?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 056
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 955
Носене по течението за първи път чувам да означава адаптивност. Винаги се е използвало в смисъл на бездействие съвсем на ръба на умирачката.

# 8 956
По-скоро липса на лична инициатива, лично мнение. Кот доди. А аз го разглеждам в друг контекст, да.

# 8 957
  • Пловдив
Аз затова по-рано в темата написах да бяга с 200. Не е нужно други да ми размятат гащите насам натам. Мога и сама.
Обаче друго ми прави впечатление от пишещите тук. Те живеят заедно и какво толкоз има, че тя взема по-малко? Или моето е мое, чуждото е общо. Стига глупости! И да си намерила работа в офис. И каква е гаранцията, че в офиса ще взема една шапка кинти? Преди бях диско сервитьорка и тези, които вършеха административната работа вземаха по-малко от мен. Сега карам камион и двете колежки в офиса вземат пак по-малко. Според мен проблема е, че мъжленцето слуша мамито и по-тоз начин някак си въздейства потискащо на жена си. Ти издевателствай така над някой пък неща той да има самочувствие за нова работа. Затова - нов старт в живота и дето се вика едно нещо понякога трябва да се изгради отново, за да е стабилно.

# 8 958
  • Варна
Проблемът е когато трайно живееш в хаотичен водовъртеж, приемайки го за нирвана. Личният рай, понякога е ад за околните.
Мисля, че момичето превъзхожда семейните философии. Битовизмите и нисшите страсти са изключителен дразнител за интелекта. Този мъж, приема простащините на майце си, за даденост. Не желае да се мести и явно не го вълнуват негативните емоции на авторката.

# 8 959
101 повода има да не работиш и още толкова да започнеш работа, без да подбираш много-много. Нищо от това не те прави използвач или използван.
 Мая ще я призная, като започне да работи мин.12 часови смени, вкл уикенди. Или като осъзнае, че гледа на съпруга си като на зависим от нея човек.
Куку, ти ако щеш се замисляй, но поне на дъщеря си позволи да се радва на живота. Кому е нужно това напрежение?

# 8 960
Няма гаранция, че в офис ще взима кой знае колко, но в момента тя видимо няма самочувствие, та чак нас пита дали е използвачка. Тя може да отреже свека, може да я игнорира или да се скара с нея, но не прави нищо такова, а се пита дали свека не е права.
Така че моят съвет е да направи нещо по този въпрос със самочувствието, да предприеме нещо, за да започне сама да се цени повече.

# 8 961
... И в тая тема съм на едно мнение с Птица SatisfiedScreamScream
...
Щото поумняваш, душо моя 😌 😜 😂

Какви генерални изводи се правят и в едната, и в другата посока от една обикновена и често срещана в наши дни  житейска ситуация. Останал единият без трудов договор за известно време и голяма драма вече! При това момичето не е въобще да не работи или да не изкарва хич пари! Но и да не, аз лично не бих я нарекла използвачка. За какво толкова го използва, щом до морето само за 2дни са стигнали тази година...
Разбирам, да я е завел на Малдивите, подарил кола, дал безлимитна кредитна карта или купил апартамент, от козметични и спа салони да не излиза, да кажеш - виснала му на врата, използва го..., а то! Гащите й смятат 🙄
Единствено сте прави, че самочувствие й липсва и че няма да й е лесно с тази свекърва!

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 17:08 от птица

# 8 962
Два дена на море + гащи за 5 лв. = трябват им допълнителни доходи.
Може той да започне втора работа.

# 8 963
  • София
Куку, ти ако щеш се замисляй, но поне на дъщеря си позволи да се радва на живота. Кому е нужно това напрежение?
Е, тя се изнесе, така че определено се радва, поне така ми изглежда.
Аз казвам 1-2 пъти и приключвам, не намилам постоянно. Казах й, че е овца, защото се запъна за конкурса, а иначе вярва на вяли обещания без конкретен срок. Но...всеки да си настъпва собствените мотики.

Птица, много жълта преса ли четеш,  нима само Малдивите са знак за използвачество? Има хора, които все увъртат и все за тях няма подходяща работа (разбирай - лека и доходна).
Не визирам конкретната съфорумка, едва ли положението е чак толкова зле, но не знаем подробности. Може да е от 2 месеца без работа, а може от 2 години, може да изкарва 100 лв. от къщи, а може 1 000.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 17:42 от Cuckoo

# 8 964
  • Варна
Убедена съм, че е имало и други забележки и провокации. Дано авторката не вярва в химери. Особено в тази, че свиня ще роди и отгледа лебед. Семейните модели не трябва да се подценяват.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 18:49 от Viviana91

# 8 965
Привет, привет,
Не ми се иска да пускам нова тема за нещо подобно и затова пиша тук. Доста съм неопитна в тези неща и ми се иска да чуя странично мнение и ще се радвам на такова. Simple Smile
Има един колега, с когото вече от близо година работим страшно много заедно. В началото мноого се разбирахме, според него дори телепатично, четели сме си мислите един на друг, знаели сме какво ще отговори другия и подобни. След това влязохме в един период, в който се карахме ежедневно, работата не вървеше, стигнах до там да говоря с шефа ни да ни раздели и да не работим толкова пряко един с друг, защото всеки разговор приключваше със скандал. Сега отношенията ни са горе-долу ок.

Има обаче нещо, което ме озадачава  - много ме обърква поведението му и се страхувам да не би да има нещо повече към мен.

Не знам дали се държи само колегиално или се опитва да отиде и отвъд това.
Няколко примера давам - първо, казвал е, че е много студен като човек, не купувал цветя на жена и е егоист. Винаги обаче се интересува как съм, поемал е част от моите задачи, настоявал да излизам отпуск, за да си почивам, а когато се видим на живо (понеже сме основно хоум офис) се държи като истински джентълмен - отваря ми вратата, носи ми якето, помага ми да го облека/съблека. По принцип подобен израз на възпитание нямаше да ми прави впечатление, но в случая той го демонстрира това поведение единствено към мен, не и към останалите колежки.
Предлагал ми е да ме закара до вкъщи, очевидно е слушал някакви неща, които съм вмъквала случайно в разговори и е запомнял някакви детайли за мен. Във всеки проект иска да работим заедно, на едно място ли сме - винаги е някъде около мен, забелязвала съм го и как ме гледа. Намесва се и в разговори, които водя с други колеги или ме слуша докато говоря по телефона и се шегува после с мен.

От друга страна обаче в извънработно време  не се търсим освен ако не е чисто работно. В един от скандалите, които имахме преди време той самия ми беше казал, че не го познавам в личния му живот и никога няма и да го познавам. (При което аз отвърнах, че нямам дори и желание за такова познанство).

Доста детинско, извинявам се, че ви губя времето, май имах нужда просто да го “излея” някъде. Понякога това пречи на работата ни и това малко ме тормози,  отделно други колеги са подмятали на шега някакви неща (добронамерено, но все пак :Д)

На финала освенен да благодаря ако сте отделили от времето си да го прочетете, да се извиня, че май наистина е тъпотия и да помоля ако някой все пак иска нещо да напише по темата - ще съм много благодарна. Simple Smile

# 8 966
  • София
Още на телепатията и четенето на мисли е трябвало да ти светне.
Минали сте всички етапи на влюбването, остава да разбереш откога е женен.

# 8 967
Хахаха, не е женен, със сигурност.  В началото той беше обвързан, вече не е.
(На около 25 сме и двамата, затова и историята е детинска малко, забравих да кажа :Д)

# 8 968
Не личи от описанието човекът да иска "нещо повече". Достатъчно добре се познавате, за да се притеснява ако иска - да си поиска.
Освен това, видимо тези трепети ви пречат на работата и следователно са неподходящи.

# 8 969
подобен израз на възпитание нямаше да ми прави впечатление, но в случая той го демонстрира това поведение единствено към мен, не и към останалите колежки
Червен флаг. Джентълменът е джентълмен и с дамата, и с обърканата прислужница-негърка (цитирам по памет някакво писмо от викторианска Англия). На този явно не му е в кръвта да е кавалер, а го прави, за да те впечатли. Много грозно, да не кажа друго поведение за мъж. И за секс не става даже.

Общи условия

Активация на акаунт