Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 273 616
  • 2 638
  •   1
Отговори
# 660
Цитат
Да похваля мъжа ми, че осигури система за поливане на цветята по време на месец и половина отсъствие и няма загинали.

Би ли споделила каква е тази супер система, издържаща толкова дълго време, при това в големите жеги, които бяха?

# 661
  • München, Deutschland
Не съм Еделвайс 😃, но понеже вече и аз съм с такава поливна система, а според камерата растенията ми са в добро състояние - може да е всякаква, но аз ползвам на Гардена, подарък ми беше за р.д. тази година. Идната седмица ще мога да кажа и на място как е, но изглежда видимо добре.

Има и китайски варианти на около половин цена, самата система позволява всякакви конфигурации - за повече или по-малко растения, с контролиране по тел или предварителна настройка, може да се добавят маркуч и дюзи според нуждите, всякакви подобрения има, и аз още нз всички...

Захранвам я от голям съд - декоративен бидон, който напълних с вода преди заминаването.

# 662
Нашата май е от китайските. Цветята бяха подредени в банята, до голям прозорец с матово стъкло, оставен отворен вертикално. Самата система черпеше вода от казанчето на тоалетната (която се намира в същата баня). Вързана е към домашния wi-fi и се командва през телефон с интернет. Поливах през ден за по 5-10 мин. Нямахме камера, която да вържем. Забавно беше. Отлично решение за дълги отсъствия. Миналата година идваше човек и цветята бяха в по-лошо състояние.
Допълвам си поста със снимка на въпросното нещо. До него има подложка за чаша за добиване на представа за големината.
Скрит текст:
Включва се в ток. Слагат му се 2 гумени тръбички към водоизточника (напр. бидон) и 2 към цветята (моят е на 2 кръга), на които се монтират едни накрайници, по които става напояването.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:53 от Анонимен

# 663
# 664
Благодаря. Очаквах да видя системата, а то  wi-fi . Laughing

# 665
Благодаря. Очаквах да видя системата, а то  wi-fi . Laughing
"Системата" е разпадната вече. Цветята са си по местата в стаите и терасите, тоалетното казанче изпълнява основната си функция Simple Smile. Показвам помпата (защото това е просто помпа, която се командва през телефон), а останалото са тънки гумени маркучи, които се сушат на балкона, за да бъдат прибрани. Може би не е съвсем по темата за декорациите, макар че растенията вкъщи са ми най-голямата декорация. Обаче изпитвам облекчение, че си реших много основен проблем. Отсъстваме дълго и зиме и лете, та все ги мислех тези цветя и се чудех кого да ангажирам. За седмица-две се намира някой, но за месец-два си е ангажимент, особено в жегата като трябва да се полива едва ли не всеки ден. То не бяха идеи за самополивни саксии, то не бяха едни глинени накрайници, които се забиват в саксията, а на другия край се слага едно пълно шише с вода - всякакви схеми и щуротии.

# 666
Това трябва да го опишеш в цветарската тема, много ще ти се зарадват. https://www.bg-mamma.com/?topic=1364538.90
 Много хора се чудеха какво да измислят. Много добре ми звучи като решение и водата никога не свършва. Но има едно условие - да имаш прозорец в банята за светлина, а повечето апартаменти са без такъв.

ПС А може ли някакъв линк към такава система за поливане?

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 15:45 от Diorela

# 667
Ето линк: https://www.amazon.de/dp/B091SRGMFC/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_6Z2P5 … ng=UTF8&psc=1

А това са ми декоративните тикви на село за есенните декорации Simple Smile

Като съм тръгнала, да похваля и лимониума:

Много сухи букети направих и като гледам още много ще има Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 12:35 от Анонимен

# 668
Светлинна украса Smiley

# 669
Ефи, много е приятна! С какво е вътре, че не се вижда?

# 670
Еделвайс, би ли споделила как се грижиш за лимониума? От семена ли е отгледан. Иска ли се да пробвам, но вероятно ще трябва в саксия да го гледам, дали ще се получи?

# 671
Истината е, че никак ... От семена е, насипани в сандъче и поливани, а след два месеца донесен рязсад в градината на необитаема къща, в която не ходим често. Хванал се е без да се полагат грижи, издържал на големите жеги - само го бера и му се радвам. За саксия нямам опит, но се чудя и аз за догодина дали да не пробвам в някое голямо сандъче, да ми е по-наблизо и да го обирам често и навреме Simple Smile
Ето ги декорациите "в действие": сухият лимониум, новият, който се суши и тиквите. Малко е претрупано, но като се изсуши новият лимониум ще остане само снопчето лавандула и то докато не започнем да палим камината.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 10:57 от Анонимен

# 672
  • София
Записвам се и аз тук. Вече имам есенна декорация, но е хубаво човек да черпи нови идеи

# 673
Записвам се и аз тук. Вече имам есенна декорация, но е хубаво човек да черпи нови идеи
Хубаво е също и да показва, че да има другите от къде да черпят Simple Smile

# 674
Еделвайс, страхотен  лимониум!
Аз търсих да се купя изсушен, но не намерих. И разсад направих в сандъче, но цвят не видях. Само листа.🙄

Общи условия

Активация на акаунт