Нашите тайни за красота :)

• 38 335
  • 333
  •   2
Отговори
# 225
Моята тайна е, че въобще не си пипам веждите. Тук- там някое косъмче.
Обожавам серуми с пипета тип Ординари, Ревокс и подобни. Всяка вечер след почистване мажа с някакъв - хуалуронова к, колаген, витамин С, пептиди...
Има ли резултат? Аз все още само ги разглеждам ( конкретно за Ревокс и Ординари говоря).

# 226
  • София
Да, определено имам резултати. Всички ми правят комплименти че не изглежсам на годините си. Към 2-3 г ги ползвам редовно.

# 227
Бюфета ли използваш от ТО? Замислям се за него като покупка тази седмица Simple Smile

# 228
Я, че хубава тема имало тук.
Изчетох я с интерес и ще пробвам някои от триковете Simple Smile
Признавам, че ме мързи да си правя маски за лице - както домашни, така и купешки, но се замислям, дали да не си наложа да отделям време и за това.
Моите "тайни" всъщност не са никакви тайни, просто мой начин и разбиране за нещата, но ще споделя това, което ми идва наум сега от моята т.нар. рутина:
- Никога не спя с грим вечер. Понякога обаче като ми се придреме следобед си признавам, че не винаги ми се сваля грим. Установих, че след следобедния сън, ако съм била със спирала на очите, миглите ми изглеждат още по-извити от обикновено. Не знам на какво се дължи това, но факт.
- Сутрин ( имайки предвид, че съм с почистен от предната вечер грим), лицето си го мия само с вода. Години наред миех и негримирано лице с гелове. Обаче един ден, гледайки хубавата гладка кожа на мъжа си, си казах - ха сега де, той как има толкова красива кожа без да я търка с нищо, освен докато се къпе примерно. Така реших, че вероятно триейки с гелове и сапуни иначе мазната си кожа, я карам да се съпротивлява и да отделя още повече себум, и оттогава спрях да използвам измивни продукти на негримирано лице.
- Понеже винаги съм искала повече обем в косата, винаги я суша с наведена надолу глава. Затова и когато отида на фризьор винаги се налага да ме тупират и ме правят на телевизор в главата, защото там няма как да ме изсушат по този начин.
За това се сещам на първо четене. С интерес ще следя за нови хитринки.

# 229
миналата година купих около 20 серума Grinning
свършила съм само 2-3 и то с мъка, мързи ме да ги ползвам Blush
използвам само серумите с пилинг ефект и то нередовно - от ноември планирам да бъда по-последователна и да залича летните петънца

# 230
  • Euskal Herria
А нещо добро за петънцата да препоръчате?

# 231
LaCumparsita, и аз спрях да си мия лицето сутрин с измивни продукти, кожата ми е суха и осъзнах че и малкото мазно, което успява да произведе докато спя аз го измивам сутрин. Много хора не осъзнават че миенето на лицето също е ескфолиране, а това е нещо с което много хора прекаляват в днешно време. Когато го споменах в една тема направо ме изкараха мърла Grinning

# 232
Мърла, защото не си сапунисваш лицето сутрин? Брее! Значи всички мъже са мърльовци. А моята кожа пък е мазна, но по-малко се омазнява, когато не я мия с пенещи се продукти постоянно.

# 233
  • София
За петънцата - серум с витамин С. Както казах, мажа вечер и спя. Сутрин мия с измивно олио, за да отмия серумите, че са леко лепкави.

# 234
Да, имаше коментари защо поне гурлите и зъбите си не измия Grinning
Измивам го с измивен продукт след като правя "slugging", което ме навежда да спомена и тази "тайна" за красота. Правя го 2-3 пъти седмично, след хидратиращия крем вечер слагам тънък слой крем тип вазелин. На сутринта кожата е много хидратирана и мека. ВАЖНО нещо, което на много места не споменават е да не го правите след като сте ексфолирали кожата или след употребата на ретинол.

# 235
Глоси, а попиваш ли вазелина?
Аз го пробвах това, но стоеше мазно, направо лепкаво лицето от вазелина и го изтрих. Освен да съм прекалила с количеството.

# 236
Слагам много тънък слой около 1 час преди сън. Това е сегашната ми комбинация в този ред, без никакви други серуми и подобни.

# 237
  • София
Аз понякога слагам от този лосион на лицето вечер. Между другото, това ми е абсолютно универсален продукт - става за нощен крем, дневен крем, лосион за тяло, лосион за след слънце...абе всичко.

# 238
Благодаря, ще го търся това CeraVe, не съм го виждала, дано го продават тук.
Моят опит беше с някакъв немски вазелин с невен, който е като туткал направо.

# 239
слагам понякога лосион за тяло на бочко на лицето - или обикновен бебешки с лавандула или маслина или този за след слънце, но той е с мента и пощипва - кожата ми става много мека и нежна

Общи условия

Активация на акаунт