Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 306
  • 267
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Русе
Леле колко много мами сме родили на 18.09.  Hug
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАРИЯ Ф, ЧОЧИ И ПИКИ!!!   bouquet    bouquet   bouquet
Каролина, добре дошла!  Hug Това, което разказваш за болницата и часа по кърмене е страхотно! Дано и в България се въведе подобно нещо.
Някой има ли вести от Марианка? Дано да е по-добре.  Praynig
Как сте мамчета 2 в 1? Сигурно вече сте крайно нетърпеливи. А знаете ли как ми липсват ритничетата в коремчето. Наслаждавайте се на тези последни моменти и СПЕТЕ!!!
Целувки от нас!

# 106
Здравейте мили мамчета от мен и от малкият Мартин!

Ние се прибрахме благополучно от болницата тази събота. Всичко с бебо е наред и започна лакомо да суче. Додавам му 20 мл. от АМ, защото още не може да изсуче всичко, а и имам около 30-35 мл. кърма. Мисля, че е въпрос на време всичко да се отрегулира с храненето. Искрено се надявам и вярвам, че ще се кърмим по дълго време.
При мен раждането мина горе долу добре. Без упойка, естествено не се разминах с епизиотомията #Cussing out, не мога да ви опиша как се чувствам от нея, всичко ме боли, имам вътрешни и външни шевове. Нямаше сядане ,нямаше ставане, нито лежане. Тези естествено необходими неща не може човек да си помисли да извършва в първите 6-7 дена. Вчера ходих до Шейново да ми махнат външните конци и честно казано се родих отново. Надявам се до седмица да се възстановя напълно. Таткото много ми помага и е невероятен, тъй като ми е трудно с движенията, той тича през нощта да види Марти, ако нещо се размрънка. Той ми го носи за кърмене, той го уригва и т.н

За раждането ще разкажа още.
На 19-ти септември вечерта в 20.30 отидох в Шейново с ясно изразени на 3-4 мин. контракции. Нямах изтичане на води, нито паднала тапа. Прегледаха ме и само 2 см разкритие. Пуснаха ме на запис на тонове за около 1 час. После ме изпратиха да се разхождам по коридора за да ускорим процеса на разкритие. За мой ужас, обаче след като ме прегледаха отново 2 см. разкритие. Пратиха ме да си легна. Малко след това отидох до тоалетната и видях, че ми е паднала тапата. Докторката ми беше помогнала чрез прегледа. През нощта почти всички контракции минаха, всичко затихна. На сутринта същата история. Вече започнах да си мисля, че ще ме пращат в къщи. Обаче не щеш ли, както си лежах в леглото в 11.30 ми изтекоха водите и всичко започна. Прегледаха ме, водите бяха бистри, разкритие 3 см., последва клизма/въобще не е неприятно-това само за протокола/, ходене до 00 4-ри пъти, направо се изчистих цялата. Влязох в предродилна зала към 13 часа. Зачестиха контракциите, станаха доста болезнени. В началото малко бавно напредваше разкритието, но после ми сложиха в системата някакъв стимулант/ дали не беше окситоцин newsm78, тука нещо ми се губи, защото слагаха и някакви обезболяващи/, дойдоха вече заветните 8 см разкритие и отидох на магарето. Помъчих се доста, но в крайна сметка резултата си заслужава. Както каза Иринии за нейния Спаси, наистина човек се влюбва в сладкото същество, което носи с такава любов цели 9 месеца. Пожелавам на всеки да изпита тази радост, която аз изпитах когато си видях детенцето. Неповторимо и незабравимо чувство.

Това е от нас с малкото Марти. Пак ще пиша и утре ще сложа снимки на дребосъчето ми.
 Лека вечер и усмивки на всички!

# 107
Момичета привет   bouquet от нас с Макс!!!
Честито на всички нови майчета, да са ви живи и здрави бебчетата!
Влизам само да кажа, че едва в петък се прибрахме у дома, всичко е вече зад гърба ни, гледаме напред!
Сложих малко снимки в албума ни, ще пиша като имам повече време!

# 108
Добре дошли Афродита, Мила84, Светлодара, Каролина, Чочи и Пики. Поздравления за прекрасните същества, на които сте дарили живот! Пожелавам ви много радости да ви носи всеки миг с човечетата!   bouquet   bouquet   bouquet
Мари-анка, продължавам д асе моля за теб. Дано бързо и безболезнено с еразмине всичко и час по-скоро се върнеш при рожбата си! Praynig
Относно памперсите - и аз ги сменям винаги, когато Спаси се е наакал - независимо дали е преди или след хранене. Просто той не понася да е наакан и след като го нахраня ако не е сухичък пак си разваля настроението...  Confused Душицата е голям чистофайник  Mr. Green
Ави, съчувствам ти за хемороидите. Аз вече се оплаках от тях - боляха ме повече те, отколкото епизиотомията!!! На мен Пайлексът н еми помогна, а едно друго мазило /отивам да видя как се казваше/ - Долопрокт - оправви ме за 5 дни, а имах огромно количество от тези гадини!!! Дано бързо се възстановиш  Hug
Относно оригването - аз не оригвам всеки път Спаси. Досега ми се е случвало само 2-3 пъти да повърне. Нощно време гледам съвсем малко да го разбутвам, за да заспива по-лесно.

момичета, как с едържат бебоците ви, когато са будни? нашето момче в 80% от случаите иска да е при нас или в нас. Сам буден не обича да стои и ако е напълно разсънен, сит и със сухо дупе пак "ни вика". Друг е въпроса, че има часови зони от деня, през които си ме ползва за биберон....
Продължавам да съм недоспала и сега отивам да полегна за ... максимум 1.30 часа.
Целувки на септемврийските ни красавчета!

# 109
МАМЧЕТА ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА МЕН за конкурса на    http://www.moetobebe.net/     Аз съм Михаела Кръстанова     bouquet

# 110
Добро утро момичета  smile3525
Аз не мога да се похваля,че съм се наспала,но пък се чувствам отлично което е по важното.Чакам таткото да направи закуска.
Ние се кърмим на поискване което е на всеки 3 часа,откакто спряха коликите сме в режим.Не ми се искаше да давам вода,но чайчето на хип доста ни успокой.Комбинирам го с капки саб (три пъти на ден по пет капки,иначе запичат)Това е за майчетата с проблемни колики.
Опитвам се по време на храненията да я оригна,защото като се наяде и заспи ако я дигна се буди и иска пак да суче.
Ирини мен също ме използват за биба и когато е будна иска да е с нас и да и говорим.Беше питала за сълзенето при кърменето при мен е направо теч newsm62 Аз изцеждам по-малко от гърдата,от която няма да кърмя,но доиде ли час за хранене почват да капят и двете.
В началото нямах много кърма(да не кажа никаква)въпреки усилията ми с често цедене.Взех си една ампула окситоцин и с няколко капки в носа оправих положението.
Ави искрено ти съчуствам за хемороидите дано да минат бързо,аз имам но не са болезнени и ги мажа с някакво вазелинче.
А за кърменето ние се кърмим прави,седнали,легнали както ни е удобно.
Памперсите ги сменям всеки път когато са наакани,като много внимавам да не я клатя много като се е наяла.
Стискам палци на неродилите мами и успех това е най-незабравимото нещо на света.
Качила съм снимки на моята бузанка,а скоро ще кача и от изписването.
И да питам някакви проблеми с шевовете имате ли?На мен маи ми се разтвориха малко от едната страна или поне така ми се струва  newsm78

# 111
  • гр.Русе
Добро утро на всички!  Hug
Мамчета имам въпрос относно т.нар. линия на бременността- онази вертикална тъмна линия, която много жени получават докато са бременни.  Кога ще изчезне? Моята след като родих сякаш стана по-тъмна и изглежда така все едно че са ме срязали не отдолу, а вертикално през целия корем. А прибраха ли ви се коремчетата? И последно за майките родили секцио и ползващи кола маска- кога може пак да се епилирам,много ме е страх третирането на мястото около шева?
Желая ви хубав ден изпълнен с усмивки на всички родили и неродили момичета!

# 112
  • Русе
Плами аз да ти кажа за кола маската.вече си правих и нямах никакъв проблем.и аз съм секцио.правиха ми я в новита-срещу Папагала.за 15мин-перфектно свършена работа.
за линията немога да кажа понеже на мен така и не ми се появи такова нещо на корема newsm78
аз да се оплача че още имаме малко хрема и затова и пропуснахме 1-вата имунизация и ще идем на 2 или 3 октомври,че ми е любопитно колко тежим вече....дали не сме колкото АРЕН ? #Crazy newsm78 Hug

# 113
  • Sofia
Честито на новите ни майчета - да растат бебенцата здрави и щастливи и само да ви радват  bouquet

Аз отдавна не съм се появявала, но при мен е голямо объркване. ТОчно си мислех, че съм овладяла кърменето на 3 часа и получих страхотно запушване, вдигнах и температура в последствие и едва се оправих - между другото зелевите листа на гърдите много помагат, но и лактацията намаля и кърмата ми почти спря от тях. Но каналчето се отпуши и сега ще стимулирам отново кърмата. Та сега отново сме на кърмене най- много на 1 час 1 час и половина. А малкия има и колики и не може да спи, наложи се да го дохранвам няколко пъти с адапте и сърцето ми се скъса. Да не говорим, че май от адаптираното мляко коликите са му по- силни. Въобще голямо объркване, не мога да се наспя и главата ще ми се пръсне...Добре, че бабите се смилиха и взеха големия батко, защото и той си иска да е с мен, а ми беше физически невъзможно да се разкъсам на две...

За тъмната линия - предният път ми изчезна към 6-7 месец. Напълно, без да я мажа с нищо. А коремчето ми се прибра напълно чак след година, но и аз бях супер несериозна и нищо не правех по въпроса. Сега вече нося колан и успях да се побера в едни стари дънки, което много ме радва. След 3-4 месеца мисля да започна сериозно да ходя на фитнес и да се стегна. Дотогава - разходки по  байрите в Лозенец с количката Peace

# 114
Здравейте мамита със сладки бебчета и мамита 2 в 1 като нас,

Дано поне този път нямам проблем с публикуването, че от 3 дена ми е ад се ме изхвърля от форума  Sad
Честито на новородилите мамита и на тези които вече се завърнаха в къщи - с пожелание за безкрай щастливи мигове с малките съкровища.

А при нас положението си е все същото, вече имам чувството, че нямаме намерение да се раждаме и че така ще си караме безкрай. Малкото човече яко натиска  Whistling бая ще се поизпоти май - така сме вече много време - само се надявам бебка да е добре. Много е ниско имаме и много контракции вече цяла седмица - ама толкова че немога да ги преброя, но не са регулярни и болезнени  Crossing Arms
Никакво разкритие обаче - доки май си мислеше че вече имаме и се беше поготвила само да ни помогне малко - но  Thinking няма.
Само се надявам да тръгне сама да излиза  Praynig

Момичета вие прахте ли всичко на количката и кошчето за кола и ако да как???

Поздрави и целувки от нас с моята неродена бебка  Hug

# 115
Здравейте на всички  Hug
Ще съм благодарна да дадете по един глас за мен - http://www.moetobebe.net/konkurs.php Аз съм Ивелина Станчева  Grinning Вече не съм 2 в 1 ама чак сега излязоха снимките  Simple Smile
После пак ще пиша , че почнахме да плачем, време е за папкане  Mr. Green

# 116
Здравейте мамчета,чакам всеки момент да родя, Embarassedа още не съм решила каква козметика да ползвам за бебчо newsm78 Ще съм ви благодарна да разкажете каква козметика ползвате и КАК И КОГА  я слагате????  Благодаря предварително  bouquet

# 117
Гудза - аз лично съм купила козметика на Мустела, знам от препоръки на дерматолог, че за препоръчване е френска козметика - другата марка която е много добра е Клоран  Naughty Тя е изпитана, но ной добре мамите които вече ползват да дадат съвет Grinning

# 118
гудза, кодметиката ни е Бюбхен - гел за коса и тяло /слага се въвъ водата в коритцето и с нея с екъпе бебето, а после се изплаква с чиста вода/; крем против подсичане - мажа го на дупето след баня, за д анаправя по-плътен филтър за през нощта; олио - мажа го след всяка смян ана памперс и цялото тяло след баня и сапунче - с него му мия дупето след наакване....Доволна съм!
За тъмната линия - знам, че изчезва след около 6 месеца, както и други пигментирани петна по тялото и лицето

# 119
Иринии това лекарство за хемороидите не е ли вредно ако кърмиш?Аз от няколко дни полудявам от болка но ме е страх да се мажа заради кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт