Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 392
  • 310
  •   1
Отговори
АПРИЛСКИ ЩУРАЦИ!!!

Първите мартенски-априлчета!

13.03-Рая на jenny_K, 30 г
19.03  -Маргарита на buble, 29г., София
20.03 - Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
25.03-Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново
26.03-Тони Чаено момиче, 26г., София 
26.03- sesil2006, 29 г., София, момиче
27.03-Георги Dezy, Варна, 29г. (батко на 5г.)
28.03- Калоян на desi, 29 г., София 
28.03-Христо на hriskata, София
29.03-Боян на mimi75,
29.03- Михаил на MTania, София, 30г., (кака на 8г.)
29.03-Анита и Владимира на Zorry,22,София - 
30.03-Калина на DIS_M, 24 г., Русе,
31.03- Невена mama meca, 29 г., София
31.03- Христо на ~Цвети~, Асеновград -

Родени Априлчета:

• 01.04  -Ана-Мариа на diabet mama, 
    01.04- Матей на Вени*, 35 г., София,
    02.04-Пресил на Филипа, 26 г., Русе – 
    02.04-Симеон на IKI_79, Силистра -
    02.04- Христо на Танина, 25г.,  Бургас – 
    02.04- Радослав на зени, 27 г., Варна - 
    03.04-  , Иван  adyto, 30 г., Смолян -
     03.04 - Ивайло юл4е, 27 г., Пловдив
    03.04- Йоана ~клио~, 35г. -
    04.04-Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София -
    04.04 -Пламен на Катя (Сливен), 28 г. 
    04.04 -Сами на kremakula
    04.04-Симона на Cherepahova, 27 г., София 
    06.04 - Иван на ladye,31г София
    07.04 -Давид Beauty, 24 г., Русе
    07.04- Ивайло на Vaska, 23 г., Благоевград
    07.04-Ивайло на nokon2, Варна 
    07.04–Деница на dibo, 27 г.
    09.04-Елена на polia_bs, Бургас
    09.04- Огнян на silvanka, 27 г., София
    10.04. -Виктор на elica s, 22 г., Плевен
    10.04-Емил на bobbi, София
    10.04-Теодор    на mama79, 27 г.
    10.04-Гергана ani80 
    10.04-Ина на tusana
    10.04-Емил    на ra4e
    11.04-Ивайло на Rossi, 30 г., София
    11.04- Даниел  на burka, USA/Пловдив
    12.04- Мадлен на elima, София -
    12.04- Алекса на missZ -
    12.04-Явор на Me4o Puh, София
    13.04- Александър на sminscho, Варна,
    13.04-Ивелин на muni, 21 г., Варна
    13.04-Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
    14.04-Виктория  на g_genova 
    14.04-Валентин на amoritka, Германия 
    15.04-Християн на yacek bs, София
    15.04-Соня на renni79, 26 г. от София 
    16.04- Кристиaн на Misty, 23 г., София - 
    16.04-Милена на Tatjana, 30 г., Франция - 
    16.04-Димитрина  на galiabalq - 
    16.04-Иван на anna.r, 30 г., кака на 2г. 2мес.,София 
    17.04-Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София 
    17.04- Моника  ДесиМ, 30 г., Червен Бряг -
    17.04-Тони на skarlet# -
    17.04-Златомир на коко -
    17.04-Мартин на deninas, 27г., София
    18.04- Дея-Мария  на Дея, 21 г., Карнобат
    18.04-Валентин на renkata, 28 г., София
    18.04-Йоана  на Ivka, 24 г., София 
    19.04-Ема  flowered, 29 г., София 
    19.04-Яна  на nuni, 22 г., София 
    20.04-Александър на petia p p, София
    20.04-Йоан на lessy, В.Търново
    20.04- Димитър на анна мария, 26 г., София
    21.04- Анжела  на мимка,   
    21.04-Йоана  Pa-pa Las Vegas 
    22.04- Велизар danislavkova, София
    22.04-Мария  Zarka, 33г., USA, NY 
    22.04-Стилян на Nadeto, 21 г., София
    23.04– Велина на envia на 30 г., батко на 4 г.
    23.04   Диляна  на мама Иленка.
    26.04–Стилиян на iveta76
    27.04–Скарлет-Елизабет на-Rina,
    27.04-Юлиан  на petrovavania
    28,04-Мартин на PetyaP
    30.04-Мартин на 6u6i

МАЙСКИ БЕБЧЕТА

1.05-Кристиян на zori2005

02.05-Даниел на Chance 

02.05-Илиян на Rossica_G

Именни дни:

Януари 
    7-ми> Иван на  adyto & ladye,anna.r  Йоана на ~клио~, Ivka,Pa-pa Las Vegas, Йоан на lessy, Калоян на desi
    12-ти (Татяна, Таня)-Тони Чаено момиче,skarlet# & Теодор на mama79

Февруари:               
    11-ти>>Валентин на Аморитка & renkata

Март                                                                                   
    28-ми>>Боян на mimi75

Април

14>>Мртин Мартин на 6u6i
    16-ти>>Цветница Невена на mama meca
    Великден->>Велина на envia

Май                           
    6-ти >>Георги  Dezy  & Гергана на ani80                                                                                  
    21-ви>>  Елена   на polia_bs                                                             
    30-ти>>Емил на bobbi & Ема на  flowered

Юни
    24 ти,( Еньовден)-Яна на nuni

Юли                     
    16-ти>>Юлиан  на petrovavania                                                                                      
    17-тиСв. Марина                                                                                         
    20 -тиИлинден>>Илиан на Rossica_G                                                                                              

Август
    15 -ти>Ана-Мария ( ех_diabet_mama) & Дея-Мария (Дея) & Мария на Zarka
    26-ти Имен ден на: Адриан и Наталия
    30-ти>>Александър на sminscho и  Алекса на missZ и Александър на petia_p_p

Септември               
    1ви>>Симеон на  IKI_79 & Симона на Cherepahova

Октомври
    26-ти>>Димитър на анна мария & Димитрина   на galiabalq

Ноември 

11 -ти>> Виктор на elinkata
    16-ти>>Матей на Вени*
    24-ти>>  Екатерина на snej_7
    26-ти>>Стилиян   на iveta76

Декември
    17-ти>>Даниел на burka & change
    25-ти <<Христо на hriskata, ~Цвети~,Танина & nadiaeurо

Нашето албумче: Потребител: Aprilki Парола: 2006 и на новото  aprilkidwe Парола: 2006-2

Нещо повече за нас

Полезни връзки: www.mama.start.bg/, www.deca.start.bg/, www.bebe.start.bg

Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред

Автор на заглавието на новата тема е Ilenka  Hug[/size]

Предложения за теми!
    от ladye

1. Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.
    от чаено момиче:
    2.АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф!

Малко полезна информация

Схема на захранване - българска /старата/

Как да въведа жълтък?
    Глутен

Линк с рецепти за деца от 0-3 годинки

Пюретата-разхлабващи и запичащи
    Как да дам месното пюре
    Месни пюрета

Биберон, лъжичка или и двете?

Храни, които да се избягват в менюто на бебето #26 постинг

алергените по степен на алергенност
    за реда на въвеждане на потенциалните алергени:

всичко за храненето

[/center]

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 18:42 от Дея

# 1
Честита ни нова темичка, Дея, благодаря  bouquet
Обаче по-лошо не би могла да започне седмицата, толкова болни майчета и дечица Cry
За жалост такъв е сезона Sad
Накарахте ме да се позамисля, и аз се чувствам отпаднала, с главоболие, но мислех че е от хапчетата които пия.Но след като малко ме понаболява и гърло май няма да е само от това.Дадох на Пресил превантивно един Осцилококцинум, и аз погълнах един.В тази връзка, Татянка, това е нещото за което се сещам, че можеш да дадеш на Милена профилактично, но не знам дали при вас го има Thinking

# 2
Честита ни темичка!  Wink

Болнички мами и бебчета - бързо да се оправяте и без усложнения! Hug

Днес е слънчево при нас най-накрая и май ще е и по-топличко! Laughing
Беба обаче от снощи е толкова крива и реве и пищи, та вече се убедих, че са зъбчетата... Confused
Вие в крайна сметка, намерихте ли някакво облекчение за зъбоникненето? Thinking

# 3
Деичка, мерси за поредната страхотна тема!  bouquet
Искам да те питам 3тата годишнина от сватбата води ли се някаква, че на 27ми ни предстои Hug

Филипче, колко дни ще останеш или не се знае newsm78

Всички бебоци и мами да оздравяват!!!!
Нашата хрема не минава и това си е... Rolling Eyes препоръчайте капки моля ви Praynig

Аз отивам пак на тръстиката (бебо е седнал н аколенете ми и познайте как пиша....трудноооооооооооооооооо)

целувки!!!  bouquet

Ох ooooh! забравих - честито на всички празнуващи бебчета! Heart Eyes

# 4
На празнуващите - чстито, а  на болничките - да оздравяват по-бързо!  Heart Eyes

Коментирате обувчици - всъщност за какво ги купувате? Има ли някое бебе, което ще прохожда скоро   Thinking аз засега не мисля да взимам само за в количка защото се съмнявам в нуждата от тях - с дебел чорап и вълнен терлик отгоре, и с чувалчето на количката за капак,  ми се струва че ще е същото, вие мислите че ще им е студено без обувки ли? Ако ги взимате за топло, какви ги взимате - ннякакви меки вътре с пухче за по-топло или? Споделете подробности, много се чудя има ли изобщо смисъл да взимам толкова рано.

И в тази връзка, как ги обличате в момента вътре и вън? Аз навън и слагам едно поларено като космонавтче върху дрешките но малко ми  е едно объракно и неясно с това облекло...

А къде се продават в София хубави български дрешки, знам тези на Захи, но там не харесах нищо засега, търся си блузки и панталончета по-топлички, ватирани примерно, и по-топли бодита. Чувах за Вип Бебе, БГ бебе, Жорал, но къде да ги намеря знаете ли? А на "Даяна и ники" дали има хубави нещица за зимата, някой ходил ли е ?

# 5
  • София
Здравейте и от нас в началото на седмицата! Много сте изписали докато ни нямаше и след малко ще се върна да чета, но

1. Дея - страхотна темичка отново   bouquet  bouquet  bouquet

2. Честито на всички имали някакъв повод за празнуване докато сме отсъствали!!!  bouquet  bouquet

3. Бързо да оздравяват всички болни мами и бебоци и да им се размине през зимата. В този връзка, както е казала Филипа и мен педито ме посъветва да давам превантивно Осцилококцилом веднъж седмично през цялата зима. Каза и още нещо за предпазване, но съм забравила, ще я питам и ще ви кажа.

А сега да потърся и малко съвети, ето за какво става дума. От няколко дни Тони отказва да пие мляко (АМ) пищи, врещи и не иска. Оставям го за малко и пак опитвам, но в момента в който усети, че е мляко плюе. Иначе си пие сок, вода и чай. С лъжичка яде всичко, но млякото не го иска. И преди е имало периоди, в които не искал да си пие млякото (и всичките са били около навършването на 3, 4 или 5 месеца???), но съм успявала да го излъжа с биберона или с водичка, но от три дена е направо невъзможно. А днес сутринта беше върхът - снощи не иска да пия мляко и заспа, към 10.30 се събуди и му дадохме, изпи 100мл (а яде 160мл) и не искаше повече. В 6 сутринта се събуди с рев, и аз си помислих, че е гладен, но в момента, в който усети млякото не поиска да го пие и накрая след половин час мъка му сложих малко плодово пюре и го изяде с лъжичка. Моля ви за съвет и предварително благодаря!!!

# 6
мама меца, аз вкъщи го обличам или с боди без ръкав и отгоре едно памучно панталонче и блузка с къс ръкав, или боди с дълъг ръкав и панталонче (зависи от температурата, но като цяло все още е доста топло без отопление - между 23 и 27 градуса става, а за навън - боди с къс ръкав (или с дълъг - пак зависи как е навън времето) и отгоре един суичър с качулка, а отдолу - гащеризонче - пак дебелината зависи от температурата навън, но като цяло и на мен ми е голям хикс как да го облека, че в повечето случаи ми се изпотява и явно и така сме настинали, а хем не го обличам кой знае колко Rolling Eyes

# 7
скарлет, мисля че Дея би могла да ти помогне по този въпрос, защото знам че и Дея-Мария отказваше по едно време АМ.Дано скоро се включи Peace
Сминсчо, не знам точно колко дена ще съм във Варна, предполагам че 3-4.
мамо меца, аз слагам обувчици, защото не ползвам терлици.Обличам го с дънки, джинси и др. панталони и за да му е топло на краката и да е завършен външният му вид го обувам с обувки.Тези, които ползвам сега са за парлама, маратонки, нямат дори номер на подметката, но тези, които съм харесала за есента са 18-ти номер, кожата е тип набук, вътре подплатени, но не чак като за зимата с много пух.
А относно обличането, в нас е с боди с къс ръкав и ританки, а навън със същото боди, отгоре тънка блузка с дълъг ръкав и панталон.Вземам му в чантата и якенце/жилетка, ако се наложи да му облека.

# 8
Филипка, все щях да ти пиша и забравям - като гледах снимките на Преско - хубавец си е той голям:) обаче май е в групата на Алекс и Хрис по килограмите Joy hahaha

# 9
Лелее, и мамите на априлците болни! Пазете се мами, че кой ще гледа бебоцитееее!!!  Praynig
Танче, аз на три пъти съм била болна до сега - от тези за гърло, които се смучат съм взимала и са безопасни за бебето. А за температура съм пила парасетамол. Като си кърмя непрекъсното. Нали казват, че и за бебо си е добре да си го кърмиш - приема антителата и се справя с болестта.
Съгласна съм с мама Меца за обувките. За обличането също ни е голям проблем. Сега в къщи и 20 градуса. Облечени сме с боди с къс ръкав, ританки с блузка - тънки и от горе едно хавлиенко сако /както му казва тате/, а, и чорапки. На вън обаче е друга работа. Покрай почивните дни, нали беше много променливо времето, ние бяхме на вилата. Сутрин -  слагахме космонав, към 10-11 часа - ватиран анцунг, след обяд - по тънки панталонче и блузи. Абе шаш и паника - само се преобличахме.
Аз съм от провинцията - Благоевград и не мога да кажа за магазините в София. При нас е пълен ад - като влезеш в магазин като попиташ за тази възраст и ти покажат един или айде най-много 2-3 варианта. Е как да вземеш - нито цвета, нито модела ми харесват... И обикалям като луда по всички магазини да направя маркетинг и на края пак вземе нещо което не ми харесва, но ни е необходимо  Sick
Скарлет не съм имала такъв проблем и не мога да ти дам никакъв съвет. Може би да пуснеш отделна тема в хранене с АМ.

# 10
Да бе, едричък е, а сега с това изкуствено мляко ooooh!, няма да ти казвам че за една седмица е качил съвсем ConfusedМай ще трябва да питам ексчето как стоеше въпроса със ограниченията, че едно е да качва стремглаво на кърма, съвсем друго на АМ Thinking

# 11
Да бе, едричък е, а сега с това изкуствено мляко ooooh!, няма да ти казвам че за една седмица е качил съвсем ConfusedМай ще трябва да питам ексчето как стоеше въпроса със ограниченията, че едно е да качва стремглаво на кърма, съвсем друго на АМ Thinking

ох, верно, да ексчето ще ти даде съвет Peace

# 12
В нас е много студено. Дойде ли този период, когато времето се разваля, а парно все още няма и в къщи става ледено. Затова обличам Яна с боди с дълъг ръкав, с дебело панталонче и с блуза с дълъг ръкав. А сега като е и болна й слагам елече и терлици (баба й е доволна, че все пак влезнаха в употреба Wink). Тя много мрази да е навлечена, то и аз де. Докато я обличам пищи, нерви се, ама няма начин.

мамо мецо, дрешки на Жорал съм виждала в едно магазинче на "Славейков", в безистена на "Бонжур". А хубави бодита има в магазин "Беборан" на Пиротска.

Яна започна да кашля, а днес и повърна страшно много. Следобед пак ще сме на лекар. Купих й Нурофен за бебета, много е хубав на вкус, обаче само като доближа спринцовката до устата й и се започва диво пищене. Е вече не знам какво да правя Rolling Eyes

Татянче, и аз като Филипа ще те посъветвам Осцилококцинум да вземеш Peace

Сминсчо, опитахте ли с Виброцил? Или пък питай за Коларгол - те са специални капки, правят се в аптеките. Но все пак питай и педито Hug

енвиа, ние все още нямаме този проблем, но аз съм купила Дентинокс - гел, които се маже по венците между яденето. Не знам дали ще се наложи да го ползвам, но да си го имам, за всеки случай Wink

Чудя се да изведа ли Яна малко на слънце да се разходим (при условие, че има малко Т)?

Бързо оздравяване на майчетата и бебчетата Hug

# 13

Сминсчо, опитахте ли с Виброцил? Или пък питай за Коларгол - те са специални капки, правят се в аптеките. Но все пак питай и педито Hug

Почнахме с физиологичен разтвор, после майка взе точно Коларгол, ама не помагат, само цапат... ooooh!

# 14
Здравейте дами:)
Честито на празнуващите , и на болничките да оздравяват бързо Hug

Избора на дрехи и при мен е проблем, винаги нашето дете е най-леко облечено в квартала. Тези дни е с комплектчета тип анцунг, ватирани отвътре и с боди с дълъг ръкав под тях, чорапки и буйки тип маратонки вместо терлички.
Ани в нашия квартал Дианабад, има едно магазинче с изкючително и само БГ дрешки - Жорал, Славейн(к)а, Калинка и разни други известни и не. Ако ти се разхожда насам, обади се, ще ти го покажа.

За пушенето - в къщи се пуши на терасата. Никой не се е и опитал да запали някъде из апартамента. Досега не сме ходили на заведение на закрито, а на открито следя дали дима не отива към нея или я местя или моля пушача да се съобрази.

Ох, като ви слушам само какви ангелчета отглеждате и леко завиждам. Симона е истински диктатор. Заспива само на цица, през деня ме ползва за носачка, през нощта за залъгалка. Лошото е, че не мога да направя и нищо по въпроса, защото тя не мрънка, а се дере.

Енвия, аз мажа с Дентинокса но мнгоо бързо му минава действието Sad

Общи условия

Активация на акаунт