Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 075
  • 267
  •   1
Отговори
# 150
Честито на Казо!Много здраве,щастие и късмет!
Влизам набързо,за да ви се похваля,че за 25 дена сме качили 1кг и сме пораснали с 5 см.от 47 см.на 53см.,педиатърката ни смени АМ от Фризолак на Омнео,предписа ни Вигантол по 2 капки всяка сутрин и ни каза да отидем на 06.10 за ваксина.Извинявам се,но Габи плаче,ще трябва да се отегля.

# 151
Здравейте от нас със Сашко!

Честито на всички нови майчета! Да са им живи и здрави малките слънчица и да озаряват живота им с щастие и усмивки!   newsm51 smile3525

След като ви се оплаках от хемороидите, прекарах един ужасен ден. Направо плаках от болка! На другия ден извиках хирург вкъщи. Обезболи ме и мажа засега само с Анален крем. Не ме боли, но не е минало напълно. Поне мога да седя, защото най ми е удобно да кърмя Сашко седнала в креслото - дори и нощем.

Аз избързах да ви се похваля, че той спи по 5-6 часа нощем. Като швейцарски часовник е станал - храня си го на три часа. По някой път изкарва и четири, но май се случва денем. Нощем засега не е нужно да се забавляваме. Дано все така да бъде! Денем си обръщаме внимание и поплакваме я от колики, я от друго нещо. Ходим на разходка. Днес се мотахме два часа навън. Ще трябва да обменим телефони със септемврийските приятелчета от квартала и да се разхождаме заедно. При кърмене на три часа можем да си позволим двучасова разходка.

Вчера ходихме на пробно кърмене. Съмнявам се много в математическите способности на педиатърката, а не й проверих сметките - хапна май 130 мл в кабинета й, а е наддал 600 грама за последните 15 дни. Височината не успя да премери както трябва, а и не се постара особено, но е очевадно, че е пораснал. Едно от гащеризончетата, които му бях купила, му беше голямо при изписването. Вчера му го облякох, а вече му е късо!!!

Кураж и успех на няколкото останали майчета 2 в 1!!! Много се радвам, че останахме в една тема до края. И аз високо ценя виртуалната ни дружба по време на бременността и, надявам се, занапред.  Пожелавам си да бъдем всички здрави, силни и щастливо да отгледаме дечицата си.

Лека нощ и безброй целувки от нас със Сашко!

П.П. Ще отида пак да разгледам най-сладкия албум със снимки, който някога съм виждала.

# 152
Здревйте момичета Hug

Искам първо да честитя от все сърце на всички нови септемврийски майчета и да пожелая успех на майчетата 2 в 1
След едно иключително тежко раждане от което едва ме спасиха ние с Алексчето се върнахме в къщи. Той се сдоби с някакво стомашно чревно разстройство и цяла нощ плака душичката Аз усещам че съм на ръба на силите си но трябва да се държа заради моите слънчица За сега слава богу имам кърма и се надявам и за напред да е така Алекс е изцяло на свободен режим само на кърма и поне в болницата наддаваше добре Още нямаме установен режим но ни е много раничко първо да се запознаем после ще се възпитаваме само дето не е ясно кой кого Аз от болницата излязох по слаба от колкото забременях само дето гърдите са ми по-големи  Laughing но и това е временно явление
Дарчето за сега се радва на бебчо и слушка но и тя си е детенце а нещо съм малко изнервеничка и не винаги си сдържам нервите както ми се ще но като се посъвзема предполагам ще се поотпусна
Надявам се всичко е наред при всички вас и ще ви поизчета като имам време
Лека нощ и само усмивки

# 153
Здравейте и от мен!
пъпчето - на нас ни падна на 6-тия ден още в болницата.
храненето-ние се храним на 3 часа като последното ни нощно е в 24 часа а другото е чак в 6 сутринта,поне за сега  Wink
Имам един проблем ,който може би ще прозвучи глупаво ,но е факт.Имам кърма не за едно ,а за три бебета.Ако не се цедя на всеки 2 часа гърдите ми стават буквално на камъни.Жал ми е че изхвърлям толкова много кърма.Някой би ли ми казал нещо по въпроса със замразяването?Интересува ме най-вече колко и е срока на годност?

# 154
Ама ние неродилите сме били повечко от колкото си мислех.

Вики 81 и Ева 78 - кураж момичета, малко остана!!!

# 155
привет момичета!
Казо, честита бебка и добре дошла!!! Болката - и аз я преживях и знам какво е. Сигурно ще поизбледнее с времето спомена за нея, а и резултатът си струва всичко!
при нас кризата продължава - нощно време колики - напъни и пъшкане в просъница, от които през цяла нощ аз кърмя, правя масажчета и т.н= непрекъснат сън за мен не повече от 1.30часа  Sad , а през деня будуване и нерви ако не го гушкам и не му обяснявам истории за нещата от живота  Wink Не знам до кога ще оцелеем така  newsm78 Освен това нещ омного започнаха д аме напрягат от офиса... Искат разни неща от мен, а после пускат дежурната тъпа реплика - Ти не се тревожи, а си гледай детето сега... /след като вече са ме спекли с рзни въпроси и ситуации за решаване/ Sad Започват да ми минават мисли за по-категорични промени в професионален план, а това също ме напряга... Искам д асе наслаждавам на тези неповторими дни с малкото ми момче, а  не да мисля за хора, които нямат отношение към личното ми щастие!
Направо съм изненадана, че ви споделям такива неща...
 Confused
Ивелина, аз първите седмици си миех гърдите преди всяко хранене, но след това ги оставях да изсъхнат заедно с млякото и слюнката на бебето /както и да звучи/, защото това е безотказно средство за лечение на рани и рагади при по-нежни гърди - помогна ми.
За езичето - инашето е беличко - като хапва млекце през 2-3 часа няма какво друго да е.
За млечницата - както знаете аз вода не давам /все още/. В кърмаческата Библиотека има теми, в които се обяснява, че не водата, а кърмата предпазват от млечница и действа антибиотично... Да чукна на дърво - чисти сме. знам, че се появява в ъгълчетата от вътрешната страна на бузките и е важно да се изчисти още първата пъпчица!
Яни, добре дошла  Hug Пожелавам ти много енергия и бързо адаптиране на финия ти организъм с двойното натоварване!
Ави, Ави!!! Тези хемороиди направо  #2gunfire Добре че с иоправна и си предприела мерки, но болката си е болка... Защо не вземеш и този крем, който ти препоръчах. Той е с лидокаин и действа много обезболяващо! Време е да запознаем младежите ни по кварталному  Crazy
Чочи, къде т исе появяват стрии? налисе проявяват при разтягане на кожата, а не при свиване. При свиване по-скоро се забелязват, отколкото да се образуват. На мен са ми се появили отдолната страна на гърдите няколко - не се виждат, но ги напипвам!
Алина, просълзих се от текста, който си пуснала Heart Eyes

Деси, Вики и Ева - хайде момичета, кажете на бебковците ви, че тях чакаме. Да се стягат вече и да идват във веселата ни дружина  bowuu

# 156
Здравейте момичета, влизам набързо да кажа че
на 25.09 в 9 часа ни се роди син Филип - 53 см - 3750 гр
Раждането мина нормално добре, по-късно ще се включа с разказ и снимки на бебко. Вече сме в къщи и се радваме на семейство заедно с тати.  Hug

Честито на новите майчета и целувки на всички бебковци...   Heart Eyes

# 157
Здравейте и от нас!

Не съм писала отдавна, но напоследък има проблеми с форума и на няколко пъти пиша и ме изхвърля най-позорно!
ПРи нас  - нищо ново освен ужасните колики! Ирини , напълно ти съчуствам, защото при нас положението е абсолютно същото. Няма ден, няма нощ, Рая единствено се успокоява като е на гърдата ми, яде непрекъснато и заспива, а вмомента вкойто я оставя на леглото и започва да пищи. В началото редувах гърдите, а сега вече не знам от коя гърда да я храня. Направо мечтая за времето когато ядеше на 2,30 часа. Вечер се къпем към 8;30 а заспива около 12 до тогава е голям зор. Яде после пак около 3-4 и после към 6-7. Вече почти окончателно се премести на спалнята ни. Реакциите ми са неадекватни от перманентното недоспиване, а на всичкото отгоре и аз работя в къщи и въпреки майчинството работата ми никак не е намаляла,  а дори напротив и не знам до кога ще издържа! Добре че баткото е по цял ден на училище иначе не знам ако трябваше и с него да се оправям какво щях да правя. Дано само да са ми здрави дечицата иначе всичко друго ще се оправи, няма начин ще се справя! Така , оплаках се и ми поолекна!
Във вторник бяхме на ваксинка и Рая не спря да реве през цялото време. Иначе е пораснала за 1 месец с 5см и 1350гр, много съм доволна, защото е само на кърма дано и за напред  така да наддава!

# 158
Добро утро и от нас!
И ние като че ли имаме колики.Започнах да и давам чайчето на HIP и сякаш има някакъв ефект.
Като гледам колко е хубаво времето навън и направо ми домилява ,че не мога да изкарам моята принцеса.Педиатър ката ни каза ,че чак след като навърши две седмици трябва да започна да я изкарвам постепенно на терасата -за 5,10,15 минути.Вие мамчета кога изведохте за първи път вашите слънчица?

# 159
Честито бебе Филип на мама Мария Ф,много радост и щасти да ви донесе малкият мъж!
Здравейте и от нас!Вчера нямах време да пиша,защото и при нас положението е трагично-почти по цял ден не спи,иска да се гушкаме,коремчето го боли,а през нощта не ми се събират наведнъж повече от 2 часа сън!Тази нощ беше явно доста изтощен,защото се събуди само за да яде в 2.00 и в 5.00!Денис,благодаря за подробното обяснение за нощното хранене,но при нас не знам как ще се получи,той реве много и когато е гладен,не ни спасява нищо,реве докато не го нахраня,а аз не издържам да го слушам много време Cry и така печеля не повече от 20-30 мин!
Валентин,радвам се че толкова добре наддавате,дано и занапред да е така! Peace
Ави,направо ти съчувствам Sick,такъв ужас си преживяла,важното е всичко да се оправи!И ние сме точни като часовник на три часа,а и на нас вече 2 гащеризончета не ни стават!Явно наистина педиатърката не може да смята! Simple Smile
Яни,добре дошла отново,когато имаш време може да споделиш твоите премеждия,радвам се че всичко е завършило успешно и ти и бебчето сте добре! Peace Hug
Казо,не се притеснявай с времето ще ти намалее кърмата и ще започне да бъде толкова ,колкото да стига за храненето!И аз бях в началото с много кърма,но сега нещата се нормализираха от само себе си!Надявам се и при теб да стане така!

Ирини,при нас ситуацията е почти същата каквато описваш и ти,аз не знам докога ще оцелеем така!Съжалявам за проблемите ти в професионален план,смятам че бебчо е най-важен от всичко и не е приятно,когато някой не зачита този щастлив миг в живота ти!И аз постоянно си мисля за работата и за това какво ще стане след време!В интерес на истината съм се замислила задруга реализация,която не е точно по моята специалност,но ще трябва още да уча newsm78Времето само ще си покаже и аз вярвам ,че нещата ще си дойдат на мястото! Peace
Ивелина,аз си мия гърдите сутрин и вечер с вода и сапун,а през другото време с кърпичките на Чико,засега нямам проблеми!

Хайде момичета 2в 1 ,чакаме ви,за да бъде пълен септемврийският отбор! Hug

# 160
Привет и от нас!

Изведох Сашко на разходка за първи път на тринадесетия ден, защото времето беше лошо. Първата разходка беше 15 минути, после час, час и половина и сега два - много постепенно, нали? Grinning

На зърната на гърдичките му има по една бяла точка като връхче. Педиатърката каза, че това било от моите хормони, и по-конкретно естрогенът, който минава в бебето от кърмата ми. Каза ми да му правя риванолени компреси, защото може да го боли, но аз нямам такива наблюдения и не ми се иска всичко да пожълтее от компресите. Няма особен оток. Някоя от вас забелязала ли е подобно нещо и какво правите по въпроса?

Яни, дано кошмарите са останали зад гърба ти. Желаем ви много щастие и спокойствие с адаша и Дари!

Добре завърнали се на всички майчета! bouquet

Целувки от нас!

# 161
Здравейте момичета,
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА!!!
Едва сега успях да изчета всичко, а се опитвам от около седмица. Не съм толкова заета, моята сладурка е много послушна (засега), но не мога да се „оттърва” от бабите й. Те наистина много помагат, но понякога стоим с часове, чакаме Никол да се събуди и мен ме е яд, че през това време вместо да ви чета и да се образовам, трябва да им правя компания.
Ние от вчера си имаме акт за раждане и ЕГН.
Пъпчето ни падна на 10-ия ден.
През нощта спим различно - най-често от 11.30 до 5.00, хапваме и после – сън поне още 4-5 часа. Така, че се наспивам добре. През деня понякога трудно заспива и обича да стои на корема и гърдите ми, но се радвам, че това не е през нощта. Така през деня си се радваме една на друга.
Напоследък бабите разбраха, че се справяме много добре сами и решиха да ни посещават по-рядко.
Коликите са предимно вечер. Тогава тати се прибира  от работа и носи Никол из стаята, пее й „тик так ставайте дечица”, а тя гледа лампата с ококорени очички. За сега й давам само чайче.
Къпането е около 8.00-8.30 преди предпоследното хранене. По време на снощното къпане голям смях падна: къпем я в обикновено корито (такова ни подариха) със стойка за къпане и както я държах през гърдите и й миех главичката и гръбчето, тя се хвана с две ръце за стойката и взе да се тегли надолу. Когато я повдигнах, тя не се пусна и вдигна стойката във въздуха. Направо се учудих колко е силна за бебе на 2 седмици. Като порасне ще бие батковците.  newsm03
Майка ми купи албум, в който да описваме първите и интресени неща, които ни се случват и сега с голям интерес го попълвам.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 13:25 от tonitta

# 162
  • Varna
Ави,с първия ми син имах такъв проблем с гърдичките.И нашата педиатърка ми каза да слагам риванолово компресче -наиситна позацапах някои дрешки,но бързо отмина подуването.Успех Peace

# 163
Ирини, Стес, нали оставяте бебоците да имат паузи между храненията поне от 2,30 - 3 часа. През ноща трябва да имат и по-дълга почивка, за да починат коремите. Нека си попъшкат бебоците малко. Капки давате ли? Дано скоро се оправите с коликите. И ние имаме, но през ноща спим в общи линии. Тино също пъшка в просъница, но си спи.

Ирини, напълно те разбирам за професионалния план. Аз още първия път като забременях и имах проблеми се чувствах много зле, че от офиса вечно ме притесняваха за глупости и ми пречиха на личния живот. Затова реших да престана да робувам на други и да съм си 100% господар на живота. Добре, че имам избор. Не позволявай да ти се отнема това време с мъжете, то е неповторимо и бързо отлита. Искай си почивката и си дръж на правата. Ти си невероятен специалист, който може да си го позволи. От друга страна, функциите ти са много нужни, и е нормално ако в офиса ти не получават нужното внимание от теб, да потърсят заместител, а той може да се окаже добър. Ако много държиш на работата си, не е добре да стоиш на страна. Много ми е мъчно да чуя, че имаш подобни терзания.

Яни, добре дошла. Дано вече всичко е ок при вас.

Момичета, някой от вас оставя ли бебока си сам в стая? Аз още не смея.

черпя всички он-лайн по сучай нашия мини ЧРД - вече сме на месец

# 164
Днес цяла нощ коремчето ми беше на топка, а от сутринта нещо шава само ниско долу. Не съм много сигурна дали се води контракция, затова ще продължавам да изчаквам.

ЧЕСТИТО НА МАМА МАРИЯ Ф!!!

Общи условия

Активация на акаунт