?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 735
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 610
Благодаря на всички за вниманието и отговорите. Аз намерих адвокат, а синът ми посещава терапевт откакто се случва тази каша. Положението е многопластово и проблеми много, но аз си знам стоката и там няма изненади. Единственото, което не разбирам е по зададения въпрос- за жената на БНД. Защото реално ако тази дама се откаже да се прави на майка на детето ми, то всичко друго отпада. БНД няма да си мръдне пръста за детето, както беше и до сега, ако ще и майка му да му изпили мозъка ( както и до сега), а аз и семейството ми ще си живеем нормално, както до сега. Та затова ме интересува точно тази особа и мотивите й, защото ако успеят да изчезнат нейните щения, то ще изчезнат и дела и всички други малоумни заявки от страна на БНД.
Анонимна, не е изцяло достоверна версията ти. Ако не полагаш нужните грижи или вредиш на детето е нормално да заведе дело. Вредите може да са емоционални или с негатинен, личен пример. Квалификациите ти към опонентите са примитивни.
Основно трябва да се замислиш, защо родното ти дете е срещу теб. При любяща и грижовен майка, никоя чужда персона няма шанс. Вариант е и детето да не одобрява избора ти на мъж.
Нещо не сте ме разбрали, но се чувствам леко засегната. Гледам си детето без БНД от 5 години, а от 4 заедно с мъжа ми и в последствие с малкото ми дете - това е нашето семейство. За 2 години баща му е го е взел броени пъти, никога не е имал претенции за грижите от моя страна или пък той нещо да се ангажира за детето, аз нито съм правила обструкции, нито пари съм искала, а сега изведнъж дело,че чак и ми настройват детето. И отново - детето научено да говори пред хората тия глупости, на мен вкъщи си ми казва кой какво го е карал да казва. Така или иначе за друго идеше реч- от де тоз алтруизъм в жената на БНД, това не разбирам. Заедно са от дълго време, почти колкото аз с мъжа ми, та не е да е нова и лъскава и тепърва да се умилква...

# 8 611
но това,което ме гложди тук е друго, а именно: Какво и защо може да накара една жена да иска да вземе родното дете на друга и да го отглежда, при положение,че бащата грам не е бащински материал? Ей това не разбирам и питам.
На твое място не бих хабила ресурси точно по този въпрос. Бих впрегнала всичките си сили да спася отношенията си с детето, вместо да се занимавам с глупости.
Прочетох последния ти пост. Грешиш, ако мислиш, че щенията на дамата са в основата на проблема. Тя просто играе по свирката на мъжа ти и му се натяга.

# 8 612
Тя няма свои деца ли?

Вероятно това е някакъв порив на желание да е майка...

# 8 613
Имах една пациентка, жалваше се, че снахата нимфоманка, санким ѝ свети. А то  синът пътува, и тя решила да се прави на майка.
Взеха децата от майка им де.
Нямате човешко право дори да предполагате, че жената не се грижи и затуй мъж ѝ завел дело.
Авторке, взимай си адвоката под мишница и не се занимавай с клюки из форума, особено акъл от такива, дето се намират на приказка.

# 8 614
Кофти ситуация, познато ми е това с обесебващата свекърва. Аз поне имам късмета новата жена на БНД да няма грам желание да се прави на майка, тя не гледа изобщо децата, нито е живяла с тях и 1 ден, та поне това не ми е идвало до главата. Пък и моите пораснаха, твоето ако е малко ще е по-трудно.

С мъжа и свекървата се оправяй по съдебен път и пази дистанция. Нерви недей да хабиш, полза няма. Той ще се опита да изкара новия ти брак и второто дете "промяна в обстоятелствата", която ощетява общото ви дете. Знам колко тъпо звучи, но аз бях свидетел на тая простотия и тя се приема ведро в съда. Ако случайно все пак му присъдят род. права, не се побърквай, а си гледай само и единствено връзката с детето. Никога да не прекъсва, а дори да изглежда безнадеждно, като капката, която капе на едно и също място, продължаваш с нормално отношение, обаждания, жестове и т.н. Всичко ще мине! Единствено не мога да ти кажа кога и как точно.

# 8 615
Вероятно поради две причини. От една страна заради злоба, от друга - колкото и малко или почти никак да комуникирате с бившия ти, детето ви предполага някакви контакти в бъдеще между вас двамата като родители.
Познавам такава двойка. Разведоха се, когато децата навършиха пълнолетие, мъжът си намери приятелка, която имаше намерения да живеят заедно, но когато дъщеря им се ожени, покрай всички събития около това, двамата възстановиха контакт и отново се събраха.
Та, напрежение, ревност, несигурност, съмнения че може в някакъв момент у него отново да се появят чувства към теб - дори това е достатъчно, за да застане срещу теб и да води такава жестока битка. Ако детето е при баща си, тя би имала контрол във всички ситуации и срещи между вас с него едва ли ще бъдат допуснати. Тоест, заплаха за връзката им няма да има, поне от гледна точка на твое присъствие в техния живот.
Такива са моите предположения.

# 8 616
  • Варна
Анонимна, благодаря за уточнението! Явно е вид отмъщение. Подведох се, че може да е акт на прекалена загриженост. Бившият няма шанс за родителски права. Нейното желание не е основание за отнемане на родителски права. Психолозите знаят методиките за манипулиране и родителските войни.
Имаше тенденция всеки разведен баща да се обявява за педофил.
Страхът преекспонира проблемите. Въздържайте се от крайни емоции публично. Аргументирайте се, че бащата е бил дистанциран. Важно е да докажете,че предлагате добри условия, за развитието на детето.  Уточнете конкретните суми за издръжка и честотата на свиждания. Оставете комуникацията и медиацията на адвоката.
Постарайте се да наемете опитен адвокат, профилиран в тази сфера.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 16:02 от Viviana91

# 8 617
В България психолозите и социалните работници повечето не са и чували за родителско отчуждение. Да не дава Господ да разбираш това от първо лице. Иначе много добре звучи да се говори.

# 8 618
Анонимна, знаеш ли жената на бившия ти мъж дали има репродуктивни проблеми? В съда ти можеш да използваш това - че тя е неподходяща да отглежда заедно с бащата детето ви заради лабилността, породена от невъзможността си да има собствено дете. Иначе не си обяснявам с друго желанието ѝ да вземе чуждо дете.

# 8 619
  • Варна
Bianka, съда разглежда факти и доказателства. Версиите на двете страни винаги са егоистични.
Парадоксално е дете да се отчужди от липсващия родител. Дори да повтаря, чужди квалификации, майката е водеща фигура в съзнанието му.
Някои деца твърдят, че са си заслужили боя и насилието, от мама, която ги обича. Това също е извратена манипулация. Когато се размият ясните представи за добро и зло, стартират девиациите.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 16:25 от Viviana91

# 8 620
Анонимна, разпиляваш си енергията. Концентрирай се в битката, която ти предстои, защото ако детето е голямо и ги говори тези неща пред адвокати и в съда, не се знае какъв ще е резултата...Така че първо оправи връзката с детето.
Настоящата жена на бившия ти вероятно изобщо не й пука, просто подкрепя мъжа си и майка му, защото с него живее и е на негова страна. Исканията изобщо едва ли са нейни и грешиш ако мислиш, че циркът ще спре, ако тя нямала искания. Аз никъде не видях и в твоя разказ тя да има някакви искания, просто прави това, което искат мъжа й и майка му. Теоретично ако детето отиде при тях, нали не мислиш че тя ще стои да го гледа? Повече от убедена съм, че ще е зачислено на свекървата.

# 8 621
Нещо се е случило, за да се прекъсне тази идилия. Нещо, което ще го установи детски психолог.
Не звучи достоверно, детето рядко да се взима от бащата, а да са успяли да го настроят срещу отглеждащия родител. Може детето да им се е оплаквало, за да вземат решение за съд.

# 8 622
В случай че не знаете, всякаква промяна за род. права минава през съд. Не е необходимо абсолютно нищо, освен единият родител да заведе дело поради някаква промяна в обстоятелствата. Напр. майката е получила правата, когато е била сама. Сега има нов мъж и още едно дете, може би те заемат няколко квадратни метра в жилището и детето е ощетено и т.н. всичко може да се измисли, каже и докаже Simple Smile

Водещото е решението на бабата внука наследник да не расте с чужд мъж, понеже вече ми е ясна народопсихологията на българите от старо време.

А новата жена на мъжа просто приема решението му  е обещала да се грижи за детето, което всъщност е нормално в тази ситуация. Няма как да откаже, нали обича мъжа си, ще го подкрепя и ще гледа деца.

# 8 623
Този чужд мъж е от 4 години, доколкото прочетох. Така, че има друго, ново обстоятелство.

# 8 624
Минали са еди-колко си години и те още нямат деца. Оттам може би...

Общи условия

Активация на акаунт