Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 39 833
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Нищо не ѝ трябва. Тя е 100 кг. Нивелира си се чудесно от крачетата. Гледайте да има поне един пръст разстояние между нея и плота.

Дадената височина в описанието с крачетата ли е и вашата под плот ли е вкарана? Колко трябва да е минималната височина на плота?

# 211
  • Велики Преслав
Минималната височина на плота трабва да е 95 см. Защото тя е малко по-висока от останалите комби уреди.

# 212
Нищо не ѝ трябва. Тя е 100 кг. Нивелира си се чудесно от крачетата. Гледайте да има поне един пръст разстояние между нея и плота.

Дадената височина в описанието с крачетата ли е и вашата под плот ли е вкарана? Колко трябва да е минималната височина на плота?
Минималната височина на уреда е 87 см. (по-надолу не може да слезе). Ако трябва да се нивелира, ще трябва още малко да се вдигне. Значи си предвидете под плота да имате поне 92 см. или както са казали преди мен , най-добре 95.
Моята е под плот, но той е монтиран на метър от пода и се намира в нещо като перално помещение. Плотът ми е дебел около 4 см, което ще рече, че свободният отвор е с височина 96 см.

# 213
  • БУРГАС
Момичета , не съм чела темите много много ,ноо..имам пералня комбинирана със сушилня АЕГ, вече втори път се разваля за две години ,предния път я държаха месец. Сега от сервиза дойдоха вкъщи и казаха ,че била за профилактика - 140,00 лв. ,а тя е в гаранция . Почиствана е редовно и поддържана и от самия сервиз признават, че модела е такъв- скапан. Какво се прави в този случай - не желая да плащам профилактика всяка година и да оставам без пералня за някакво време , имам три деца и сме дали над 2000 лв за нея...има ли подобни случаи или имате ли някакви съвети ? Благодаря!

# 214
Момичета , не съм чела темите много много ,ноо..имам пералня комбинирана със сушилня АЕГ, вече втори път се разваля за две години ,предния път я държаха месец. Сега от сервиза дойдоха вкъщи и казаха ,че била за профилактика - 140,00 лв. ,а тя е в гаранция . Почиствана е редовно и поддържана и от самия сервиз признават, че модела е такъв- скапан. Какво се прави в този случай - не желая да плащам профилактика всяка година и да оставам без пералня за някакво време , имам три деца и сме дали над 2000 лв за нея...има ли подобни случаи или имате ли някакви съвети ? Благодаря!
Ако са я държали месец по закон трябва да ти върнат парите или да ти бъде даден нов уред .
Това намерих
Скрит текст:
4 .Гаранционното обслужване. Имайте предвид, че ако 30-тия ден е неприсъствен, то той изтича на първия присъствен ден, т.е.  ако 30-тия ден е неделя, то понеделник (31-вия) ще бъде последния ден. В тези 30 дни, търговецът трябва да замени стоката с нова или да я ремонтира, като я приведе в състоянието, в което сте я закупили. Ако нито едно от двете е невъзможно, то имате право да получите обратно парите си или намаляване на цената. Ако стоката е ремонтирана, то това трябва да бъде придружено от документ, който описва вида ремонт, тъй като може да се появи повторно дефект и това е доказателство какъв е бил проблемът.

В случаите, когато търговецът откаже гаранционно обслужване, най-добре е незабавно да се обадите в Комисията за защита на потребителите и да се консултирате с тях. Те ще ви насочат  какво да направите и какво да посочите в жалбата си, защото ситуациите са различни и всеки детайл е от значение за разрешаване на случая. Моят опит показва, че по телефона са доста любезни и се опитват да вършат работата си. В ситуации, в които смятате, че сте ощетени от търговеца, съдебния иск също е сполучлив вариант, но това е друга по-сложна тема.
Но е важно да се знае дали уреда е бил в сервиз месец .

# 215
  • БУРГАС
Месец е грубо казано , не престоя един месец, просто така се изразих , но със сигурност минаха повече от 20 и няколко дни. Въпроса ми по скоро е как се процедира ,като един вид от сервиза ми казаха платете си профилактиката ..има ли други подобни случаи ?

# 216
  • Велики Преслав
Няма такова нещо, докато е гаранционна. Обадете сена защите на потребител и ще ви помогнат.

# 217
Първите 2 повреди същите ли бяха?. И за тях взеха ли ви пари?. Колко е гаранцията на това комби? Това комбинираната пералня със сушилня с термопомпа ли е? Реално имате право да се оплачете в КЗП.

# 218
Звъннете директно в АЕГ. Телефонът е безплатен, а опраторите компетентни. После решете какво да правите.
Кой модел е пералнята и в кой сервиз е била?

# 219
A за повреда ли става дума или за някакво почистване? Защото профилактика не ми звучи като ремонт, поне по идея са различни неща.

# 220
  • БУРГАС
Първия път беше изцяло задръстена отвътре и филтрите запушени и в резултат смениха термопомпата. Предполагам ,че сега е подобно ,защото сушилнята пак отказва да суши, дори не се включва ,а реално от сервиза ми казват - трябва профилактика за 140, 00, ми такъв бил модела - запушвала се и тн. Модела е АEG L9WBC61B.Дори не ги вълнува какъв точно е проблема - трябва профилактика и точка .С колцентъра на АЕГ говорихме , но още нищо не са ми отговорили, иначе гаранцията е общо пет години и остава повече от половината от нея. Реално от сервиза ми обясняват, че такъв бил въпросния модел и едва ли не нищо не може да се направи, но на мен ми звучи нелепо. Защото не може да изтърсиш толкова пари за пералня и да оставаш без нея по веднъж в годината ,през зимата и отделно, тя тежи ужасно много , пренасяне, разнасяне..Подозирам ,че просто ние сме попаднали на много лош екземпляр и затова се чудих дали има и други такива. Сервиза е оторизирания в Бургас.

# 221
Аз имам такава пералня от три години и за сега не съм правила обслужване. Хич не ми харесва идеята и написаното от теб ме притеснява.Дано не се случва.

# 222
  • Велики Преслав
Черна станция. Не се притеснявай, супер си е машинката, ама майсторите са смотани.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 06:18 от Vasil Vasilev 676271

# 223
Natali_26, как така се задръства. Ти нали чистиш и двата въздушни филтъра след сушене (големия и лентичката)? Пускаш ли от време на време почистващата  програма "CLE"?
Защо пък да са сменяли  термопомпата? Да не е изпуснала газ системата?
Аз имам същата и трета година подкарва. Тия майстори нещо ме съмняват...

# 224
  • БУРГАС
Да ,имаше и нещо с газ системата. Не съм много наясно какво точно й беше, но знам ,че смениха термопомпата и коментираха, че е задръстена . Както и днес ,ама то и аз я видях- отвътре беше потресаваща, цялата в кал и прашоляци натрупани . Тези филтри ,двата ,ги чистя абсолютно всеки път и то много старателно ,пускам CLE, самите майстори казаха ,че това ,което се е запушило ,няма как да бъде почистено от мен. Имам три деца и треперех на тази пералня ☺️, когато работи ,работи перфектно, но..явно проблема е в нашата машина, отделно майсторите явно много държат да си пробутат профилактиката.Просто си ми казаха, ми на ,такъв е модела, примири се, но очевидно само моята е така .

Общи условия

Активация на акаунт