Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 592
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 1 530
Опитах и аз от био бананите (за децата взех) - вкусни са, но не бих казала, че превъзхождат с нещо вкусово други банани, стига да са добре съхранявани (не презрели, посмачкани или пък недоузрели зелени - ако разбирате, какво имам предвид).
Гледах от новите предложенията с Лидл плюс едно фолио за свежо съхранение- на опаковката пише 2 в 1, а май не съм забелязала такова в магазина, доколкото се вижда от брошурата и за ползване в микровълнова става или не е така? (Досега на термоустойчиво покривно фолио - не алуминиево, а от това за свежо съхранение, не съм попадала, простете невежеството ми).
А мрежичките за пране, лидълски вече казах, че ползвам при всяко пране, не е глезотия, ами да си предпазвам дрехите-  от закачания, изгубени в прането (имаше някакъв виц за единия чорап), в тях винаги слагам цветоулавящите кърпички (и при сортирано пране има някои дрехи, които са склонни да раздават щедро цвета си на останалите, а пък съм издирвала във филтъра не чорап, ами именно кърпичка, когато някой път съм я слагала директно в барабана).

# 1 531
Феникс, мисля, че фолиото за микровълнова е със ситни дупчици...не знам това в Лидъл дали е такова, не съм го поглеждала скоро...Освен за цветоулавящи кърпички, използвам го и за ластичетата на детето Grinning

# 1 532
  • Мадрид / София
И аз мия плод и зеленчука.Всеки ги пипа,бърка си в носа и къде ли не .Отделно и прахоляци хвърчат .Хич не ми е за короната,просто съм малко гнуслива.
Соул,разтварям в една купа малко сапун с вода и после плакна,пера ги знам,ма какво да се прави  Grinning
За дезинфекция на зеленчуци се ползва белина : една капачка на 4л вода се киснат 5 мин и се изплакват.
Това е нормата, която трябва да спазвам при приготвянето на сандвичи с пресни зеленчуци и която се следи от съответните органи за контрол на предлаганите готови храни.

# 1 533
Какво да направя, за да не стават мини кифличките като леко недоопечени в средата? Лидълслото замразено бутер тесто използвах- размразено в хладилника през нощта.

# 1 534
И аз мия плод и зеленчука.Всеки ги пипа,бърка си в носа и къде ли не .Отделно и прахоляци хвърчат .Хич не ми е за короната,просто съм малко гнуслива.
Соул,разтварям в една купа малко сапун с вода и после плакна,пера ги знам,ма какво да се прави  Grinning
За дезинфекция на зеленчуци се ползва белина : една капачка на 4л вода се киснат 5 мин и се изплакват.
Това е нормата, която трябва да спазвам при приготвянето на сандвичи с пресни зеленчуци и която се следи от съответните органи за контрол на предлаганите готови храни.

Съжалявам, че съм offtopic, но как дезинфекцирате зеленчуци с белина?!
Звучи абсурдно. Сложете линк към съответната наредба да прочетем.
Министерството на земеделието има бюлетин в сайта си, където изрично е записано, че с белина не се дезинфекцират по никакъв повод хранителни продукти?!

# 1 535
Офффф....отяде ми се.

Чушките утре как - и тях ли мием, или сал буркана, как Rolling Eyes

# 1 536
  • София
Тетич,като гъбите ,аз ли да те уча,оффф:grinning:

# 1 537
А знаете ли, че в Лидл има такъв продукт:
Скрит текст:
Фураж за диви птици. Днес напълних една паничка на перваза на балкона и наистина дойдоха да кълват няколко синигера. Чудя се дали врабчетата не го харесват (ще се опитам да забележа). Като сложа хляб идват врабчета на тумби, но сега нямаше. За съжаление не можах да снимам синигерите, защото бягат като видят, че има някой в стаята. До седмица-две може да посвикнат.

П.п. този микс изглежда много здравословно, сигурно може да се замеси някакъв диетичен хляб от него...

# 1 538
Момичета, от утре има прах за пране Алвина. Доволни ли сте???

# 1 539
  • Мадрид / София

Съжалявам, че съм offtopic, но как дезинфекцирате зеленчуци с белина?!
Звучи абсурдно. Сложете линк към съответната наредба да прочетем.
Министерството на земеделието има бюлетин в сайта си, където изрично е записано, че с белина не се дезинфекцират по никакъв повод хранителни продукти?!
Утре ще ти го снимам, но е на испански. Все пак картинките са ясни за всички.

# 1 540
pppqqq, да, но мисля, че беше от седмична акция в края на миналата година. Аз купих за хамстерите (храна за птички им купувам и от другите места често, че са мини и в повечето случаи не им допада храна за по-едри гризачи).

# 1 541
А знаете ли, че в Лидл има такъв продукт:
Скрит текст:
Фураж за диви птици. Днес напълних една паничка на перваза на балкона и наистина дойдоха да кълват няколко синигера. Чудя се дали врабчетата не го харесват (ще се опитам да забележа). Като сложа хляб идват врабчета на тумби, но сега нямаше. За съжаление не можах да снимам синигерите, защото бягат като видят, че има някой в стаята. До седмица-две може да посвикнат.

П.п. този микс изглежда много здравословно, сигурно може да се замеси някакъв диетичен хляб от него...

Къде по-точно да го търся?
Аз взех просо, ама ни едно врабче или друго хвъркато не го иска...чак ми е странно..

# 1 542
Да, имаше храна за птички до цветятя. Видях като вземах едни намалени нарциси.

# 1 543
Аз взех храната за птички с -30% на подвижна стелаж-количка поставена в коридора, недалеч от рафтове със седмични промоции...около средата на магазина. Преди това храната стоеше на рафтовете със седмични акции...До цветята мисля, че има почви и тор, но не и храна...Но вероятно е до магазин.

# 1 544
При кучешката и котешката храна. Едната храна за птички е в картонче на връв - мисля, че се окачвакато хранилка и е малко като количество, струва към 3 лв. Този плик е 1,89 лв и е един кг.

Миналата година имах една застояла зърнена закуска и реших да я сипя така и да видя какво ще стане - изяде се изцяло за много кратък период. Основно от врабчета, но също и от чавки (нещо като малък гарван) и тук-там по някой синигер.  

П.п. врабчетата са най-мръсни - цвъкат много докато ядат, при другите няма такъв проблем. Ето врабчета на перваз:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт