Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 38 002
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Благодарение на мненията и коментарите във форума се спряхме на по-скъпата комбинирана АЕГ с термопомпа, взехме я за 1850 от outlet-а на голяма верига за техника заради лек козметичен дефект отстрани.

Вече около 3 месеца я ползваме и сме напълно удовлетворени, заслужава си инвестицията от всякъде.

Ще споделя няколко впечатления от първа ръка.

Пералнята е изключително тиха и стабилна, тежи си на мястото и вибрациите са минимални. Пере не по-зле от предишното LG, от което бяхме пре-доволни, но за разлика от него, AEG-то не се опитва да "ходи" (и двете нивелирани добре, но AEG 100кг, LG 60).

В режим сушене нещата се променят осезаемо и все едно е изцяло друг уред.
Шумът е като от турбина за вентилация в някой цех - не е чак болезнено, но е с високо налягане и монотонно и определено не искаш да си точно до нея. Обаче няма дрънчене на ламарина и резонанси, като в един клип от друг потребител... там явно е имало техническа неизправност. През една стена и две затворени врати се чува леко, като жужене. С една или две отворени врати комфортът спада и който заспива трудно ще има проблем. Пускаме я през нощта и на сутринта всичко е готово.

Също, при сушене влагата в помещението осезаемо се покачва, както и температурата. Трябва или да е проветриво, или да има вентилатор пуснат да издърпва въздуха. Миризмата на перилен препарат е особено тежка и избягвам да ползвам банята докато суши. За сметка на това, в края на цикъла дрехите миришат на чисто и свежо, вместо на препарат. Дрехите излизат готови за прибиране, много рядко има нещо по-плътно, което има нужда да доизсъхне. Не са като изгладени, но и намачкани не са. Могат веднага да се носят. 

Едно важно уточнение, дрехи за 30-40 градуса - без сушене.
При цикъл на пране 30-40 градуса и добавено автоматично изсушаване, сушилнята развива до 54 градуса и някоя дреха може да се свие. За сравнение, сушилня с нагревател развива над 80 градуса, което води до ред негативи и компромиси.

И последно, не знам как пускат толкова много мъхчета и власинки дрехите и остава здрава тъкан за носене. Направо съм изумен. Да са живи и здрави двата филтъра, много рядко има по-малко от шепа сбити влакна за изхвърляне.

Като обобщение - нуждата от два отделни уреда за пране и сушене вече ми се струва като отживелица. Достигнахме времето всичко да може да се върши качествено от една машина и да пестим място без да се прави компромис.

Може ли да споделите кой модел точно е? Благодаря

# 556
Този:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-w … -dryer/l9wbc61b2/

Скрит текст:
Моля, слагайте "дългите чаршафи" в скрит текст или просто се обърнете към даден потребител с името му и не цитирайте.
Четете и предните няколко страници поне. Ако бяхте го напривили, щяхте да разберете за кой модел иде реч и кои са сходните му (справка:предната страница)  [/spoiloer]

# 557
  • Пловдив
Здравейте,може ли мнения за пералня със сушилня Електролукс или LG от новите модели или казано с цена над 1000лв?!
В момента имам два отделни уреда,но обмислям за комбиниран,макар че всеки казва,че ако едното се развали не можеш да ползваш другото.Та,дайте мнения за хубав уред

# 558
  • Велики Преслав
В горното си мнение Petiaivanov e показала най-удачния вариант, а според мен даже и единствения ако искате хубаво комби.

# 559
Здравейте,може ли мнения за пералня със сушилня Електролукс или LG от новите модели или казано с цена над 1000лв?!
В момента имам два отделни уреда,но обмислям за комбиниран,макар че всеки казва,че ако едното се развали не можеш да ползваш другото.Та,дайте мнения за хубав уред
Много мнения има в тази и предишните 2 теми. Прочети ги.
Все пак мисля, че не си си изяснила какво искаш, предвид това, което пишеш и в темата за перални.

# 560
Изчетох цялата тема и това, което разбрах е, че няма много варианти за вградено комби. Някой може ли да сподели отзиви за такава машина (може би съм пропуснала, но видях само препоръки за АЕГ свободно стоящи)?
Сушилня предпочитам да не ползвам, освен в лошо време като резервен вариант. Чудя се вече дали да не се откажа от сушилня.

# 561
Моят уред е от свободностоящите, но сушилнята почти не я ползвам, особено като разбрах, че се изисква профилактика на мъховете след n на брой години.

# 562
Привет,
Предстои ни покупка на комбиниран уред,  в квартирата сме с LG, от което сме безкрайно доволни, но май е спряно от производтсво.

Загледахме LG F4DV710S2E, но не намирам дали я има любимата ми опция - CD (continuous delivery) - дали някой има информация? Всякакви мнения за посочения уред биха ми били от полза Simple Smile 

# 563
Привет,
Предстои ни покупка на комбиниран уред,  в квартирата сме с LG, от което сме безкрайно доволни, но май е спряно от производтсво.

Загледахме LG F4DV710S2E, но не намирам дали я има любимата ми опция - CD (continuous delivery) - дали някой има информация? Всякакви мнения за посочения уред биха ми били от полза Simple Smile 
Изтеглете ѝ книжката и вижте всички опции.

# 564
Най-големият недостатък на комби уреда е, че при повреда на единия оставаш и без другия. Може да се случва и рядко, но си е голям проблем. Но в моя случай съм принудена да го преглътна. И всички, които нямат мястото за два отделни уреди.
АЕГ комби е доста шумен уред. Пак го потвърждявам от ползване за кратко на два отделни уреда пак АЕГ.

# 565
Здравейте,
Май се отказахме от Тошибата, за която исках мнение на скоро.
Бюджет 1500 лв, приятели ми склони до 1800 лв.
Изисквания: да има термопомпа, да има допълнително контейнерче за власинки. Да пере и сол и възможно най-близки килограми.
Не го разбирам това са пере 8 кг, а да суши 4 кг (примерно)
Ще помоля за конкретни марка и модел Simple Smile Simple Smile

# 566
Здравейте,
Май се отказахме от Тошибата, за която исках мнение на скоро.
Бюджет 1500 лв, приятели ми склони до 1800 лв.
Изисквания: да има термопомпа, да има допълнително контейнерче за власинки. Да пере и сол и възможно най-близки килограми.
Не го разбирам това са пере 8 кг, а да суши 4 кг (примерно)
Ще помоля за конкретни марка и модел Simple Smile Simple Smile
Това, дето го изисквате, струва повече и са само няколко модела от две марки..
Върни се и чети темата.

# 567
Да пере 8, а да суши 4 означава, че ако заредиш 8 кг. сухо пране, трябва да извадиш толкова мокро, че да останат 4 кг. в барабана за сушене.

# 568
Аз пък не разбирам кой изобщо тъпче пералнята винаги на максималният и капацитет?
Ако така си ползвате уредите, ще знаете защо не издържат много Grinning
И преди, като нямах сушилня, никога не съм запълвала пералнята до горе.
А логиката е, че като се суши нещо, трябва да може да циркулира горещ въздух между дрехите, няма как иначе да се изсушат.Демек- барабанът трябва да е на половина празен.
На моят уред(който е комбиниран) си има една червена стрелкичка до къде трябва да се напълни за сушене.Пълня с мръсни дрехи до там и всичко е точно.Не виждам никакъв проблем.

# 569
Аз си пълня пералнята, тя има индикатор за свръхпране, досега само веднъж е светвал.
Почти всеки ден пера и все има още и още...

Общи условия

Активация на акаунт