Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 663
  • 904
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък не мога да разбера, щом не ви харесва държанието му защо ходите при него? Просто не ходете. А, ако ходите въпреки това, че се държи лошо с вас, то тогава това си е напълно ваш проблем, и си понесете последствията.

# 286
До колкото разбирам той изведнъж избухва. Никой не очаква, че ще почне да вика точно на него. Simple Smile До колкото разбираме, те няма да повторят среща с него.

# 287
След 2-ве седмици съм при него за пръв път на преглед, така като чета почва да ме хваща страх да не ми се скара и на мен Grinning

# 288
Извинявай ама за какви последствия говориш ? За арогантно поведение на лекар . Повечето които са получили такова и казват че не искат повече да ходят при него
Аз пък не мога да разбера, щом не ви харесва държанието му защо ходите при него? Просто не ходете. А, ако ходите въпреки това, че се държи лошо с вас, то тогава това си е напълно ваш проблем, и си понесете последствията.

# 289
Последствията са неприятно чувство и чувство на унижение  дни наред, за такива последствия говоря.
Значи, ти доктора няма как да го промениш и да го накараш да се държи мило и любезно със всички- факт. Така че единственият начин да избегнеш последствията е да не ходиш при него.
Аз съм била негова пациентка, и никога ама никога не се е държал грубо с мен, напротив. Говорили сме си много спокойно и сме се шегували,помогнал ми е много,не бих го заменила с друг, гледа неща които друг лекар не би обърнал внимание въобще.
Но.......ако се е държал грубо с мен не бих отишла.

# 290
с мен груб не беше при ходенето ми , това беше 2017 , но беше с много голямо его , че знае всичко . Е се оказа че грешеше в моя случай . Та аз пак бих отишла но ако се държи в мен като с момичетата ще го навра в на кучето задника . Защото няма никакво право да говори на чужд човек по тоя начин . Най малко малко възпитание . Аз също може да не харесвам например някои други лекари . Ония ден една др Маркова в Токуда , ми заливаше как била учила 12 години и знаела по добре от мен и Турците при които правя инвитро , Че нямало как трансфера да се прави 5 дена след овулацията . И колкото и да се опитвах да и обесня че ембриона е на 5 дни и така се прави тя спореше и накрая просто спрях да споря и си отидох . Друга пък пак от токуда мисля беше кръстанова изобщо ми каза че тромбофилиите са пълна глупост ! И че не иска да навлива в тая тема , Викам си добре че ми го казваш на прост преглед че да знам да не идвам при теб повече. Но аз никога не съм си позволявала да говоря на тях като на последното животна на света . И той няма никакво право . Ние не сме му деца . В хора .

# 291
  • София

Напълно съгласна съм, никой не ни кара насила да ходим там. И при мен имаше такова поведение заради променена терапия от друг специалист и прецених, че не си струват нито нервите, нито цената на прегледа, за да си го причинявам. Смятам, че специално в София има много и качествени други лекари, които ще ни помогнат да имаме здрави деца, без да нанасят травма на психиката ни. Убедена съм, че доктора има уникален подход и поглед върху нещата, но не бих издържала финансово на всички добавки и изследвания, които ми назначава. Единствено биха ми липсвали съветите за витамини, които са полезни през определени месеци. Но ако бебето ви се развива нормално и не се виждат проблеми, но и все пак сте на терапия за разреждане на кръвта, мисля, че избора на друг/и доктори е голям. Успех и силно се надявам тези избухвания, грубо отношение и ужасни приказки да приключат бързо, защото никоя от нас не го заслужава. Сляпа вяра само на един доктор аз няма как да дам. Успех на всички!

# 292
Мен въпреки, че ме разрева на първия преглед с думите колко всички жени сме тъпи и не се грижим за бебетата си въпреки, че аз лично го чаках от 10 години пак отидох на 2ри преглед и пак същия рев от грубите му обидни нападки. Била съм с лабилна психика и нарочно съм леела крокодилски сълзи за да остана при него това беше коментара му пред мъжа ми. Накрая завърших с аборт в 24г.с. Дали ще ходя пак при него един Господ знае дано да има повече кадърни доктори и това е трудно за откриване.

# 293
Най-непонятни са ми коментарите  "ми що ходите, като не ви харесва" - показват, че не е прочетено и внимателно вникнато в споделените истории.
Аз лично съм била и преди неприятната случка при него - беше си егоцентричен (да не кажа надут/самовлюбен), не особено разговорлив (прави измервания и не казвам
 къде какво вижда и мери - и имам сериозна база за сравнение) и ред други неща - но знаех за тях и го очаквах - макар и това в никакъв случай да не оправдава това му поведение. С тези неща мога да живея, не съм от обидчивите.
И тук идва голямото НО - ще се потретя, че няма лекар, светило, богопомазан и т.н. който има право да говори на пациентите си, че бебетата им няма да са здрави, защото не са го послушали - особено след като вече им е казал, че всичко е наред. И към това на въпроси, вече породени от притеснение заради думите му, да отговаря "питай си лекарите там дето са ти дали аспирина/хепарина или квото там". Ние плащаме 200+ лева за да егото му да не му позволи да ни отговори на въпроси ли? Той.е.лекар. Следва да ни отговаря и да прави най-доброто за нас, пък дори и пациентът да е сбъркал (което като гледам в повечето случаи не е налице).
Това не е поведение, което ние сме очаквали, така че към този момент няма как да приложим така "ценния" съвет "ми не ходете като не ви харесва".
Това, което се изпуска тук, е че изобщо не трябва да се стига до този "съвет" - отиваш на лекар, той е безпристрастен, обективен, по възможност любезен и най-вече кооперативен - това се очаква. Аз не отивам да пия кафе че да ми крещи и да заплашва, аз отивам, защото искам да получа грижа и съвет за здравето си и това на детето.
И да, след тези случки, очевидно няма да идем пак - но не в това е проблемът и не в това е решението.

П.с. не съм фен и на премълчаването, щото по тая логика да не казваме на лекарите какво взимаме, предписано от лекар, виждащ ни на две седмици - ми нали може да е опасно това.  Но аз съм безкомпромисна в това отношение и съм направила своя избор.

# 294
Аз съм със съмнение за лечението му ...Защото хора с такова его бъркат , но на чужда гръб. И при мен стана грешка и по-горе една жена писа и други има . Случва се ...
Аз също бях от тези със сълзите (след поредният аборт) Коментарът беше към мъжът ми , че съм за психиатър . Че има жени , които имали и по-лоши проблеми -- това трябва да ме успокои може би ... Също как съм щяла да пиша по форуми ... - е заради него пиша ...
Та пиша тук само , за да знаят жените , че Сигридов не е 100% гаранция , защото някои си мислят , че това е последният им шанс . Много жени ще идат при него и той го знае , за това е толкова арогантен ... Но всеки сам ще си вземе решението рано или късно. Дано всеки има късмета да срещне неговият лекар.

# 295
Здравейте,
Бях при д-р Сигридов на първи преглед, бях се настроила неутрално, защото  изчетох доста коментари за държанието ми. Държеше се нормално, беше сдържан, очаквах да ме обвини мен или лекарите за загубата ми в 35 г.с., но нищо не каза.. Разгледа ми документите и изследванията, коментирахме как да запълня дефицитите, какви изследвания да направя (голям списък) Имам мутации MTFHR, Tafi, b-fibrinogen. за първата ми показа на телефона си в интернет какви рискове има, евентуално високия хомоцистеин.. за другите имали отношение към плацентата.. Доста неща говореше, аз не запомних всичко..
След това ме прегледа на ултразвук и каза, че имам т-матка. И едва ли не всъщност тромбофилията не е такъв проблем, а тя е проблемът, недоразвита плацента и т.н.,  както и от ФМ ми показа, че плацентата ми бил ас обем 60% . препоръчва хистероскопия.. но не била задължителна, и да забременея така. След като си тръгнах бях доста объркана.. Проверих за изследванията, голяма сума са.. Бих направила повечето, някои съм правила скоро и нямам предприет прием на добавки, така че не бих изследвала.. В Бодимед дали имат някакви пакети за такъв огромен брой изследвания?
Също коментира, че след изкаран ковид може да има проблеми, отражения, особено на антифосфолипидни антитела, и че моите са с негативни резултатите, но показателите не са на 0 (правени са педи месеци, преди изкарания ковид). Може би трябва да ги пусна отново тях.
Някоя от вас имала ли е открита т-матка? Как процедирахте?
Малко съм объркана, не можах да му се доверя, след загубата ми, дано успея да намеря лекар, на когото да се доверя.. Бях 2 месеца след загубата и при доц. Русев и д-р Ташков. Доц. Русев ми беше много симпатичен, но и на него не можах да се доверя.. Д-р Ташков най-ми вдъхна доверие..
Може би ми е нужна още една среща, за да преценя. Но какво да правя с тези изследвания.. В момента не съм подготвена за още 1000 лв, като последните месеци все някакви витамини взимам, изследвания.. Сигурно колкото повече ъгли се погледне, по-ясна е картината, и хем ми се струва доре да се направят повече, хем се чудя дали е нужно чак толкова..

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:08 от maita05

# 296
Аз имах двурога матка и правих 2 хистероскопиии .

# 297
След 2 дни съм при него. Не знам какво да очаквам. Беше ми все тая до последните коментарите тук. И толкова много загуби в късен период. Недай боже да се случва на бъдещите мами. Тъжно ми е чак.

# 298
Аз имах двурога матка и правих 2 хистероскопиии .

Какъв беше ефектът от хистероскопиите?
двурога матка различно ли е от т-матка?

# 299
С хистероскипияиа се изрязва това което не е правилно в матката , в Моя случай бяха 3 те стени на матката и срастванията причинени от аборти . При кофти матка така да го наречен има кофти приток на кръв към бебето и то не се храни добре защото съдовете са далеч .

Общи условия

Активация на акаунт