Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 560
  • 904
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Д-р Ковачев прави хистероскопиите.Гелът,  който се поставя е рутинен препарат, поставя се и при секцио. Наистина има ефект от него.

# 661
Здравейте,
И на мен ми предстои хистероскопия при д-р Ковачев. Аз освен Ашерман имам и други проблеми за коригиране.
Също ми спомена за въпросния гел.

# 662
Здравейте, т.к. чета различни неща искам да попитам следното - предстои ми фетална морфология при д-р Сигридов, ще мога ли да коментирам с него и терапията си за тромбофилия, т.к. напоследък чета, че не коментирал нищо друго освен ФМ. Вярно ли е, защото съм от малък град, ще пътувам доста и досега не съм намерила доктор, който да ми даде адекватно мнение за тромбофилията, дори вече веднъж ме объркаха и наистина надеждата ми е в д-р Сигридов.

# 663
  • София
Здравейте, т.к. чета различни неща искам да попитам следното - предстои ми фетална морфология при д-р Сигридов, ще мога ли да коментирам с него и терапията си за тромбофилия, т.к. напоследък чета, че не коментирал нищо друго освен ФМ. Вярно ли е, защото съм от малък град, ще пътувам доста и досега не съм намерила доктор, който да ми даде адекватно мнение за тромбофилията, дори вече веднъж ме объркаха и наистина надеждата ми е в д-р Сигридов.
Аз също повдигнах на няколко пъти въпроса в темата. Доволна съм от доктора, харесвам неговата авангардност, но не мога да разбера защо въобще не погледна изследванията и дори не позволи да му задам въпроси.

# 664
От това, което аз започвам да си мисля е следното, ако сте изцяло негова пациентка, ще коментира всичко, аз например съм в този случай и с него си коментирахме как и до следващата ни среща как провължавам с клексана.  След като приключи прегледа с ехографа, това му беше следващото нещо, за което отвори темата.
Ако обаче от изследванията е видно че сте правили и процедури при други доктори, по скоро според мен може да се приеме, че отивата при него само за ФМ. Още от първата ми бременост, докато чаках с часове наред пред кабинета в Св.Петка е имало толкова жени, които им е казал да правят това и това, обаче те отиват на още няколко места и сондират мнения и сами започват да си определят терапии или да слушат на другите доктори и си го признават, после в доста случаи възникват проблеми и отново идват да чакат пред кабинета и това е адски изнервящо за всички страни. Лошото е, че наистина такива случаи са многоооо и доста пъти доктора и тогава е отказвал да ги преглежда тези жени и според мен с правоо.....

# 665
Аз отивам за първи път при доктора, просто защото не съм от София, но наистина ми е важно неговото мнение относно тромбофилиите, т.к., както казах, веднъж вече ме объркаха и в моя град няма лекари, разбиращи от тромбофилия. И се чудя кой път да хвана, изобщо ли не позволява да му се задават въпроси извън ФМ?

# 666
Sissi_Vass, Какво означва изцяло негова пациентка? Вас колко често ви следи?

Защото, ако той е следящ изцяло, следва да се виждате поне веднъж в месеца и да може да разчитате, че ако има нещо веднага ще може да се свържете с него 24/7.

Повечето момичета по тази причина имат и следящ АГ, включително и аз, при когото ще раждат и ако стане нещо извънредни при когото веднага могат да отидат. Според мен е много трудно без това, особено при рискови бременности. Тоест трябва да има някакъв синхрон.
От това, което аз започвам да си мисля е следното, ако сте изцяло негова пациентка, ще коментира всичко, аз например съм в този случай и с него си коментирахме как и до следващата ни среща как провължавам с клексана.  След като приключи прегледа с ехографа, това му беше следващото нещо, за което отвори темата.
Ако обаче от изследванията е видно че сте правили и процедури при други доктори, по скоро според мен може да се приеме, че отивата при него само за ФМ. Още от първата ми бременост, докато чаках с часове наред пред кабинета в Св.Петка е имало толкова жени, които им е казал да правят това и това, обаче те отиват на още няколко места и сондират мнения и сами започват да си определят терапии или да слушат на другите доктори и си го признават, после в доста случаи възникват проблеми и отново идват да чакат пред кабинета и това е адски изнервящо за всички страни. Лошото е, че наистина такива случаи са многоооо и доста пъти доктора и тогава е отказвал да ги преглежда тези жени и според мен с правоо.....

# 667
Sissi_Vass, Какво означва изцяло негова пациентка? Вас колко често ви следи?

Защото, ако той е следящ изцяло, следва да се виждате поне веднъж в месеца и да може да разчитате, че ако има нещо веднага ще може да се свържете с него 24/7.

Повечето момичета по тази причина имат и следящ АГ, включително и аз, при когото ще раждат и ако стане нещо извънредни при когото веднага могат да отидат. Според мен е много трудно без това, особено при рискови бременности. Тоест трябва да има някакъв синхрон.

При първата ми бременост при него се виждахме на 3 седмици, сега по 1 път в месеца горе долу, този път се чувствам по спокойна и дори самата аз му казах че горе долу 1 път ми е ок, тъй като и 1 път ходя на редовната ЖК, която също ме гледа на ехограф, макар и доста примитивен, но на терапиите ни със Сигридов тя не се намесва грам.  Достатъчно ми е да е хвърля по едно око на бебето и да знам че е ок. Отделно след 28-30 та седмица мисля и да се запиша при доктора, който ще ме изражда......... Гледам засега да не се филмирам и да не го мисля, по бързо ми минава времето.....

# 668
Доколкото разбрах това е от април, откакто д-р Ковачев е в клиниката и той отговаря на въпроси относно изследвания. Дано съм разбрала грешно и д-р Сигридов отговори на въпросите ми.

# 669
Вижте темата за тромбофилии - клексан, фраксипарин и аспирин. Ако имате сериозни тромбофилии по- добре говорете и с хематолиг . Примерно дрИва Паскалева. Аз там си следих клексана поне 1 път на триместър - следят за всеки триместър различни стойности. При аспирин също се пускат контроли- но за всяко са различни изследванията. Иначе колкото лекари, толкова мнения - за леките тромбофилии - избирате кой да слушате. Аз след няколко аборта бях на терапия , за да не се рискува и правих контроли.
За въпросите - бих питала и по няколко пъти , докато не ми отговори ...Записвайте си въпроси, че се забравя . Приемете , че е странен, но е избрал да е лекар и ередно да  се държи като такъв ..

# 670
Здравейте момичета.
Пациентка съм на др Сигридов и др Ковачев. Историята ми е следната: забременях в периода когато бях болна от ковид и пих инвермектин, дали заради това дали от друго се стигна до спонтанен аборт. На прегледа при др Сигридов видя че имам сраствания (Ашерман) каза че трябва да се отстранят, но не каза дали той прави процедурата. Прехвърли ме към др Ковачев. Та въпроса ми е някоя от вас правила ли е хистероскопия при др Ковачев. Аз когато го питай каза че се прави на място и без упойка, слага се гел който да предотврати следващи сраствания и след месец може пак да се правят опити за бебе.
Интересно, дали д-р Сигридов изрази някакво мнение за инвермектина? Бях контактна с болен от ковид и се чудя да ли да го приемам. Със сигурност няма да имам бременност сега, защото  ми предстои хистероскопия при д-р Калчев.

# 671
Ами когато го попитах дали има вероятност плода да е спрял развитието си заради инвермектина, каза че е твърде вероятно и че не е първи такъв случай. Също така ми каза че някаква комисия, забравих точното име, същата която се изказва против Астра зенека е излязла със становище и за инврмектина. Това е препарат който се използва само върху животни и не би трябвало да бъде използван от хората. Това ми каза той.

# 672
Ами когато го попитах дали има вероятност плода да е спрял развитието си заради инвермектина, каза че е твърде вероятно и че не е първи такъв случай. Също така ми каза че някаква комисия, забравих точното име, същата която се изказва против Астра зенека е излязла със становище и за инврмектина. Това е препарат който се използва само върху животни и не би трябвало да бъде използван от хората. Това ми каза той.
Ясно. Интересно, че масово го препоръчват лекари и го ползват.  Но вече има и за хора, под различно име Хювемек , продават го в аптеките.

# 673
Здравейте момичета, извинявам се за въпроса,  каква е разликата между хистероскопия и трансвагинална лапароскопия, които се правят в кабинета? Ако някой е правил, може ли да сподели лични впечатления дали е болезнено, колко време продължава и цена?

# 674
  • София
Така като чета коментарите, моя случай напълно се препокрива с някои от вашите. На първата морфология ми назначи кръвни изследвания за около 1000лв, отделно микробиом + зонулин и консултация с док. Димитров. Също ми беше предписан Валтрекс за 5дни, добавки и като добавя пребиотиците , пробиотиците и допълнителните добавки от диетолога , е момичета наистина е много, като медикаменти. Казвам го от гледна точка, че сами знаете препоръките за интервал между различни витамини и минерали и т.н. , като попитах доктор Сигридов как и кога точно да
ги приемам каза да прочета листовката. Но това са Б витамини , йод, селен, желязо, има си последователност , определен час от денонощието знаете, иначе приемаш, ама може изобщо да не усвояваш.
Та не знам дали е от зодия, ретрограден Меркурий , дали просто с някои пациенти е по хрисим, но при мен на първия преглед определено беше в настроение и наистина прегледа мина страхотно отговаряше, дебатирахме и т.н , на втората ФМ беше видимо подразнен от някаква ситуация, защото нещо коментираха с акушерката, и почти нищо не каза. Каза че имало разлика в лявата и дясната част на мозъка на бебето, ама нямало проблем... с добавките щяло да
се оправи. Та така де ще видим сега съм на консултация за разчитаме при доктор Ковачев, да видим той какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт