Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 557
  • 904
  •   1
Отговори
# 675
Интересно, дали има такива момичета, които не правят всички изследвания, които им изписва или не взимат всички добавки. Предполагам, че той ако разбере, би се подразнил от това. Другото, което силно ми прави впечатление, че досега приятелките ми, които са били бременни никоя не си е правила подобни изследвания. Естествено, не са били при д-р Сигридов. Въпреки че имам приятелка, която преди 4ри години ражда и се е следяла при  доктора, май в Надежда и никога не е искал от нея да си прави изследвания. А тя забременя на 40.

# 676
В последната статия "Да „излъжеш“ прееклампсията"  на д-р Сигридов, говори за някакъв "хак". Интересно ми е, някой има ли идея какъв е този хак?
https://sigridov.bg/da-izlazhesh-preeklampsiyata/

Относно изследванията.. Аз бях преди около месец на преглед, "стандартния" списък изследвания ми препоръча + фертилити тест + хистероскопия + евентуално заради прекаран ковид да следим АФА.. Доста се сдухах тогава.. това са доста средства за мен, първоначално, после прием на витамини и добавки. И въпреки, че направих част от тях, и съответно си приемам витамини и добавки за повишаване на нивата на някои витамини/елементи , не са малко средства...
Иначе няколко пъти ме попита за въпроси, отговори на всички .
Но за някои неща, като какви количества витамини аз трябваше да го попитам, а за схема на прием/като часове изобщо не стана въпрос и не се сетих и да попитам. Всичко с четене и допълнителни консултации наместих. А е редно това да ни се каже точно и ясно, защото е изключително важно..

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 23:22 от maita05

# 677
Здравейте, имах час при доктор Калчев, който отмениха и казаха, че на доктора му се налага да отсъства и ще ми се обадят допълнително..
На някого дали се е случвало(като знам, че всички сме хора), но дали някой има информация колко дълго ще отсъства?

# 678
Интересно, дали има такива момичета, които не правят всички изследвания, които им изписва или не взимат всички добавки. Предполагам, че той ако разбере, би се подразнил от това. Другото, което силно ми прави впечатление, че досега приятелките ми, които са били бременни никоя не си е правила подобни изследвания. Естествено, не са били при д-р Сигридов. Въпреки че имам приятелка, която преди 4ри години ражда и се е следяла при  доктора, май в Надежда и никога не е искал от нея да си прави изследвания. А тя забременя на 40.
В повечето случаи ще познае, че не ги пиете или ги пиете в по малки дози от предписаното, при 1вата бременоност имаше доста жени, които споделяха че не ги пият или в по малко дози, защото се съмняваха в ефективността им и не му ставаше приятно и е нормално, ако не сте съгласни с неговите терапии, за какво продължата да ходите при него? Aз като човек минал и през загуба и ужаса в Майчин дом и през една успешна бременост с него с доста добавки мога да споделя, че през бременоста се чувствах доста добре от тези добавки, ще обясня какво имам предвид. Преди срещата ми с Доки през 2016 година, боледух изключително често, през месец два, къде цистит, къде хрема с кашлища и гърло, не стигах до сериозни диагнози тип пневмония, бронхити и тн, много често ме болеше главата и чувствах напрежение и като цяло не се чувствах нито в кондиция, хем тренирах по 2 пъти седмично, бях средно 56-7 кг.  на 164 см висока ( хем се тъпчех с витамини особено зимата ).  Та мина срещата ми с него и му обясних всичко това, тогава той седна и ми обясни, че 1во мога да пия шепи с витамини, но когато те не са целенасочени към дефицитите, които имам само си натовървам черния дроб и ефекта е нищожен. От тогава насетне от 2016 година насам, аз всяка есен си правя пълни изследвания на почти всички витамини, за които знам че са ми слаби и цяла зимата ги запълвам само с конкретните добавки само насочени към тях и искам да ви каже, че за 5 години съм се разболявала не повече от 2-3 пъти и то е било само гърло, което като увелича малко добавките минава за 2-3 дни, все пак покрай градинските вируси, човек трудно може да остане изцяло независим GrinningVery Happy:D Вече съм 54-55 кг, тренирам всеки ден, но по 15-20 мин и се надявам дълго време с този модел да съм така !

# 679
Здравейте, имах час при доктор Калчев, който отмениха и казаха, че на доктора му се налага да отсъства и ще ми се обадят допълнително..
На някого дали се е случвало(като знам, че всички сме хора), но дали някой има информация колко дълго ще отсъства?

Здравей Кал, може ли да споделиш за коя дата е часа ти при Калчев?  Аз имам записан първичен час за 24 април (събота) и се надявам да не го отменят, чакам го с нетърпение! Мислех, че в петък ще ми се обадят за потвърждение. Дано доктора да не е болен и бързо да се върне на работа, знам че много жени разчитаме на него!

# 680
Интересно, дали има такива момичета, които не правят всички изследвания, които им изписва или не взимат всички добавки. Предполагам, че той ако разбере, би се подразнил от това. Другото, което силно ми прави впечатление, че досега приятелките ми, които са били бременни никоя не си е правила подобни изследвания. Естествено, не са били при д-р Сигридов. Въпреки че имам приятелка, която преди 4ри години ражда и се е следяла при  доктора, май в Надежда и никога не е искал от нея да си прави изследвания. А тя забременя на 40.
В повечето случаи ще познае, че не ги пиете или ги пиете в по малки дози от предписаното, при 1вата бременоност имаше доста жени, които споделяха че не ги пият или в по малко дози, защото се съмняваха в ефективността им и не му ставаше приятно и е нормално, ако не сте съгласни с неговите терапии, за какво продължата да ходите при него? Aз като човек минал и през загуба и ужаса в Майчин дом и през една успешна бременост с него с доста добавки мога да споделя, че през бременоста се чувствах доста добре от тези добавки, ще обясня какво имам предвид. Преди срещата ми с Доки през 2016 година, боледух изключително често, през месец два, къде цистит, къде хрема с кашлища и гърло, не стигах до сериозни диагнози тип пневмония, бронхити и тн, много често ме болеше главата и чувствах напрежение и като цяло не се чувствах нито в кондиция, хем тренирах по 2 пъти седмично, бях средно 56-7 кг.  на 164 см висока ( хем се тъпчех с витамини особено зимата ).  Та мина срещата ми с него и му обясних всичко това, тогава той седна и ми обясни, че 1во мога да пия шепи с витамини, но когато те не са целенасочени към дефицитите, които имам само си натовървам черния дроб и ефекта е нищожен. От тогава насетне от 2016 година насам, аз всяка есен си правя пълни изследвания на почти всички витамини, за които знам че са ми слаби и цяла зимата ги запълвам само с конкретните добавки само насочени към тях и искам да ви каже, че за 5 години съм се разболявала не повече от 2-3 пъти и то е било само гърло, което като увелича малко добавките минава за 2-3 дни, все пак покрай градинските вируси, човек трудно може да остане изцяло независим GrinningVery Happy:D Вече съм 54-55 кг, тренирам всеки ден, но по 15-20 мин и се надявам дълго време с този модел да съм така !
Благодаря за полезната информация. Не съм казала, че нямам доверие. Тепърва ще ми предстои да мина с него и с д-р Калчев дългия път за успешна бременност. Но наистина ми е интересно, защо други лекари не обръщат внимание на всички тези неща, нито преди бременност, нито по време. Това ме обърква и същото време ме е яд. Ако ги попиташ казват "това са излишни изследвания за много пари" . Съгласете се, че стойността им не е малка и за съжаление не всички могат да си ги позволят , и докоснат до доктора.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:22 от pink dreams

# 681
Много жени не правят всички изследвания и не пият всички добавки и по чисто финансови причини. В репродуктивните клиники е същото- изписват се лекартсва, насрочват се операции и процедури, без някой да те пита дали можеш да си го позволиш. Много хора са затънали до гуша в заеми в борбата си да имат детенце. Така, че лекарите трябва да са малко по-умерени и да не се сърдят в случай, че не изпълняваш на 100% препоръките. Аз изкарах първата си бременност при д-р Сигридов почти без добавки. Не е било като да нямам недостици. Просто тогава не пускаше толкова много изследвания. Детето ми се роди живо и здраво.

# 682
Много жени не правят всички изследвания и не пият всички добавки и по чисто финансови причини. В репродуктивните клиники е същото- изписват се лекартсва, насрочват се операции и процедури, без някой да те пита дали можеш да си го позволиш. Много хора са затънали до гуша в заеми в борбата си да имат детенце. Така, че лекарите трябва да са малко по-умерени и да не се сърдят в случай, че не изпълняваш на 100% препоръките. Аз изкарах първата си бременност при д-р Сигридов почти без добавки. Не е било като да нямам недостици. Просто тогава не пускаше толкова много изследвания. Детето ми се роди живо и здраво.
За мен лично има две гледни точки, 1-вата е следната, не мисля че доктора би казал нещо, ако се спомене финансовия фактор, сигурна съм че би измислил начин и спестил някои изследвания. Качеството ни на живот изключително много падна, храната която консумираме, мръстния въздух, огромния срес под който живеем, това са все фактори, които с течения време влият негативно на репродуктивните проблеми сред младите хора. В рода ми имаме много загуби на деца и въпреки всичко родени живи такива, както сме си говорили и с него с едно време баба ми и майка ми не са пили добавки, защото са си набавяли много ценни витамини от качествената храна, слънцето, разходките сред природата и да консумирали са многоо бяла захар Simple Smile  а не КФС-ито, мола и пълните кафенета и тн сега......
И 2-ро по отношение на цените, от една страна когато искаш да имаш качествен продукт, то той несъмнено струва скъпо, няма как да не е така, инвестицията в апаратура, курсове, знания е безгранична и скъпа и няма как в крайна сметка да е евтина. Лошото е, че докато намерим нашите доктора, на когото да повярваме губим ужасно  много пари и време лутайки се и стреляйки на посоки.
Хубавото на днешно време вече е, че има изключително много информация в интернет, която всеки малко по проактивен човек, ако седне и се зачете може да сондира доста мнения и да отсее доста неща....

# 683

Здравей Кал, може ли да споделиш за коя дата е часа ти при Калчев?  Аз имам записан първичен час за 24 април (събота) и се надявам да не го отменят, чакам го с нетърпение! Мислех, че в петък ще ми се обадят за потвърждение. Дано доктора да не е болен и бързо да се върне на работа, знам че много жени разчитаме на него!
Здравейте, часът ми беше за 20.04, на 19.04 към обяд ми се обадиха за потвърждение, след което вечерта в 18ч ми се обадиха, че доктора няма да може да присъства и ще ми се обадят допълнително..
Днес аз звънях и те казаха, че до вечерта ще ми се обадят, понеже чакат информация от доктора колко време ще отсъства, след което късния следобяд ми се обадиха и казаха, че първият час, за който могат да ме запишат е 11.05.2021
Надявам се да е било нещо инцидентно и само за днес!
Пожелавам ви успех ☺️

# 684
Момичета, трябва да пусна няколко изследвания, заръчани от д-р Сигридов. Въпросът ми е мога ли да ги пусна в Цибалаб?
Знам, че харесва Бодимед, но не ми е удобно там, освен това всичко винаги си изследвам в Цибалаб, а знам че е хубаво на едно място.

# 685
Момичета, трябва да пусна няколко изследвания, заръчани от д-р Сигридов. Въпросът ми е мога ли да ги пусна в Цибалаб?
Знам, че харесва Бодимед, но не ми е удобно там, освен това всичко винаги си изследвам в Цибалаб, а знам че е хубаво на едно място.
Не си пускайте нищо предварително.На мен някои ми гу пусна отново в Бодимед.

# 686
Благодаря, но трябва да ги пусна, защото той самият ги иска преди прегледа ми в петък. Бланката е на Бодимед, където са отбелязани кои изследвания, но не е казвал нищо за това коя лаборатория иска. От форума знам, че предпочита Бодимед, но се чудех дали толкова много държи на нея или е ок и Цибалаб.

# 687
  • София
Той препоръчва Бодимед, Цибалаб или Токуда, на другите няма доверие. Казвал ми е да си избера една от тези, и определен показател да следя винаги в една, а не да ги сменям всеки път. Така, че Цибалаб е ОК, не държи на Бодимед.

# 688
Може да попитате, но аз знам, че държи на Бодимед. Имах пуснати вит.Д и б12 в друга лаборатория, когато отидох при него и ги написа отново в бланката на Бодимед. Там се оказах с вит.Д под нормата, а в Рамус 14 дни преди това бях в норма.

# 689
  • София
Просто не харесва Рамус, което е разбираемо.

Общи условия

Активация на акаунт