?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 201
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 625
  • София
Новата жена откога е?

# 8 626
Наистина ли толкова чудно, трудно и невъзможно ви се вижда да се изманипулира едно дете! Ако отглеждащият родител е по-строг и изискващ (което е повече от нормално, все пак той е постоянно с детето, отговаря за него денонощно и го възпитава от А до Я, а тате и леличката при него са веселички, ларж и в "техните"дни непрекъснато го забавляват, ето го готово настройването! За него дори изискването да си оправи стаята може да е тормоз и да предпочете да отиде там, където не го карат да подрежда. Да не говорим за похапването на бонбони, бургери и кола, или получаването на желани и скъпи подаръци. Едно дете, особено малко, не може да осъзнае разликата между "всеки ден" и "от време на време", както и последствията за самото него при евентуална размяна на родителите. Нито да се досети, че купонът при тате и чуждата леля ще е до време.
Да не се озове пред брави, отварящи се с пръстов отпечатък, и с право да стои само и единствено в стаята си!
Как ме подсетихте за онези теми...

... Той ще се опита да изкара новия ти брак и второто дете "промяна в обстоятелствата", която ощетява общото ви дете. Знам колко тъпо звучи, но аз бях свидетел на тая простотия и тя се приема ведро в съда....
Разсмя ме Simple Smile
От съда, психолозите и социалните работници у нас има още много какво да се изисква! А може би и навсякъде другаде, не знам

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 17:19 от птица

# 8 627
И аз мисля, че ако имаха общо дете нямаше да се стигне дотам.

# 8 628
В моя случай - точно след общо дете се отпочна Simple Smile

# 8 629
  • Варна
Птица, на 5г. детето вече е привързано към майката. Логически, думите не влияят на емоциите му. Мотивите за претенции не са ясни. Но бащата не е бил сериозен фактор, за да е авторитет.
Нужен е сериозен мотив, за да се отнемат родилските права. Психически или физ.тормоз над детето, слаб родителски капацитет и т.н.
Анонимна не би трябвало да се притеснява, ако има стандартен начин на живот.
Но след време, добрите материални придобивки, може да са привлекателен фактор. Децата вече избират по-богатия родител, уви.

# 8 630
Не е вярно, не се отнемат изцяло на някого род. права. Просто се дават на единия родител в смисъл, че детето прекарва повече време с него. Това може да стане и просто ако пораснало дете изяви такова желание. Няма нужда от нищичко друго. За съда е ОК и е достатъчно, особено ако родителите са нормални и няма катаклизми и т.н. Не е нужно да има никакво насилие и подобни. Често пораснали момчета  а и момичета избират да са при баща си по най-различни причини. Не защото майка им ги тормози, само да уточня.

Дренка, верно ли??? Да не съжалявам значи. Преди години много се надявах да им се случи на хората едно детенце и моите някак да останат встрани. Не стана, а сега вече моите са големи и дори да има бебе, за мен ще е без значение.

# 8 631
Наистина ли толкова чудно, трудно и невъзможно ви се вижда да се изманипулира едно дете!

Не. Но ми е чудно как става това, когато според майката бащата е взимал детето броени пъти за всичките тези години. Нещо не се връзва...
Освен това тя споменава за някакви документи, които е подписвала... Какви и за какво, не става ясно.
Тук може да си играе на струната на майчиния инстинкт и да получи нашата подкрепа, но в съда това не играе. Там критериите са други.
Достатъчно съвети получи да намери добър адвокат и да действа. И да се пребори за детето си, ако може.
Но и да не успее, животът не свършва. Когато поотрасне детето, може само да реши да се върне при нея.

ПП Семейството на майката в чужбина ли живее? Някакво дежавю получавам...

# 8 632
Моля, не получавайте дежа вю, най-елементарни столичани сме цялото ми семейство. Освен това децата ми се отглеждат с внимание и любов, нямам съмнение в собствените си качества като родител. Имам единствено огризения,че не "прецаках другарчето" овреме и бях прекалено либерална, а сега ми се налага да слушам глупости от устата на детето си и да ходя на някакви циркове пред съдия. Никак нямам желание да свиря по нечии струни, не търся съчувствие,а информация, съвет, житейски опит. Единственото, което ме интересуваше беше и е - има ли някой в подобна ситуация, дори ако е от страната на кандидат-новата-майка още по-добре, за ми отговори аджеба с какви подбуди се случва тоя цирк. Това е.
Благодаря отново за отговорите и съжалявам,че се наложи да се измества фокуса.

Наистина ли толкова чудно, трудно и невъзможно ви се вижда да се изманипулира едно дете!

Не. Но ми е чудно как става това, когато според майката бащата е взимал детето броени пъти за всичките тези години. Нещо не се връзва...
Освен това тя споменава за някакви документи, които е подписвала... Какви и за какво, не става ясно.
Тук може да си играе на струната на майчиния инстинкт и да получи нашата подкрепа, но в съда това не играе. Там критериите са други.
Достатъчно съвети получи да намери добър адвокат и да действа. И да се пребори за детето си, ако може.
Но и да не успее, животът не свършва. Когато поотрасне детето, може само да реши да се върне при нея.

ПП Семейството на майката в чужбина ли живее? Някакво дежавю получавам...

# 8 633
Обади й се и я питай директно. Иначе не е нормално една жена да иска да отглежда чуждо дете при жива майка.

# 8 634
Ти сега съвет ли търсиш, или подбуди?
Съвети ти дадоха достатъчно. Подбуди – не, поне и в темата. А и какво те топлят чужди подбуди, когато става въпрос за твоето дете и втората жена на баща му?
Така и не разбрах как успяха да повлияят на детето ти, при положение че са се виждали броени пъти за колко там години бяха – 4? 5?
Абе, ние сме куп жени, повечето от нас майки, по презумпция силно съчувстващи, съпреживяващи... и въпреки това не успяваш да ни убедиш, че няма някакви важни, но скрити от теб подробности. Как разчиташ да убедиш съда?
Ох, извинявай. Забравих че съдът не те притеснява, психиката на детето ти – също, само подбудите на настоящата жена на БНД са важни за теб.
Пишеш нещо?

# 8 635
И какво като й се обади? Другата жена слуша и изпълнява повелите на мъжа си Simple Smile

# 8 636
Не виждам нещо продуктивно в съсредоточаването върху жената на бившия. Навремето не сте оправили документално нещата, сега той е решил да го направи, а явно детето също дава някакви индикации за проблеми, така че по-добре се съсредоточете върху важното.

# 8 637
Ти сама изместваш фокуса. Няма как някой тук да ти каже какво мисли жената на бившия ти и какви са й подбудите. Каквито и да са й подбудите, за теб няма никакво значение.

И на мен ми се струва странно, че са успели да настроят детето срещу майка му в редките срещи, които са имали.
Ако нещо би ме ме тревожило и би ми развалило съня, не е какво се върти в главата на чуждата жена, ами как съм успяла да си прецакам отношенията със собственото ми дете, което отглеждам целогодишно.

Ако всичко друго е наред, не мисля че съдът ще отнеме правата на майката.

# 8 638
  • София
Не е настроено срещу нея детето, но е подучено да говори така пред други хора. И аз не разбрах кога обаче, колко време и достъп са имали до детето баща му и другата жена, защото не звучи като да е достатъчно да сътворят такива щети, а в същото време излиза, че дълго са посявали семената и са кроили? Чак се усъмних детето да не си измисля, но щом има дело...

На мен също ми се вижда безсмислено ровенето в мотивите, въпреки че разбирам нуждата да се знаят. Все пак, вероятно е никога да не ги разбере, не и истинските. А и да го направи, дали ще може да промени нещо? Така или иначе, ние тука освен боб да хвърляме, няма как да познаем...

# 8 639
Така, така. Аз също съжалявах, че няма режим на виждане, и съм крайно либерална, но много за кратко - докато ме видях сълзите в очите на малкото ми дете, когато разбра, че трябва да ходи по график там и няма измъкване.
Жестоко е жени, които никога не са били в подобни отношения да раздават правосъдие. А даже и да са били.

Общи условия

Активация на акаунт