Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 37 956
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Велики Преслав
И аз се учудих. Техномаркет отдавна нямат Candy. 
    А иначе докато суши прането не се вмирисва лошо нали?
     WHIRLPOOL и Hotpoint Ariston  много лошо миришат първите месеци.

# 121
Защо на Техномаркет ? Не е ли купена от Технополис .

Да, да, Технополис, моя грешка.

И аз се учудих. Техномаркет отдавна нямат Candy. 
    А иначе докато суши прането не се вмирисва лошо нали?
     WHIRLPOOL и Hotpoint Ariston  много лошо миришат първите месеци.

Не миришат на лошо, даже много приятно, на чистичко

# 122
Здравейте !
Може ли мнение за тази пералня със сушилня ?
https://www.technomarket.bg/sushilnq/hotpoint-rdd-1175238-kd-vj-eu-09183687

# 123
  • Велики Преслав
Изключителен, боклук ако не искате ядове, не си купувайте Hotpoint Ariston. Сушилнята им е пълен боклук. Вмирисва прането на препечена гума.

Да не говорим колко лесно разбиват лагери.

# 124
Здравейте !
Може ли мнение за тази пералня със сушилня ?
https://www.technomarket.bg/sushilnq/hotpoint-rdd-1175238-kd-vj-eu-09183687
За  близка сума, по-добре това :
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l7wbg47w
С по_малък капацитет е, но е по-добра.

# 125
Цитат на: Vasil Vasilev 676271 link=topic6=1292298.msg42232291#msg42232291 date=1612028228
Изключителен, боклук ако не искате ядове, не си купувайте Hotpoint Ariston. Сушилнята им е пълен боклук. Вмирисва прането на препечена гума.

Да не говорим колко лесно разбиват лагери.
Благодаря !
Може ли да ми препоръчате комбинирана  до макс 1000лв?
От 8години съм с пералня Hotpoint и от 5 със сушилня Indesit.Поради ремонт и разместване се налага да взема комбинирана.
Миналия уикенд обиколих няколко магазина и се оказа пълен провал.И в трите магазина ми казаха различни неща .

# 126
  • Велики Преслав
Напълно подкрепям Petiaivanov.
  Aeg-eто може да е по-малка като капацитет, на по нищо не се сравняват със Аристон.
  Предимства на АЕГ.
  1 за комби уреди използват подсилени семеринги. При Аплристон слагат обикновенни и като се опече от сушилнята, се напуква пропуща вода на лагерите, те ръждясват и ке разбиват.
  2 по-добре измислени програми.
  3 по-точен  сензор за сушене. Когато пусна Аристона на сухо тя суши 3 часа въпреки всичко.
 4 по-тежка, Аристона вибрира докато центрофужи.
  Като цяло по-добре АЕГ

# 127
Сега се сещам, че някоя потребителка беше купила въпросния Аристон (или сходен модел), но пак за 11 кг. и не беше доволна. Мисля, че в предишната тема се говореше за това, но не помня коя беше потребителката.

# 128
  • Велики Преслав
Ами как да е доволна, аз имам Хотпоин Аристон Аквалтис 8 пере 6 суши. Отврат.
  Само пере хубаво.
  Имам и само хералня Аристон преди да се здружат с  Хотпоинт.
  Беше от първите в бг с инверторен мотор. Модела е АМД 169 купувана 2003 година.  Още работи без проблем. Само лагера ще почна да се разбива, но има време.

# 129
След доста четене тук ,установих ,че сте много по - полезни от консултатите в магазините.
Ще се насоча към АЕГ .

# 130
  • Велики Преслав
Правилно. На там се насочи. В краен случай може Горение.

# 131
И аз имах hotpoint-ariston aqualtis 9/7 кг 2016 модел, около 1 година за която се развали 3 пъти. Дребни тъпи ремонти, но все пак.
Переше прилично, ноооо сушенето беше бедствие. Миришеше на гума и машинно масло, дрехите изпекани, смачкани и 2 размера по-малки. На какви ли не програми и комбинации, така и не се разбрахме.
Единствения и плюс беше дизайна нищо друго.

# 132
...
Цитат
Няма отделно място и трябва да сложа комбинирана пералня със сушилня в кухнята.
...

Привет,
имам същия казус: изборът на комбиниран уред и то за вграждане не е голям.
-> AEG L8WBE68SI, 1400лв., 8/4кг.
-> BOSCH WKD28542EU, 2350, 7/4кг.
-> WHIRLPOOL WDWG961484 EU, 920лв., 9/6кг.
-> Whirlpool BI WDWG 751482 EU, 820лв., 7/5кг.
-> NEFF V6540X2EU, 2450лв., 7/4кг.
-> BEKO HITV 8733 B0, 800лв., 8/5кг.
-> CANDY CBWD 8514 D-S A, 800лв., 8/5кг.

Предпочитам качество пред цена, с оглед на ограниченията на комбо уредите и проблемите със сушенето.
Сравнение на три от тях: https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/fn:sravnenie-na-produkti … 82-eu-p599089560/

Моля, ако някой от тук използва някой от горните компромисни комбота, да сподели от какво е доволен и от какво не. Бих взел АEG, но гаранцията от 6г., и 6кг. на сушене на хартия са предимство. Неф и Бош са вече доста скъпи (сравнително).

# 133
Whirlpool , ВЕКО  - не стават. Те са си зле откъм използвани компоненти, конструкция, ремонтопригодност и т.н.  дори във вариант некомбинирани.

# 134
Днес ни монтираха горепосоченото АЕГ от Техномикс и веднага изпробвах n на брой програми. За пръв път имам сушилня и много се чудя на каква степен да суша, както и какви обороти на центрофугата да ползвам 🤔 какво бихте ме посъветвали?

Общи условия

Активация на акаунт