Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 37 968
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Велики Преслав
Ако го зъдържиш много го изключваш.

# 151
Да, но нещо не ми се получава (изплакването). Не натискам както трябва вероятно 🤔
Ами прочетете я тази книжка. Там си пише какво да натиснете и какво ще се появи на екрана и колко пъти
Бутоните са сензорни и внимавайте с натискането. Докосване му е цаката.

# 152
100 пъти я четох 😀 както и да е, благодаря ще опитам по-леко натискане.

# 153
Ако ми позволите още един въпрос на ползвателите на АЕГ L9WBC61B.
Ако съм разбрал правилно оптималната му употреба е да се пуснат 9кг за пране, да се извадят една трета и да се прострат някъде и да суши останалото или?

Какви са проблемите ако се слагат само 6 за пране изначално колкото е капацитета за сушене?

# 154
  • Велики Преслав
Никакъв не е, автоматичните програми са устроени точно така. Слагаш 6 кг пране.

# 155
.

Аха някой ми развиваше теории как ако пералнята не се изпълни не се изпирало добре и също се разваляла понеже дрехите подскачат в барабана или нещо подобно

# 156
  • на Мелмак
Тъкмо като подскачат се изпират по-добре Wink

# 157
  • Велики Преслав
Защо пък да подскача, би ли казал/ла. Досега аз подскачаща пералня нямам.

# 158
Подскача ако не е нивелирана. Пералня може да се пуска и на 90 градуса без пране например.
В тази връзка колко често правите подобна дезинфекция? Иии все още не успявам да настроя допълнителното изплакване, уфф.

# 159
  • Велики Преслав
Аз го правя на 2 месеца. Ама на 60. На 90 в края на годината.

# 160
  • на Мелмак
Василев, чети! Никъде не пише /а за подскачаща машина.

# 161
Подскача ако не е нивелирана. Пералня може да се пуска и на 90 градуса без пране например.
В тази връзка колко често правите подобна дезинфекция? Иии все още не успявам да настроя допълнителното изплакване, уфф.
Аз я правя на около месец .

# 162
.

Аха някой ми развиваше теории как ако пералнята не се изпълни не се изпирало добре и също се разваляла понеже дрехите подскачат в барабана или нещо подобно
Проблемът не е никаквъв. Можеш да сложиш една фланелка, а можеш и 10 кг пране. Машината е пълна със сензори и сама си "преценява" как да пере според количеството пране.
Аз например не я пълня повече от 2/3 от обема на барабана, за да може дрехите да не са натъпкани и да се плакнат по-добре. Когато пера тъмни дрехи, слагам всичко на 40 градуса - синтетика (разни найлонки, лесно съхнещи) и памук. Изпират се, изваждам ги и връщам само памучните да се сушат. Найлонките за 15 мин са изсъхнали на закачалки.

amini, застани срещу дисплея, сложи си показалните на двете ръце върху тези два бутона и не натискай, а просто ги задръж там. Надявам се, че си наясно, че това се прави при включена пералня, без да пере.

# 163
Ако съм разбрал правилно оптималната му употреба е да се пуснат 9кг за пране, да се извадят една трета и да се прострат някъде и да суши останалото или?

Какви са проблемите ако се слагат само 6 за пране изначално колкото е капацитета за сушене?

Няма оптимално, всичко под 9 кила е оптимално, а пералнята се настройва сама. Аз никога не съм слагала 9 кила - хем нямам толкова пране, хем няма и да се търкаля хубаво в барабана, даже и да го натъпча. И понеже слагам все по-малко от 6 кила, после си суша всичко изпрано.

# 164

Няма оптимално, всичко под 9 кила е оптимално, а пералнята се настройва сама. Аз никога не съм слагала 9 кила - хем нямам толкова пране, хем няма и да се търкаля хубаво в барабана, даже и да го натъпча. И понеже слагам все по-малко от 6 кила, после си суша всичко изпрано.

Разбрах това ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт