Януарски сладури VІІІ

• 8 580
  • 277
  •   1
Отговори
# 210
Добрутро мами!

сигурно сте си говорили вече за любовта или не на дечурлигата ви към книгите. Ама да питам и аз: имат ли си любими книжки, заслушват ли се в нови и откога...и изобщо как процедитате с първите стъпки в науката...хи хи хи  smile3529

# 211
Привет!
Момичета,я да преговорим пак спането на дребишите Mr. Green
Та значи Алекс става вече с около 30 мин.по късно - около 8,00.Наобед спи по около час и половина.Батериите вечер  почват леко да му падат към 10,00ч.и почти заспива без караници към 11,00  #Crazy.Вече го оставям сам да грохне иначе приспиването се превръща в игра на нерви и ревове #Crazy
А за стъпките в науката Mr. Green...ми навсякъде е пълно с изпокъсани страници,надраскани букварчета и т.н.Понякога ми подава някоя книжка за да му я чета и почва да имитира животинките и да пресъздава някоя сценка: - как Мечо хрускал круши,как Вълкът викал на Житената питка и т.н.....
То това добре ама друго ме притеснява - все още и дума не обелва за работите дето ги върши в памперса #Crazy newsm78 Хм!

Хубав ден от нас!

# 212
  • София
От 2-3 седмици, Ева се къпе към 20:15 и към 20:45 е в леглото с шише сок. Като го изпие гася лампата и излизам. Тя се умълчава, но в колко заспива не знам  newsm78 Налепила съм нови ваденки по леглото и тя нещо ги гледа (на лунна светлина) и им приказва тихичко. Сутрин става към 7:15. Това напоследък, защото имаше един период когато ставаше в 5 или 6  ooooh!
На обед към 13:00 я слагам да спи (пак със шише сок) с надеждата, че ще се събуди за следобедна закуска, но тя спи до 16:00 - 16:30.
Но всичко това се мени през 2-3 седмици.

С книгите сме гола-вода. Категорично не ми разрешава да и чета (като и да и пея). Като почна да го правя, надава зверски писък, изхдърпва ми книгата от ръцете и я хвърля надалеч. Ако пея или рецитирам стихчета, ме удря по главата  Sad Напоследък се съгласява сама да разглежда книжки и да сочи животните, които познава
Ева много малко говори, повече пищи.

# 213
Ха, та да се разпиша и аз в късна доба.
Явно оказва влияние настъпването на по-късите дни и застудяването, защото през лятото нашият разбойник (особено след детската градина) е толкова гроги от игра, че към 19h сам отива да си полегне, докато сега към 21 се приспиваме (завсиси мама какво има още да досвърши). Слава Богу  не се налага да го нося или да заспива при нас, само се държим за ръка (и това е нововъведена екстра).На обяд се похапва в 11.30 и хоп в леглото до към 14. Такъв им е режимът в градината и той така свикна.
Но ми прави впечатление, че много мои дружки-мами също се оплакват, че през зимните месеци им е малко зор с изтощаването на зверчетата. 1swing
Още не всяка книжка му е интересна, макар и да имам вече завиден набор от всякакви модели. Имаме си иначе любими книжки. Понеже израства двуезичен явно позакъсняваме с говорено от страна на глаголи и правене на малки изреченийца.  Много често още сме на "ъ-ъ-ъ" и "hier"...но оставаме с надежда за добро овладяване и на двата езика Laughing

Ха ха ха и забравих да добавя, че имаме вече няколко самостоятелни изложби, както и стенен пърформанс, така и гардеробна графика Satisfied

# 214
Алекс си има любими книжки, които носи да му четем и такива, които сам си "чете"  Grinning. С говоренето и той е малко назад - казва само отделни думи или по 2, които вървят заедно - "буба лази", "хайде чао" и други такива. И в последните няколко месеца вече произнася думи само на английски

Мамунката, какви езици говори твоето дете? Как го учите на двуезичие? Питам, защото мъжа ми е американец и ние отглеждаме двуезично дете  Grinning

За заспиването ние нямаме проблеми - Алекс спи от 7 вечер  до 8-9 сутрин и следобяд по 2-3 часа. Заспива си сам без никакви ритуали и приспивания. Слагаме го в креватчето казваме лека нощ и излизаме от стаята

# 215
  • Sofia
Здравейте момичета,

Ние се завърнахме в Бг. след повече от 24 часа пътуване и разправии на всяко летище за водата, храната и играчките на Тея. Тези са се побъркали...

За режим не мога нищо да кажа че сега се борим с часовата разлика и всичко е една голяма бъркотия.

Книжки не четем, но ги разглеждаме. Доставя и голямо удоволствие да ми посочва животните вътре и да ми казва кое какво е и какво прави. Говори и съставя прости изречения, но доста често с улеснени от нея думички. Последните няколко дни се опитва да повтаря всичко което и казвам. Интересно е че се опитва и да пее с нейна мелодия и нейни си думички. С гърнето пък бяхме на етап 90% от случаите си казваше за акуто и 10% за пишането. Сега наново пак ще се учим разбира се.

# 216
  • Варна
Ели, добре дошли на родна земя Hug! Дано бързичко се аклиматизирате!
Мишо днес след две седмици у нас отново е на ясла и в такава истерия изпадна още като завих с колата към сградата, че се видях в чудо ooooh!. Не дава да го разкопчея от стола за кола, не дава да го извадя от колата, после да му обуя пантофките, а най- накрая млъкна, хвана си учителката за ръка и влезе преспокоен вътре Shocked. Луда работа. Иначе той отскоро обича да му чета, а после и да си ги чете сам горе-долу в следния вид/става дума за Дядо ряпа вади/-"Дяда, баба- дяда,баба, кака- дяда, баба, кака и така +бау+ коте+занка" и пак същото Joy.

Целувки на дребосъците Heart Eyes!

# 217
  • София , Монтана
Здравейте момичета.Аз искам да ви попитам и вие ли имате такива проблеми като мен.1 Дъщеря ми не обича да спи,вечер си ляга в 12ч.,а на обяд си ляга в 4ч.,сутрин става в 9.30-10 часа.2 Храни ме се по един час,аз я гоня и я лъжа с какво ли не само и само да яде.Това са ни за сега двата най-болни въпроса.Иначе добре се развива,има 20 зъба,около 12-13 кг.е,последния път беше висока 87 см.Говори много,обича да пее и танцува.Обича да и разказвам приказки,и най вече да ги гледаме на книжка и аз да правя разказ по картинка.

# 218
Ели, добре сте си дошли в България

Кате, голяма скица е Мишо  Grinning

# 219
  • София
Ели добре дошли!!!

Петя, за мен ти си късметлийка - първо защото дъщеря ти има 20 зъба. Второ защото на друго място във форума ми направи впечатление, че сте напред с гърнето (дори мислех да те разпитвам по този повод като се появи тук)   bouquet

За храненето не ми се иска да коментирам и да ставам досадна за другите тук. Моята дъщеря е пословично злояда, но явно тя е от "моделите, които харчат по-малко", защото си расте  Wink
За спането - просто часовете са други. Ева заспива в 9:00 и се буди в 7:00 (пак са 10 часа нощен сън).
Забелязала съм, че колкото повече се храни, толкова по-малко спи. Лятото похапваше по-добре (но пак трудно) и спеше по час - час и половина на обед. Сега е само на закуска и вечеря и спи по 3-4 часа на обед. Не знам дали защото много спи не иска да яде или защото не яде - много и се спи, но явно е като мечките

# 220
  • София , Монтана
M_I_A относно гърнето.Аз първо я научих да ходи на нашето,тя постепенно започна  да казва.Така ме посъветва лекарката ни.Аз и казах че Криси(дъщеря ми) не иска да ходи на гърне,а като я сложа на нейното може да стой и по 2 часа и да не пишка.Тогава тя ми каза че Криси стиска,а и когато аз ходя до тоалетна тя стой при мен.По някога съм и събувала гащичките и я слагам с мен да седи на гърнето.Трябва да се заредиш с много търпение и без нерви.Не се притеснявай ще свикнете и вие.Ако има при вас бебе което ходи на гърне води твоето там да види че и другите деца ходят,децата много се влияят от такива примери,и най вече аз обяснявам всичко на моята дъщеря нищо че тя не ме разбира понякога.Даже като и бият ваксини тя гледа и не плаче.Дано съм помоганла и на други мами.

# 221
Ола, момичета:-)
съгласна съм, че в обществото малките се държат като големи - имитират едно от друго Grinning (или обратно Laughing)На мен Алекс ми върти номера понякога с гърнето, но в яслата от месеци постоянно го хвалят и даже са на мнение, че скоро ще сваляме памперса... ще я видим ние тая работа Laughing

milf, у дома се говори на български, в градината и навън- на немски. Разбира всичко и на двата езика и засега понякога говори на такава мешаница, че се заливаме от смях. Обича да брои до 5...(и на двата езика).
Свекърва ми е рускиня и го научи на една руска игра с ръчички. Макар и да я вижда много рядко, когато чуе руска реч Алекс започва да играе играта... ех, ако можех да имам чистотата на неговата памет само Laughing
milf, иначе това което съм пропрочела за двуезичното възпитание е доста противоречиво, но това са предимно изследвания, проведени на местна почва.
По принцип при вашия случай се препоръчва детето да прави разлика между езика на мама и езика на тате. В началото е сравнително лесно, но после най-често надделява езикът, на който се говори в страната, където живее семейството. Въпреки всичко, бъди консеквентна! Няма да им се даваме на дребосъците, я!

# 222
Ely, добре дошли! Браво на малката героиня! Тя търси ли братовчедчето? Много ми стана жал за тях, че трябва да се разделят Sad

Здрасти petia Laughing Защо не пробваш да я събуждаш по-рано и просто да преместиш часовете на заспиване. 16h за следобеден сън е според мен действително късничко newsm78, нищо де, иначе сте най-напред със зъбите Laughing

Кате, браво на Мишока за детската градина Laughing Напразни бяха притесненията ти. И какво, практиката пак показва, че си правят малките дяволчета с нас каквото си наумят hahaha

Ха ха ха M_I_A голяма е симпатяга вашата побойничка. Чете се както тя иска и и каквото тя иска ха ха ха  newsm53

# 223
  • Sofia
Благодаря ви момичета!!!

Мамунката търсят се малките и единия реве там, а моето тук.
Поне баща и си е починал малко от нас и сега е с такова търпение и се спавя с нестандартния ни режим и я успокоява. Моето търпение замина с разправиите по летищата и сега се възстановявам от неприятните емоции. И Тея като Мишо се е лепнала за баща си и не го изпуска от поглед че да не зачезне пак /той се върна месец и половина преди нас/. Тамошните и нрави тук не се толерират по магазините и скоро ще има табелки с наши снимки да не влизаме вътре. За жалост всичко почва отначало...

# 224
Мамунката,

значи във вас поне се говори 1 език.При нас е голяма каша. Мъжът ми знае българки, но винаги миу е по-лесно да си говори на английски. Интересно е, обаче, как доста често говори на Алекс на български или българо-английски. Та при нас мешавицата от езици е пълна и не е толкова странно как говори детето. ще видим за напред как ще я караме и как ще равиваме езиците Crazy

Ели,

за магазините имаш предвид, че не разрешават да се пипа ли? Щото аз за това си помислих  Mr. Green Та май ще трябва да сложат табелки и да забранят влизането на всички деца. Като си помисля това продавачките доста ще ги устрои. Ако може и да забранят влизането на клиенти, докато те си пушат пред вратата сигурно ще е  още по-добре  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт