Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 580
  • 904
  •   1
Отговори
# 645
Според мен повечето бременни, които са изследвали hs crp са с повишени стойности, поне с такива впечатления оставам. Включително и аз. Има научни доклади, че това не е определящ фактор. Моето АГ каза, че е безсмислено да го изследвам. Пусках го два пъти през месец след прием на добавки и нямаше почти разлика. То е различно от обикновено Crp. Него го следя изкъсо, защото може да покаже дали имам действаща инфекция в момента.

Същото е и за тези изследвания за херпесните вируси - абсолютно всички дами, с които съм говорила, са с високи нива на Igg. Очевидно повечето сме се срещали и сме изградили антитела отдавна, което не би следвало да е проблем, даже напротив. Док ми предписа Валтрекс за 5 дни заради високите нива на Igg, в упътването пишеше, че е абсолютно забранен за бременни. Много му се чудих, в крайна сметка го пих. След месец пак пуснах за проверка същите вируси - ами никаква разлика в стойностите. И май ми се стори абсолютно излишно, че съм го пила. АГ- то ми не го одобри тогава и каза, че аз нямам активен вирус, което би било проблем.

Относно Резвиратрола - аз си спрях крема с Резвиратрол след като забременях. Отново на базата на големи научни проучвания се казва, че не се препоръчва по време на бременност. Но...всеки трябва да си премери риск/полза.

Аз лично се информирам много подробно преди да приемам нещо и не се доверявам на никого на 100%, именно защото всеки организъм е индивидуален. Разпитвам лекарите за плюсове и минуси, чета и преценявам.

Някои от изписаните ми добавки от док на мен ми действат много зле - болки в корема и т.н. като например Пектамикс и Бетаин. Явно не са за мен. Други си ги приемам без проблем и ми действат добре.

Напълно подкрепям мнението ви! Благодаря ви за изчерпателния отговор!

# 646
И на мен ми препоръча тези. В iherb са по-евтини, но се чака повече време да се доставят. Аз  искам да пипитам дали препоръчва да се продължат и по време на кърмене ? И като цяло какво препоръчва да се пие по време на кърмене ? И какви изследвания трябва да си правя периодично след раждането ?

Някой пие ли тези витамини? Дали ги одобрява доктор Сигридов? Май бях чела, че MyKind Organics Prenatal препоръчва, но дали и тези са добри, понеже имат и ензими

# 647
  • София
Аз също съм с високи нива на Igg, но Сигридов ми каза, че нямам активна инфекция. Каза ми да следя IGM и покачване на IGG, самите високи IGG не говорят за реинфекция. Но ако IGG се покачат значително, когато се изследват няколко пъти, това може да е инфекция. Вие само веднъж ли изследвахте преди да ви назначи Валтрекс?
Относно hs CRP никъде не намерих информация, че е нормално да е повишен по време на бременност, както СУЕ например. Референтните стойности за бременни и небременни бяха еднакви.

# 648
Да, имах само едно изследване. И единствено IGG ми беше високо. IGM беше 0.

На второто изследване след приема на Валтрекс нямаше промяна.

Аз също съм с високи нива на Igg, но Сигридов ми каза, че нямам активна инфекция. Каза ми да следя IGM и покачване на IGG, самите високи IGG не говорят за реинфекция. Но ако IGG се покачат значително, когато се изследват няколко пъти, това може да е инфекция. Вие само веднъж ли изследвахте преди да ви назначи Валтрекс?

# 649
  • София
Мерси за отговора. А коя седмица сте била? Аз сигурно вече 5 пъти го питах за тези вируси, 5 пъти ми каза само, ако има ИГМ или значително увеличение на ИГГ, тогава има реинфекция и тогава се налага лечение. Засега всичко било добре при мен, пусках ги вече 2/3 пъти вирусите и са с еднакви все високи стойности на ИГГ. Ако има значение седмицата, аз съм 19та и съм го питала в 11гс и 16гс.  Вие да не сте в по-напреднала бременност и тогава вече да има значение? Или да сте го питала по емайл и той да е отговорил, че има инфекция? Опитвам се да разбера логиката на тези вируси, и къде е истината по думите на Сигридов.

# 650
  • София
Момичета тези които сте бременни, а вие как въобще успявате да му зададете въпроси и как въобще ви назначава изследвания? Той прави УЗ прегледа и нищо друго не поглежда, не пита и т.н. не дава възможност и да бъде питан.

# 651
Когато ми го назначи бях в 15 г.с. и имах само едно изследване. Тогава акушерката ми каза да ги пускам през 1 месец да няма покачване на IGG. Но при мен не беше в настроение Сигридов, много набързо погледна изследванията и каза на акушерката какво да ми предпише. Реално тя ми обясняваше.
 Проблем с бебето или нещо друго на видеозона нямаше.
АГ то ми беше изключително против, в крайна сметка ме хвана страх и го пих Валтрекс.
Наистина и аз не разбрах защо точно ми ги изписа при положение, че IGM ми беше 0.

Мерси за отговора. А коя седмица сте била? Аз сигурно вече 5 пъти го питах за тези вируси, 5 пъти ми каза само, ако има ИГМ или значително увеличение на ИГГ, тогава има реинфекция и тогава се налага лечение. Засега всичко било добре при мен, пусках ги вече 2/3 пъти вирусите и са с еднакви все високи стойности на ИГГ. Ако има значение седмицата, аз съм 19та и съм го питала в 11гс и 16гс.  Вие да не сте в по-напреднала бременност и тогава вече да има значение? Или да сте го питала по емайл и той да е отговорил, че има инфекция? Опитвам се да разбера логиката на тези вируси, и къде е истината по думите на Сигридов.

# 652
  • София
Абсолютно аналогичен случай съм като вас. В 12с. ми даде големия списък с изследвания + вераджийн за общо около 3000 лв. След 2 седмици провери резултатите и точно заради Igg, пих валтрекс, освен това доста витамини бяха в средни нормални граници, но и за тях даде много добавки, инжекции В12 и т.н. Има витамини коато се натрупват е могат да достигнат токсични нива ако не се внимава, така, че аз пия внимателно и чета дозировките и ги следя с кръвни изследвания. Следя на 2 седмици и кръвосъсирване заради инжекциите Клексан.
Оставам с впечатление, че на всички се изписва масово едно и също, като протокол при бременност. То е ясно че на тази възраст почти всеки се е сблъсквал вече и има антитела съм  тези вируси.

# 653
И аз правих Veragene Simple Smile + Микробиом и всичко останало

Абсолютно аналогичен случай съм като вас. В 12с. ми даде големия списък с изследвания + вераджийн за общо около 3000 лв. След 2 седмици провери резултатите и точно заради Igg, пих валтрекс, освен това доста витамини бяха в средни нормални граници, но и за тях даде много добавки, инжекции В12 и т.н. Има витамини коато се натрупват е могат да достигнат токсични нива ако не се внимава, така, че аз пия внимателно и чета дозировките и ги следя с кръвни изследвания. Следя на 2 седмици и кръвосъсирване заради инжекциите Клексан.
Оставам с впечатление, че на всички се изписва масово едно и също, като протокол при бременност. То е ясно че на тази възраст почти всеки се е сблъсквал вече и има антитела съм  тези вируси.

# 654
Аз му задавам страшно много въпроси и винаги отговаря. Също така ме пита по няколко пъти имам ли други въпроси. Обикновено отивам с една тетрадка и съм си написала всичко което искам да питам, за да не забравя нещо.
Ако не пита за някое изследване, аз му го показвам и аз го питам. Просто тези минути в кабинета трябва да се оползотворят максимално.

# 655
Момичета, ще кажа нещо, за да ви разсмея малко!

Доктор Сигридов е зодия везни, тоест, един път е в настроение, друг път - не!
Трябва да го “хванете” в хубаво такова, ако ли не, е доста темерутест! Просто е хем добър човек, състрадателен, гениален, вдъхновяващ, от другата страна на везната е - високомерен, гьонсурат и лекинко жесток! Въпрос на ситуация, настроение и симпатия, понякога!😂

Да ни е жив и здрав!🙏

# 656
Жалко че с моя избухлив характер никой не се съобразява а само се мърмори Simple Smile Като цяло си е странна птица той

# 657

Трябва да го “хванете” в хубаво такова, ако ли не, е доста темерутест! Просто е хем добър човек, състрадателен, гениален, вдъхновяващ, от другата страна на везната е - високомерен, гьонсурат и лекинко жесток! Въпрос на ситуация, настроение и симпатия, понякога!😂

Да ни е жив и здрав!🙏
Това е характерно за близнаците, не знаеш кой близнак ще ти се падне. Везните са уравновесени и анализатори.
Но мисля,че зодиите тук нямат нищо общо.

# 658

Да ни е жив и здрав!🙏
Това е характерно за близнаците, не знаеш кой близнак ще ти се падне. Везните са уравновесени и анализатори.
Но мисля,че зодиите тук нямат нищо общо.

Ооо, много можем да поспорим! Не е тук мястото, обаче! 😜

# 659
Здравейте момичета.
Пациентка съм на др Сигридов и др Ковачев. Историята ми е следната: забременях в периода когато бях болна от ковид и пих инвермектин, дали заради това дали от друго се стигна до спонтанен аборт. На прегледа при др Сигридов видя че имам сраствания (Ашерман) каза че трябва да се отстранят, но не каза дали той прави процедурата. Прехвърли ме към др Ковачев. Та въпроса ми е някоя от вас правила ли е хистероскопия при др Ковачев. Аз когато го питай каза че се прави на място и без упойка, слага се гел който да предотврати следващи сраствания и след месец може пак да се правят опити за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт