знам как е в България, в другите държави се взима предвид ако един родител е отчуждаващ и могат да му отнемат правата. Така, че адвокат + педопсихиатър, чиито показания могат да бъдат взети под внимание в съда. Не губи време и енергия да търсиш логика в нечие мозъче, което може да няма такава.

Общи условия

Активация на акаунт