Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 23 232
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Teo и ти си напълно права. 
Много ми е скучно признавам .
Сварих на пара карфиол и ми остана.
Тъкмо си мислих за това дали мога да направя паниран карфиол в такъв уред
https://www.mediamarkt.de/de/product/_delonghi-idealfry-fh2133-2 … &gclsrc=aw.ds
сори за линка , не е реклама, но не мога да го обясня добре.
Та някой да е опитвал ? Дали става?  Да не си правя излишни експерименти с храна.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 21:41 от bella_ciao

# 151
Reina, синът ми е високофункционален аутист и съм почти сигурна, че състоянието се отключи след ваксина. Както и още десетки родители с които общувам. За някой може да са конспиративни теории, за мен–не са. И въпреки това не съм антиваксър, децата ми са продължили с всички имунизации. Почти съм решила да си сложа и тази. Колкото до децата, те вече са пълнолетни и ще трябва да си решат сами.
Не, аз просто исках да обясня кое камъче подхлъзна каруцата..То не е конспиративна теория това за ММР ваксината. Тръгва от Andrew Wakefield.
За аутизъма поне от това което прочитам из групите има нови изследвания, евентуални причини липси в организма още от утробата, нещо с нервотрансмитърите. Но не съм наясно.
Не е и тайна, че ваксините могат да отключат автоимунно заболяване заради механизма си на действие. Моето автоимунно, заложено в мен наследствено се отключи няколко седмици след ваксина. Може и вече да го е имало, но нямах до този момент оплаквания. Обаче полза-риск се гледа, избира се по-малкото зло в медицината.

# 152
  • Germany
The Game, аз също имам познато семейство, което твърди същото за точно тази ваксина. Въпреки, че съм виждала детето от бебе всекидневно (бяха ни съседи, когато живеехме в България), не мога да преценя точно тогава ли е започнала промяната в поведението му ( ваксинирахме децата си по едно и също време), но майката е убедена, че това е променило коренно детето и.

# 153
  • Германия
Пепеляшка, на 13 месеца поставихме тройната ваксина за морбили, паротит, рубиола.Това са си само мои наблюдения върху развитието на детето, мои си размисли и изчетена литература през годините. Не твърдя, че ваксината увреди детето ми, но мисля, че тя отключи нещо заложено вече в него.
Благодаря за отговора,  същата е, която и аз подозирам за нашата одисея с Фаби.

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мили дами, ситуацията за никого не е розова, опитайте се да се придържате към добрия тон поне!
Обидите и противопоставянето не водят до нищо градивно, напротив.
Благодаря.

За MMR ваксината ли става въпрос? Нали само тя е задължителна?

Чела съм, че съотношението момчета:момичета при аутистите е 6:1, което за мен показва ясен уклон към генетична предразположеност.
Имам приятелка с Аспергер син и тя ми е казвала, че където го води на терапия, са й казали, че и мъжът й е с такива симптоматика 😳
Тя се справя по-добре с детето, отколкото с мъжа.🤣

# 155
Детето на познат лекар е получило Leberversagen след комбинирана ваксина. Искали са да му правят трансплантация. Родителите не са се месили на лекуващите лекари, но при това предложение са казали НЕ. Детето вече е голямо и още си има дроба.

И аз имам близък отключил автоимунно заболяване след ваксина. ☹

Ваксините не са безобидни. И аз не съм антиваксър. На детето ги избирахме много внимателно. Избор има, но повечето лекари не го предлагат.

Моля да запазите добрия тон в темата!

# 156
Аз имам Хашимото и проблеми с кръвната захар,мисля,че първите им прояви са били още в пубертета,но никой не ми е  обърнал внимание и не ме е изследвал...Чак когато започнаха опитите за бебе се откри,че нещо не е както трябва! Знам ли дали не са били отключени от ваксина,дали са генетични,дали са от начин на живот! А най-вероятно са съвкупност от всичко изброено! Thinking

# 157
Emi Гея мисля имаше в предвид за едни ходения на фризьори, т.е. за едни подстрижки. Т.е. тя с мен се разправя и според мен изобщо не е искала да засегне която и да е професия . Тук стана недоразумение и може да го изтриеш мисля.
На теб сигурно изобщо не ти е лесно ако си с тази професия и са ви спряли да работите.
Познавам хора със засегнат бизнес за който са се борили много и са вложили много и сегашното положение им струва страшно много разходи. Училището за езда на сина ми например. Имаха страшно много групи целоседмично и уикендите и ваканциите и изобщо. Взеха много коне за да покрият групите... сега как се издържат толкова много коне с толкова много разходи по тях толкова много време, като не могат един урок по езда да дадат.
Просто е ужас.
От друга страна в едно малко селце в което купуваме някои неща от една ферма със собствена продукция на нудели, яйца и които продават продукция на околни ферми  ... магазинчето просперира. Жената каза , че са се сбъркали от работа преди Коледа .
Нещата така се разместват и разбалансират . Или пък балансират. Не знам. Ще видим какво ще стане накрая.

Сега наистина не може нищо да се направи , освен да се изчака.

Аз си разреших загадката с карфиола. Става. Но на много малки .

# 158
Това че някой има мнение и го споделя или дори отстоява, без да обижда, не е нарушаване на тон. Всички сме изнервени от друга страна.

# 159
  • в сърцето на един мъж...
Софт, не мисля, че съм обидила фризьорите Simple Smile Да не говорим за потребител тук, че да заслужа определение лелка.
Драга госпожо Emi Daniel, далеч съм от лелка, сменяща памперси. Но благодаря, в това няма нищо срамно, дори и да го правя.

# 160
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Две познати деца си ходеха на езда до скоро. Сега незнам точно, едната е съученичка на сина и не съм я виждала. Бабата я води, а тя е мегастриктна, та я питах как и тя ми каза, че отиват, дават им коня и тя е с детето (бабата и тя можела да преподава).
Другата приятелка каза, че е Einzelunterricht, нещо като терапия с животни, детето й не чува.

Съни, да ти кажа, аз на 40г случайно установих, че не ми понася глутен, а като се замисля съм имала почти всички симптоми от дете. Основният - поднормено тегло от детска възраст, та и до днес. В първи клас бях 17кг 😐
След първата бременност се изостри и бях много зле. Никой лекар не можеше да намери причината, пращаха ме на психолог!
Никой в семейството не е така. Хашимото имам също. Те са често свързани.
Сега следя децата, но синът е пристрастен към паста.😳
Бебето отказва хляб и паста. Педьо каза да предлагам.🙄

# 161
Geia, не, не казвам нещо за теб или някой друг. 😊
Имаме сняг. Идва ми да извадя навън котките и да ги отъркалям. 😂

Скрит текст:

# 162
  • Германия
Joy Аз моята котка сега я пратих на снега, да си избие 5-те минути лудост. При нас пак вали, утре пак ме чака чистене на тротоара

# 163
При нас засега се топи, но събота и неделя се очакват температури до минус 8.

# 164
  • в сърцето на един мъж...
Ние вчера я изкарахме нашата Simple Smile Мириса го, киха му, пристъпва на пръсти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт