Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ИУ-Варна, катедра Информатика

  • 397
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте!
Предстои ми кандидастване във ВУЗ тази година. Насочила съм се към „Информатика и компютърни науки“ в ИУ-Варна.
Та, какви са вашите мнения относно образованието там - и по точно в ИТ сферата?
Често чета коментари, които са хем отрицателни, хем положителни. Би ми било полезно ако има някой, който да е в момента там (или е бил), за да ми сподели от неговата гледна точка.
Заслужва ли си и има ли добра реализация?

# 1
  • Мнения: 1 126
Работя в IT-компания и много от колегите ми от Варна са завършили там. По нищо не отстъпват на колегите от ТУ и СУ. Напротив, дори това им помага във вникване на бизнес логиката, защото правим софтуер свързан с финансови операции и други дейности изискващи икономически знания.
Аз съм завършила СУ и естествено, бих ти го препоръчала, но точно в сегашните условия на пандемия и криза не мисля, че си струва да ходиш да учиш в друг град, ако си от Варна или друг близък град. Условията и атмосферата в ИУ са много добри.

# 2
  • Мнения: 3 058
Аз съм завършила ИУ с друга специалност обаче, но моя много близка приятелка завърши ИУ катедра "Информатика". Специалността й беше МУТ (Мобилни и уеб технологии). Казвала ми е, че преподавателите са много взискателни, всичко си държат на предметите, но и самите студенти са много отдадени и с желание да учат. Амбициозни били всички от нейната група. Тя е много, много доволна от избора си. Изкара си задължителния стаж през 3ти курс и веднага и предложиха работа от мястото, където беше стажант. И в момента там си работи.
Аз съм с икономическа специалност, но същото беше и при мен - в организацията, където карах стаж, ме взеха на работа още преди да завърша.
Много съм доволна от образованието на ИУ, не отстъпва пред другите по нищо, според мен. Атмосферата е много приятна. Като се сетя за студентстките си години и се сещам за пълните зали със студенти и как всички попиваха жадно информацията.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 469
Моят син в момента е първи курс специалност ИКН. Той е завършил математическа гимназия, има пълния курс на СофтУни за С# и се беше насочил към СУ но тази пандемия ни промени плановете.
На него му е много лесно в момента, но е доволен, Сградата е новоремонтирана, красива, залите са добре оборудвани, харесва си колегите, до колкото можа да ги опознае за 2 месеца, той мислеше че ще са по-слаби като студенти, но има доста умни и читави деца.
Успех ти желая, мисля че е много добър избор!

Общи условия

Активация на акаунт