Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 639
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 1 500
Да похваля наровете - супер са. Преди седмица взех един от Била, беше изгнил отвътре, нищо общо с тези. Но може и да е късмет.

# 1 501
Не знам дали точно сега е времето за настойчивото преканване за ползване на дигитални приложения, Била също имат подобно.
В магазините ръкавиците за еднократно ползване изчезнаха, в Лидл имаше някакви торби с нарисувани ръце, но и те изчезнаха.
Масово хората пипат всичко, даже и да не купуват.
А какво става при плодовете и зеленчуците, корема ти се обръща, като гледаш как се рови и опипва всичко.
На касата освен карта или пари пипаш и телефона си.
Като се прибереш се почва едно бърсане с дезифектант, съсипахме си телефоните.
Не му е сега времето!

# 1 502
  • София
То хигиена никога не е имало. Не виждам коронавируса как променя нещо. Плюнчат се пръсти да се отлепят торбички, опипва се всичко от тооплата витрина, моят мъж беше в потрес как в тоалетната на кауфланд преди него петима след като свършили работа направо си излезнали без да се измият.

# 1 503
В нашия Лидл ги има тези найлончета с ръцете, но аз не ги използвам. Това е найлонче, което не става за нищо, а плодовете ги мия с течен сапун преди консумация.
Отвън при количките по едно време приличаше на сметище заради тези найлончета.

# 1 504
Здравейте! Найлончетата с ръчички са си правоъгълно пликче - пробвах ги и аз.. Неудобни са. С ръкавица от печивата е 100 пъти по-удобно и оправно.
За пръв път от много време онзи ден сутринта количките бяха измити, още мокри.
За проложението, когато не работи е редно да имат служебна карта, с която служител да добавя отстъпката.
Касиерка ме подсеща вече 1-2 пъти, че дадена стока е с купон и ако не съм активирала, да го направя. Любезно ми казва, че ще изчака. Това ме изненада.

# 1 505
  • Варна
На мен пък на два пъти се оказва, че не съм активирала точно този единствен купон, който искам да ползвам. Не знам как ги правя тия номера, като уж активирам всичко още преди да тръгна за магазина.

# 1 506
  • София
В нашия Лидл ги има тези найлончета с ръцете, но аз не ги използвам. Това е найлонче, което не става за нищо, а плодовете ги мия с течен сапун преди консумация.
Отвън при количките по едно време приличаше на сметище заради тези найлончета.
Не е по темата, ама пък е безумие. Течния сапун и какъвто и да е сапун е предназначен за миене, не за консумация. Не знам от къде тръгна цялата тази безумна мода с миенето на плодове и зеленчуци със сапун, но освен, че няма да помогне срещу короната и какъвто и да е друг вирус, може да ви навреди, защото сапуна се просмуква и попива в плода/зеленчука. Може да промени и вкусовите качества, може да ви докара и стомашни проблеми. А 99% от вирусите по плодовете и зеленчуците ще изчезнат и с обикновено измиване с хладка вода. Сапуна по никакъв начин не допринася за нещо повече. Всеки си преценява, но е хубаво да сме добре информирани.
Не се ядосвайте за био бананите, не бяха изобщо нищо по-различно от обикновените банани. Даже сме попадали на по-вкусни и ароматни от стандартните на Лидл.

# 1 507
  • Пловдив
При нас са сложили нови стелажи за плодовете и сега е много подредено, че и място има Simple Smile
Взех и био банани и бадеми.
Спасих едни лалета...вярно, че бяха намалени, ама като погледнах кофите бяха без вода! Angry  явно са ги прежалили или пак няма кой да ги погледне.

# 1 508
  • софия
Не е по темата, ама пък е безумие. Течния сапун и какъвто и да е сапун е предназначен за миене, не за консумация. Не знам от къде тръгна цялата тази безумна мода с миенето на плодове и зеленчуци със сапун, но освен, че няма да помогне срещу короната и какъвто и да е друг вирус, може да ви навреди, защото сапуна се просмуква и попива в плода/зеленчука. Може да промени и вкусовите качества, може да ви докара и стомашни проблеми. А 99% от вирусите по плодовете и зеленчуците ще изчезнат и с обикновено измиване с хладка вода. Сапуна по никакъв начин не допринася за нещо повече. Всеки си преценява, но е хубаво да сме добре информирани.
Не се ядосвайте за био бананите, не бяха изобщо нищо по-различно от обикновените банани. Даже сме попадали на по-вкусни и ароматни от стандартните на Лидл.
Миенето на плодовете и зеленчуците няма нищо общо с Короната, а с препаратите, с които се пръскат, за да имат по-голяма трайност. Отделно от тях, нямаш никаква идея как са съхранявани, къде са падали и кой е пълзял по тях. Белейки/чистейки неизмит плод/зеленчук, с ръцете си пренасяш мръсотията върху това, което консумираш. Винаги съм мила плодовете и зеленчуците преди да ги беля, както и яйцата преди да ги ползвам.
За био бананите не съм съгласна. За всички вкъщи те имат по-различен вкус от другите, което не означава, че не купувам и от тях и че ако някой не е купил био, трябва да се ядосва. Ще пуснат отново, а и при нормална цена на двата вида разликата е пренабрежима.
Бананите не ги мия преди да ги ядем 🙃

# 1 509
Преди няколко часа взех 2 кутии боровинки ,имаше доволно количество, хубави са и мм отиде сега да зареди още, но ми звънна,че вече нямало. Ягоди нямаше, взех 1 нар за проба, че при нас повечето бяха почнали да се развалят. Нямаше бадеми, щях да взема за проба. Но си взех и аз от намалените лалета .

# 1 510
  • София
Сетих се кой е Simple Smile
Пробвах този на Иван Асен, няколко пъти, но ми е мнооооооого буклучав и определено не е моят магазин.

# 1 511
  • софия
Скрит текст:
Такъв е, само плодовете и зеленчуците извън сезон стават, но трябва да се чете страна на произход. Ако искаш, мини и пробвай черитата, като все пак ги огледаш. Гарантирам, че няма да се разочароваш 🙂 И едни страхотни италиански ябълки взех в петък - сладки, сочни, твърди.
За несезонни плодове и зеленчуци го предпочитам пред Ф.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 15:43 от zvаnchе

# 1 512
  • София
За мен лично щеше да е много по удобно някаква карта за отстъпка да е пластика. С това вадене на телефона нон стоп, бързане, пък внимаваш да не го изпуснеш..

# 1 513
Много тъпо, че няма пластики, да, ама много. И не сме дорасли да са ретро. То и книжните пари са ретро, но не се сещам някоя държава да ги е изтеглила и да е наложила само карти. 😏

# 1 514
И аз не мия бананите, но ги обелвам внимателно и си мия ръцете.
А последния път касиерката беше груба - три пъти я питах дали е цъкнат телефона, тя изобщо не ми обърна внимание (чу ме), на четвъртия път отговори грубо - "ако не беше, щях да кажа!".

Общи условия

Активация на акаунт