Азиатска козметика и грим 20

• 44 531
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Това е, да. Ами не разбрах условието- да е от Бг. Confused
Не, няма условие. Просто не съм поръчвала от корейски сайтове.

# 196
Търся си измивен продукт. С проблемна кожа съм, чувствителна, леко мазна. Мисля си за hada labo cleansing oil ?
Дала си олио като пример, така че предполагам, че търсиш дегримьор/измивно за 1-ва стъпка? Ето някои, които съм ползвала и от които съм доволна:
Heimish All Clean Balm
Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original
Etude House Real Art Cleansing Oil

Първите два съм ги повтаряла повече от веднъж, любимци са ми.

misha_misha, за пигментни петна вариант са също серумите с висока концентрация на вит.C (над 15%), например този:
https://kocos.bg/bg/Serum-za-Litse-By-Wishtrend-Pure-Vitamin-C-2 … -Serum-30ml.p2764
В БГ обаче какъв избор има не знам. Може и нещо подобно западно да погледнеш.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 01:48 от Reddish Brown

# 197
Misha Не знам дали е удачно тук да коментирам киселините на ТО,но млечната 5% я ползвам все още,В продължение на месец поне,всяка вечер мажех с нея,идеална ми е.От два месеца редувам една вечер киселината,на следващата ретиноид,и на следващата витамин Ц,в неделя ползвам AHA+BHA.Кожата ми е суха към смесена,киселината ми изравни повърхността на кожата,гладка,без неравности,черни точки и т.н.Имам за още едно ползване и минавам на 10%
Малко ми е трудно да комбинирам с корейската козметика,все мисля и премислям кое след кое следва,пък с кое се/не се комбинира...изнервям се Grinning За сега се справям,но съм на мнение,че киселините и ретиноидите на ТО,в комбинация с корейската козметика правят чудеса.За пигментните петна ще трябва доста да се напънеш,аз имам едно много упорито,не се маха и това е,но пък луничките ми се повлияват добре от комбитата

# 198
Ванеса, браво че понася кожата ти, моята не би го понесла това в една седмица.

# 199
  • София
Оставям няколко отзиви за продукти, дано да са полезни на някого.

VUE DE PULANG Wrinkle Freezer
http://jolse.com/product/vue-de-pulang-wrinkle-freezer-15ml/1524 … p;display_group=1
На кратко, не го препоръчвам, не ми харесва. Консистенцията в началото е супер гъста и лепкава, някак восъчен ми стои. След това изненадващо попива в кожата, но...след 10тина минути не остава и помен че си се мазал. А аз съм с мазна кожа (дори около очите), за някой със суха кожа предполагам ще е още по-фрапиращо. Има няколко пептида, така че не е безполезен, но като алтернатива, трябва още нещо да се слага върху него, от крема за лице който се ползва например.
Другия проблем с тубичката - цялата е от твърда пластмаса, има само един участък, който може да се натиска с цел изстискване, и е голяма мъка с него (прилагам снимка). От скоро го ползвам, а вече едва истисквам нещо.
Скрит текст:

CAOLION Pore Trouble Solution Soap
Много приятно сапунче, полавам го като втора стъпка. Предвид името, очаквах да е малко изсушаващо, но няма нищо такова, даже чувствам кожата си хидратирана след него. От тях съм ползвала и Blackhead O2 Sparkling Soap, но сегашното е по-добро. В запасите ми чака и Pore Intensive Hydrating Soap. За съжаление, сега откривам, че са поизчерпани, само последното е налично в jolse. В българската сефора ги имаше (once upon a time, когато работеха моловете Rolling Eyes).

BONAJOUR Green Tea Water Bomb Toner
Аз бях от тези които го чаках близо месец да го заредят от yesstyle, понеже беше голям хит в темата Grinning
Доста по-лигав ми е от всякакви други хиаулуронови продукти, които съм ползвала, всъщност като консистенция е между есенция и серум, според мен. Вариантът за нанасяне при мен е на влажно лице (след измиване). Започнах след Artemisia есенцията на Миша да го слагам, но не ми попиваше добре. Като ефект не ми се отличава от други хиалуронови, но пък пептидите в него няма как мигновено да им видиш ефекта, така че предполагам че в дългосрочен план е добре за кожата ми. Така че ако си търсите нещо с хиалурон (не точно watery toner), може да му дадете шанс.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 10:01 от Cookiez

# 200
Търся си измивен продукт. С проблемна кожа съм, чувствителна, леко мазна. Мисля си за hada labo cleansing oil ?
Дала си олио като пример, така че предполагам, че търсиш дегримьор/измивно за 1-ва стъпка?

Поправям се. По-скоро искам да не ползвам 2 стъпки, а да използвам минимално количество козметика, така че ми трябва пяна / гел / мус.

# 201
Дала си олио като пример, така че предполагам, че търсиш дегримьор/измивно за 1-ва стъпка?

Поправям се. По-скоро искам да не ползвам 2 стъпки, а да използвам минимално количество козметика, така че ми трябва пяна / гел / мус.

Корейска рутина и минимално количество козметика са взаимоизключващи се понятия Simple Smile

# 202
Целта на двустъпковото измиване не  е само махане на грима, а и премахване на остатъците от слънцезащитите, някои от тях са трудни за премахване, ежедневното замърсяване.

Любимият ми балм е  banila co, макар да съм здраво заредена с ароматика от една промоция.

Като минимално какво се има предвид неща от типа 2 в едно 1 или да не се ползва измивно, в което има масла, не разбрах какво точно се търси..

# 203
Misha Не знам дали е удачно тук да коментирам киселините на ТО,но млечната 5% я ползвам все още,В продължение на месец поне,всяка вечер мажех с нея,идеална ми е.От два месеца редувам една вечер киселината,на следващата ретиноид,и на следващата витамин Ц,в неделя ползвам AHA+BHA.Кожата ми е суха към смесена,киселината ми изравни повърхността на кожата,гладка,без неравности,черни точки и т.н.Имам за още едно ползване и минавам на 10%
Малко ми е трудно да комбинирам с корейската козметика,все мисля и премислям кое след кое следва,пък с кое се/не се комбинира...изнервям се Grinning За сега се справям,но съм на мнение,че киселините и ретиноидите на ТО,в комбинация с корейската козметика правят чудеса.За пигментните петна ще трябва доста да се напънеш,аз имам едно много упорито,не се маха и това е,но пък луничките ми се повлияват добре от комбитата
Благодаря, че сподели своята схема. Половината от твоя пост сякаш съм го писала аз: и аз съм с нормална към смесена кожа и също се чудя кое с кое и след кое да съчетая. Само, че моя списък започна да добива вид на творческо произведение с неясен финал. Все още събирам информация за да не оплескам нещата, че както ме посъветва съфорумка после възстановяването е трудно.

# 204
  • Germany
Vanessa, сега ме амбицира да пробвам и аз тази млечна киселина. Обичам киселините, добре ми действат. И аз така си редувам нещата, но гледам да имам една хидратиращо-подхранваща вечер между тях. Харесвам си обаче луничките, не искам да се махат, ако може 😉

# 205
Дала си олио като пример, така че предполагам, че търсиш дегримьор/измивно за 1-ва стъпка? Ето някои, които съм ползвала и от които съм доволна:
Heimish All Clean Balm
Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original
Etude House Real Art Cleansing Oil

Първите два съм ги повтаряла повече от веднъж, любимци са ми.

misha_misha, за пигментни петна вариант са също серумите с висока концентрация на вит.C (над 15%), например този:
https://kocos.bg/bg/Serum-za-Litse-By-Wishtrend-Pure-Vitamin-C-2 … -Serum-30ml.p2764
В БГ обаче какъв избор има не знам. Може и нещо подобно западно да погледнеш.
Благодаря. Не бях виждала с толкова висок процент.

# 206
Всъщност,режима ми го направи съпорта на ТО,аз малко го видоизмених и като добавих и 100 корейски продукта,стана мармалад Grinning Не знаех как ще реагира кожата ми и се притеснявах в началото да не си създам проблеми,но чета етикети,съставки,комбинации...няма негативни реакции.

Pea,и аз си ги харесвам,но не мога и с тях да се съобразявам.На лято така или иначе ще цъфнат пак,каквото и да мажа Blush

Искам да похваля слънцезащитата на A`PIEU
https://www.yesstyle.com/en/apieu-pure-block-aqua-sun-gel-spf50- … 8?cpid=1054075387
Май попаднах на това,което търсех.Хм,до колко предпазва ще разберем,но усещането след нея е много приятно,не ми опъва,не лъщи...абе много съм доволна.Гледам,че не е налична в момента,дано да я заредят,че пак ще се лутам
Тествам и още една с голям рейтинг
https://www.yesstyle.com/en/kao-biore-uv-aqua-rich-watery-essenc … ml/pid.1071931173
Като че ли една идея по-не ми харесва от предната,но нямам определено мнение за сега.

И да се оплача от нощната маска на Dr.Jart+
https://www.yesstyle.com/en/dr-jart-dermask-intra-jet-firming-sl … 7?cpid=1062736246
Очаквах да е по-мазна,да подхранва,но нищо подобно не се случва.Още след като я нанеса попива и не оставя усещане за мекота,сутрин кожата ми е суха.Пробвах самостоятелно,с крем отдолу...не става.Някой ако има идея как да я ползвам,ще съм благодарна.Може би е добра за по-мазни кожи,знам ли

# 207
  • в белята
Здравейте, какво мога да ползвам за да го напоявам с тоник и да го ползвам като сутрешна маска преди есенцията?

# 208
Тампони за тонер - тънички са като лист хартия - у нас може да ги намериш в miniso, назад съм дала снимка как изглеждат, аз си бях взела смесена кутия с двата вида.
Иначе от корейските сайтове има много варианти.
За тази цел харесвам тези на Klairs, приличат малко на фин филц, доста са по различни като материя от тези на минисо и обичайните корейски тампони за тонер.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 19:06 от zari65

# 209
  • Prismatica Aerie
Аз много харесвам тези и тези.

Общи условия

Активация на акаунт