Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 637
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Велико Търново
Лалета зареждат в четвъртък. Останали може да има и в понеделник, но няма да бъдат така свежи и затворени.

# 1 591
За кое тесто става дума?

# 1 592
  • Мадрид / София

Съжалявам, че съм offtopic, но как дезинфекцирате зеленчуци с белина?!
Звучи абсурдно. Сложете линк към съответната наредба да прочетем.
Министерството на земеделието има бюлетин в сайта си, където изрично е записано, че с белина не се дезинфекцират по никакъв повод хранителни продукти?!
Прилагам извадка, а утре и снимки:
Para limpiar frutas y verduras: 1 cucharada tamaño postre (4,5 ml) de lejía doméstica disuelta en 3 litros de agua fría.

Además de usar agua fría, hay que tener en cuenta que no todas las lejías valen. Hay que fijarse en que en la etiqueta ponga "apta para la desinfección de agua de bebida" o "apta para uso alimentario".

Превод:
За почистване на плодове и зеленчуци - 1 ч. л. (4,5 мл) белина за домашна употреба разтворена в 3л студена вода.
Освен използването на студена вода, трябва да се отбележи, че не всяка белина е подходяща. Трябва да се потърси на етикета да е отбелязано "годна за дезинфекция на вода за пиене" или "годна за употреба за храни".

Hipoclorito de sodio е едно от названията на белината.

И обещаните снимки:

Това е, което съм длъжна да спазвам при употребата на зеленчуци за консумация.

# 1 593
В България това се прилага за яйца. За зеленчуци и плодове - не е невъзможно, но не вярвам по нашите ресторанти някой да го прави, като знам какви мизерии е по кухните в общия случай...
Има бебешки дезинфектанти - за повърхности, играчки, шишета - по-скоро с това пробвайте, ако толкова сте вманиачени в миенето на храна Simple Smile Със сигурност е по-безопасно от опити с белина...

... и точно по темата - съспиах наскоро любимата Лидълска ватирана черна горница на ММ с белина .. и сега е на червени-ръждиви капки ... ииии... драма. Това май няма оправия... и дали ще пуснат скоро пак нещо подобно по брошурите?

# 1 594
В 7 ч. бях в Лидл на Раковски заради йога постелката. Като материал е същата като фитнес постелката, но е доста по-тънка като материя, по-тясна и по-дълга. Взех си, леко се завиват крайчетата, но далеч не е като на фитнес постелката и май ще я задържа.

Взех си още два зелени чая от азиатските, 4 тайландски бири за половинката. Зачудих се за едамамето, знам, че го хвалите тук, но го оставих. Иначе нямаше никакъв интерес към клинове, бюстиета, потници, солни лампи, азиатски продукти. Това към 7:20 сутринта. Само един мъж буквално си напълни количката с инстантните нудели от 65 ст.  Загледах бюстиетата, розовото е с много красив десен, другите също са доста приятни цветове. Що се отнася до йога постелките, аз взех по-светлата, с принта, но и другата има ситни цветчета по нея.

Друго не съм гледала, но то и вчера пак ходих до Лидл, макар и този в Люлин, стария. Имаше мноооооого дървени играчки. Гледах за влакче/локомотив - нямаше. Бая Делукс неща имаше, също така. Харесвам го този Лидл, даже повече от новия при пощата, че е по-празен откъм хора, и винаги като излизам извън София в посока Запад, се възползвам от него.

# 1 595
Имам си скреч карта тази сутрин, няма да тормозя компютърджиите на Л+ Simple Smile ( от петъчния пазар, явно касиерката е била права с " изчакайте по-късно").
Долче, кроасанчета не съм навивала с бутер тестото( само тип банички, соленки, милфьой), но ми се струва, че трябваше фурната да е загрята на 200-220°С ( ще погледна на опаковката като ходя до магазина, че имам вкъщи само 1/2 пак.гол).

# 1 596
  • София

... и точно по темата - съспиах наскоро любимата Лидълска ватирана черна горница на ММ с белина .. и сега е на червени-ръждиви капки ... ииии... драма. Това май няма оправия... и дали ще пуснат скоро пак нещо подобно по брошурите?

Има оправия - така си съсипах любимата кадифена пола на волани. Занесох я в близкото хим. чистене и помолих да я боядисат пак черна. Червено-ръждивите капки изчезнаха, цвета стана много равномерен и при пране не пуска.
8 лв. ми струва удоволствието пак да си я нося.

# 1 597
Добро утро !
Аз да попитам за ТОП матрака, някой да е взимал и мнение ?
Благодаря !

# 1 598
Миналата седмица имаше топ матраци в Кауфланд и бяха по-евтини (доволна съм от тях).
Сега мисля чак в петък да ходя, заради пушената риба. Дано да остане някой органайзер за бюро... И да не остане не ми е жизнено необходим.
Солната лампа помня, че я обсъждахме преди много време. Аз се чудех дали да си взема, а една моя позната си купи, докато пазарувахме заедно. Изглежда готино, но реално не върши нищо (знам, че според ню ейджърите би трябвало да йонизира въздуха). За декор става (ако човек има място).

# 1 599
доколкото знам за солните лампи, трябва да е по-голяма, за да върши добра работа. тези с тегло до 2 кг имат действие до метър, когато са включени.
гледам днес готини спортни бюстиета...

# 1 600
Започвам да питам за азиатските, никога до сега не съм ги заглеждала, все ги подминавах, но то имало интересни неща.
Та така от нуделите кои са хубави, да пробвам да зарибя децата с "къдрави спагетки"?
От сосовете за уок има ли сладко-кисел?
Къри сосовете как са, кой е хубав и така директно цялото ли се изсипва да се готви или са тип подправка?
От сухите подправки какви са ситно нарязаните подправки за уок?
Преди години съм пробвала бамбука в бурканче, е само го отворих и от миризмата не го опитах дори. В разни сосове съм яла бамбук, но не ми е миришел.

# 1 601
Толкова ли е зле бамбука в бурканче?
Точно него мислех да взема...

(не съм купувала досега, а имам на Бондюел кълнове мунг и исках като правя ориз да добавя и бамбукови лентички, а не намирах досега в другия близко разположен магазин).

# 1 602
Изпратих ММ да купи лампа за четене, от тези, които са на щипка - имаме две абсолютно същите, имаме и икейски на щипки - много добре знае какво е... и той купил солна лампа...

# 1 603
Привет на всички,
моля за мнение за спалното бельо от тази седмица. Купували ли сте досега от Лидл? При пране пуска ли боя? Не е памучно, пише сатен и микрофибър, до сега не съм вземала такъв тип завивки и много им се чудя.
Благодаря ви предварително.

# 1 604
От XXL седмицата има йогурт с кафе, дали го има в постоянния асортимент, като вкус?

Общи условия

Активация на акаунт