Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение

• 15 665
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен  Simple Smile
Имам един въпрос..Мисля, че скоро бяхте обсъждали, че магнерича трябва да се спре към края на бременността...На мен вчера ми изписаха 3 пъти на ден но шпа и магнерич и трябва да ги пия около 2 седмици, т.е. докато вляза в девети месец. Вие продължавате ли да взимате хапчета?
Благодаря предварително  Hug
  На мен доки се опита да ми спре магнезия преди месец и половина и за малко не влязох пак в болницата! Оказа се, че много бързо го обработвам и изхвърлям и по тази причина трябва да го пия до края! Преди го пиех 3х2, но сега е 2х2 и се чувствам добре, Слава Богу! Въпреки, че си пия магнезия редовно при последните ми изследвания отново бях на минимум т.е. депата в клетките не се пълнят  Tired! Но Шпа пия само ако имам болки или болезнени контракции иначе не го пия!
  Пам, честита годишнина! Още дълги години семейно щастие и разбирателство ви желая   bouquet!
   Пам, за магнезия според мен ако нямаш контракции или изтръпвания или схващания на мускулите няма смисъл да го пиеш! До 10 неболезнени контракции на ден са нормални! Това са подготвителните контракции и за тях не се пие нищо! Няма смисъл да си натоварваш черния дроб и бъбреците излишно  Peace!
   Аз да ви разсмея малко като гледам как сте се заприготвяли: с баткото преносвах 7 дни, а не си бях приготвила чантата! Сутринта  като получих контракции и тръгнах да раждам тогава я приготвих! Татито ми донесе памперси на другия ден  Mr. Green! Сега пак май ще съм така  Joy! Знам че трябва да имам някаква готовност, но нещо ме спира / а и доста ме мързи  Mr. Green /! Нито дрешки съм прала - нищо! Тях просто няма къде да ги сложа, защото ще трябва да пренаредим цялата детска, за да сложим креватчето и ще е доста тясно  Tired!
  Хайде стига съм писала, че пак се олях  Mr. Green!

# 166
  • София
Catty аз не съм спирала да пия Магнерич от 4-тия месец - 4 пъти на ден х1 + 2х1 Но Шпа. Първоначално ми казаха да ги пия 1 месец, но после доктора ми каза, че в моето положение (с 2 миоми) не трябва да ги спирам, защото миомите предизвиквали контракции. Т.е. буквално ми каза - "охо, моето момиче ще си ги пиеш до края!" Но все пак на консултацията смятам да питам какво има предвид с това "до края".

# 167
Цвети много благодаря!
ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ ЛЕКАР от Шейново  Confused Rolling Eyes
цункам ви по пупетата!!

Sbruny, най-добре погледни в белия списък с лекари във форума.
Аз не виждам смисъл да ти препоръчвам, защото ще раждам за 1-ви път. Това могат да направят вече раждалите мами. А в този бял списък пишат таква.
И нашите мами тук могат да са ти от полза с опита си.  Grinning

# 168
Здравейте! Търся информация за добър педиатър във Варна. Нали трябва да го изберем преди раждането?

# 169
  Хубав,слънчев ден от мен,мили майчета Heart EyesАз току-що се връщам от консултация/все пак,с придружител се довлякох до болницата Mr. Green/-всичко ни е наред/ с изключение на кръвното ми Confused/,бебка е все още "ТЯ" Laughing-според доктора и нямало вероятност в последния месец да й порастне "нещо " между краката Laughing;вече се е завъртяла главично-но още има време да се върти,нали?!?Почти бях свикнала с мисълта,че ще раждам секцио Mr. Green
  Sburny,и моето кръвно днес беше 90/50  Confused-на мен доктора ми каза да увелича дозата на Гутрон-а-това ми предписа за ниско кръвно/въпреки,че аз по-скоро доближавам границите Thinking/-на теб не ти ли предписаха нещо?!?На мен не ми помага нито шоколад,нито солен айран...пия много течности-но полза не виждам...Днес реших да експериментирам и да не пия сутринта кафе,или поне не чисто Wink-стоплих си чаша мляко и си долях от кафето на любимия 20-30гр.-не знам дали е от това,но днес нямам/поне засега/ такива причернявания newsm78Ти пиеш ли кафе?
  Това е засега от мен,целувки по тумбетата Heart Eyes

# 170
Здравейте и от мен!
Много съм щастлива - сдобих се с почти нова помпа на Авент, плюс 2 шишенца, и всички резервни части! И се запознах с едно много сладко майче на 3 момичета, най-малкото от които е почти на 7 месеца - сладуранка и кротушка - дай Боже и нашите да са такива! Май попмата е тази, за която писа Цветина в предишен свой пост - а аз съм много голяма късметлийка! Една от скромните ми мечти беше да си имам такава помпичка.

Честита годишнина, Пам!   bouquet Пожелавам ти дълги години щастие и любов!!!

Някой питаше за разликите м/у спиналната и епидуралната упойка - в предишния си пост бях писала това, което си спомням - но Карил сигурно ще обясни най-добре - като медицинско лице  Peace.

Sbruny - очаквай ЛС от мен Simple Smile.

# 171
  • София
Здравейте и от мен. От днес вече не съм на работа и ще се включвам по-често, че напоследък не ми оставаше време.
До сега ви четох и бързам докато не съм забравила да честитя годишнината на Пам с пожелание за дълъг семеен живот.  bouquet
По въпроса за кафенцето не съм го спирала въобще, защото и аз като повечето съм с ниско кръвно и доки каза да си пия без да прекалявам.

Имам и един въпрос - доста майки ми казаха, че при раждането основната работа се върши от акушерката и затова е по-добре да се уговоря с акушерка, а не с лекар. Вие какво мислите по въпроса и въобще вмсички ли ще си плащате за раждането newsm78

# 172
  • на странно място ......
   Sburny,и моето кръвно днес беше 90/50  Confused-на мен доктора ми каза да увелича дозата на Гутрон-а-това ми предписа за ниско кръвно/въпреки,че аз по-скоро доближавам границите Thinking/-на теб не ти ли предписаха нещо?!?На мен не ми помага нито шоколад,нито солен айран...пия много течности-но полза не виждам...Днес реших да експериментирам и да не пия сутринта кафе,или поне не чисто Wink-стоплих си чаша мляко и си долях от кафето на любимия 20-30гр.-не знам дали е от това,но днес нямам/поне засега/ такива причернявания newsm78Ти пиеш ли кафе?
  Това е засега от мен,целувки по тумбетата Heart Eyes

Аз първите 3 месеца не пиех нито  капка кафе /пусти страх/.
Но един хубав слънчев ден едва се добрах до работа, е не успях да припадна, та от тогава по препоръка на докторката ми пийвам сутрин по едно кафенце с мляко /така го обожавам/ и се чувствам много добре. Първата индикация при мен че нещо не е наред с кръвното, е че започва да ме боли глава и тогава винаги взимам мерки защото лоши неща стават!!SOPHI препоръчвам ти да си почиваш и да пиеш много течности /вино, бира  hahaha/  като родим ще се оправят нещата, сега стискай зъбки /но първо ги прегледай  Crazy/
Цитат
Имам и един въпрос - доста майки ми казаха, че при раждането основната работа се върши от акушерката и затова е по-добре да се уговоря с акушерка, а не с лекар. Вие какво мислите по въпроса и въобще вмсички ли ще си плащате за раждането
Аз не бих рискувала с акушерка, защото при непредвидени ситуации не действа акушерката а доктора /предполагам и цените са разлилични/
Имай предвид че доктора е учил около 10години а акушерката 3, в крайна сметка всичко е въпрос на личен избор!  bouquet
Цунки и благодаря за помощта която ми оказвате в избора на ДОКТОР

# 173
аз предпочитам уговорка с лекар по няколко причини- първо- той ми следи бременността и знае всичко за мен- няма да се видим за пръв път в родилната зала- второ- докато направя разкритие минаха много, много часове, през които той следи състоянието на мен и бебето непрекъснато- кушерката я видях чак в родилна зала- тя само пое бебето- напъствията какво да правя, кога да напъвам и т.н. ми даваше доктора- тя само пое бебето- даже като тръгна да ми вади плацентата я изгони и го направи той- а накрая той ме заши, много качествено- което не е без значение- аз ще си платя, защото съм наплашена от немарливостта на лекарите и първия път определено видях разлика в отношението с мен и с другите майчета, които не бяха платили- това, че те гледат накриво ако си с уговорка е мит без покритие!!!

Сбруни, мога да ти препоръчам моя лекар- д-р Ненов- той взима малко скъпичко, но е голям сладур и страхотен специалист- пусни търсачка във форума за него и ако решиш ще ти пратя координати- все пак колкото и добре да звучи написаното трябва да го видиш и да поговориш с него

# 174
И аз съм на мнението на Цвети, въпреки че ще раждам за 1 път.
Докторът е този, който следи всичко дали минава добре и решава при усложнения какво да се прави. Работата на акушерката е да помогне на една родилка да напъва правилно, да диша и т,н,, даже разбрах, че в МД акушерката прави епизиотомията...но ако недай си боже има проблеми, лекарят ще е този който идва на помощ!!!

За плащането,,,ами - навсякъде е различно, но спор няма, че ако ще се чувстваш по-добре и по-спокойна с уговорка, няма какво да му мислиш. А ако по принцип се очакват трудности, въобще не бих се колебала

# 175
 Аз мисля да се уговоря с акушерка-ако си плащаш мисля че всеки ще ти обръща необходимото внимание,имам отзиви и то много добри за една която те поема от самото влизане до края като можеш да и се обаждаш по-всяко време след изписването ви от болницата -много готина и внимателна!ще ви разкажа повече като се срешна с нея след около седмичка

# 176
                        ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА, ПАМ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЛЮБОВ, ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ! ДА СЕ ОБИЧАТЕ МНОГО И НОЕМВРИ МЕСЕЦ ДА ГУШНЕТЕ ЗДРАВО И ХУБАВО БЕБЕ.  txtloves
                        ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ!  newsm51

# 177
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА, ПАМ!

САМО ЩАСТИЕ И ДА ВИ РАДВАТ ДВЕТЕ ВИ ДЕЧИЦА!!

За плащането,,,ако по принцип се очакват трудности, въобще не бих се колебала

Именно в това е проблема- че по време на раждането могат да възникнат всякакви трудности, които не са предвидими преди това- или поне не са ти извесни на теб- само ще предам разговор мужду акушерка и лекар, на който бях свидетел- Тя: "докторе, не са й  добри резултатите на еди коя си- вече пренася една седмица- май ще трябва да правим секцио " - Той: "абе я я остави още няколко дни- за кво да го правим това секцио" - тя: "ами бебето е с лицето напред"- той "а, да не е първаа- ще я резнем малко повече отдолу" без коментар !!

Искам да поясня само, че може човек да попадне и на съвесни хора- не всички са дебелокожи животни  - не че подстрекавам корупцията, но не бих рискувала детето си заради някакви си пари- щом това е положението...  дано при всички ни раждането мине без проблеми- а неплатилите да ни се смеят на нас- платилите, че сме си хвърлили парите на вятъра-

# 178
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА, ПАМ! МНОГО ЗДРАВЕ В СЕМЕЙСТВОТО, РАЗБИРАТЕЛСТВО И ДА ВИ РАДВАТ ДЕЧИЦАТА!!!  family txtloves

# 179
По въпроса с докторите и плащането да ви кажа нямам точно мнение по въпроса, но дори и да си платиш на доки мисля, че всичко е въпрос на късмет. Момичето, което почина в АГ - Варна е имало уговорка на най-високо ниво в болницата и никой не е искал да поеме случая й през уикенда ... съжалявам, че повдигнах темата, но действително нещата са такива в БГ,  за съжаление.
И нещо по-весело, днес накупих на бебка много хубави неща. В магазин Бебчо всички са изключително внимателни! За съжаление, не мога да си избера количка ... оказа се, че ако ни я носят от щатите ще ни излезе двойно по-скъпа, а ако знаете какви красоти си харесахме за по 170-200$ в нета. Тук не мога да си харесам никаква, или ще са тежки, или с кофти плат, или няма да се обръщат ( а пък климата във Варна е такъв, че по-добре ще е бебче да е с лице към мама) .. и таквиз едни ... Моля ви, ако сте си харесали нещо свястно и на сносна цена, споделете, ще ви бъдем много благодарни  Flutter
Вени, благодаря за инфото за безкофеиновото кафе, знаех си, че нещо не е наред Simple Smile) ами че то дори вкуса му не е като на прясно мляното ... ммм .. ох, как ми се допи   food010 Утре май ще закъснявам за лекцията .... ще направя всичко възможно да се появя навреме. Момичета, нали ще ходите?
Много цилуфки по тумбичките на всички ви   love001  

Общи условия

Активация на акаунт